IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнение

Е, то че може, може, само да не да се юрнат отново да разпродават, че ще стане тъмно червено и ще замирише на кафяво ...........
    Толкова ли е важно, че цената не се повишава и примерно се задържа около средната на придобиване?! Същественото тук е дивидента да е добър, а докато той е добър, компанията работи добре. По - ниската цена дори е възможност за допълване.

Леко досадното в ситуацията е, че от доста време има продавач/и, който пуска по малко, има айсберги и не иска да изсипе по - рязко, за да може желаещите да си вземат на по - удобни цени, както се е случвало често при други позиции.

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• очевидно е няква сравнително голяма сделка... нормално да не е на 2.09, но все пак не мога да си обясня, добър резултат се очаква, а цената стагнира... бе и тука ще изгрее слънце, ама по-късно

Коментар

• Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнение

Не може всичко в портфейла да е зелено, трябва да има и нещо червеничко, иначе няма да е интересно
        Е, то че може, може, само да не да се юрнат отново да разпродават, че ще стане тъмно червено и ще замирише на кафяво ...........
        не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнение

Не знам за жабока, но ако паднем и тук под 2,040 до края на годината, ще се сринем съвсем ...
          Не може всичко в портфейла да е зелено, трябва да има и нещо червеничко, иначе няма да е интересно

Коментар

• Не знам за жабока, но ако паднем и тук под 2,040 до края на годината, ще се сринем съвсем ...
            е то са 1-2 дни до края на годината, а днес почти е минал ))) знаете че не е хубаво да пиша тук, стават после грамадни дискусии )))
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от dao.dy.dzin Разгледай мнение
              Остава и жабока да падне ........
              Не знам за жабока, но ако паднем и тук под 2,040 до края на годината, ще се сринем съвсем ...
              не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Остава и жабока да падне на 3 лева и мога да се пенсионирам.
                Не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
                Last edited by dao.dy.dzin; 16.12.2016, 23:51.
                Този който е безпристрастен вижда безпределното , който е пристрастен вижда пределното - дао дъ дзин

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Вдигна се средната продажна, но не мисля 16 ст. бруто при 100% раздване да премине с продажбите до сега, чака се и декември, миналата година 3000 мисля продадоха тогава. Ако решат да закръглят на 20 ст. с част от неразпределената, никой няма да се разсърди. Ти ли се нареди с тези 666 бр. на 2.031 ?

Не съм се редил, защо мислиш, че съм аз? Аз имам други работи за купуване.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение

И аз така колега ..... съм в клуба от 2010 и ми е добре и удобно. Хората си работят бавно, но славно. Доволен съм

Не е препоръка. Имам малце
                    Бавно ? Всичко друго но не и това....

Малко статистика: за 10г съществуване - oк 466к дка купени и близо 260к продадени.
                    Разпределени дивиденти - 139М
                    За сравнение - 4-те от най бест ъф дъ бест на бфб дивидентни акции с над 3,5 пъти по голям маркет кап - към 180М общо ( мцх, сфтрд, хес и сфи)
                    Ако гледаме само фф ( игнорираме парите прибрани обратно от мажовците) съотношението е над 80М за атера срещу 50М за горните 4.
                    Дори и двойно да намалят темпото идните 10г - пак ще докарват на дребните колкото тази 4-ка.
                    Отделно и тази година генерирани около 28М за разпределение...засега. Капа вече изплатен.

Тотална дивидентна машина. Ма пък бавничка викаш....
                    Last edited by pipbel; 17.12.2016, 10:13.

Коментар

• 2.09 лв
                      Този който е безпристрастен вижда безпределното , който е пристрастен вижда пределното - дао дъ дзин

Коментар

• Колеги , бихте ли споделили кой продава?
                        Утре ще видя кой ми е продал на 2.39 , че пиша от телефона.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Обичам да чувам твоето ехо след извървяният път ...
                          ???
                          не го разбрах това за пореден път
                          избягвам да пиша до теб - имам си причини да не го правя
                          но трудно ще чуеш ехо от мен по пътя, защото сме доста надалеч един от друг
                          Last edited by fortiss; 16.12.2016, 21:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Absolute_Amateur Разгледай мнение

Здравейте колеги. По принцип не съм много активен във форума, но ме засърбяха ръцете, защото много излияние по адрес на тази акция. Като споменахте Булсона и Прецаканото с тяхните компетентни коментари, ще напиша наглед как изглеждат нещата с тази акция за мене. Аз понеже съм от балъците дето се е набутал тука през 2012 година на средна цена около 2-та лева, кътам едни бройки, които не пипам.

ДИВИДЕНТИ БРУТА

2013 - 0,493 лв
                            2014 - 0,398 лв
                            2015 - 0,30 лв
                            2016 - 0,10 лв

Та за четири години чисто около 1,21 лв. дивидента доходност на акция. Ами сега се чудя, дали да не продавам, че ако вземе да се сбъдне някое "апокалиптичните предсказания" на тези двамата, гореспоменатите юнаци, и да остана с пръст у гъз. Ама като гледам че за този период под 1,90 лв,, и то за един ден, не е падало, а се е въртяло все около 2-та лева, та май ще взема да си ги запазя още малко. Пък ще видим какво ще става след няколко годинки като се натрупа и печалбата от лизинга.

Хайде успехи на всички от мен и умната.

Имам, доста!!! Не е препоръка за покупка на АКЦИИ !!!
                            И аз така колега ..... съм в клуба от 2010 и ми е добре и удобно. Хората си работят бавно, но славно. Доволен съм

Не е препоръка. Имам малце

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                              Абе, щo ги няма Булсона и Прецаканото за компетентни коментари ?

Друг път след бюлетин веднага изскачат от дупките и се започва с "даунове", "след бума следва бъста", "бавен и мъчителен даунтренд", "болезнен спад" и т.н..... Липсват ми тия неща...
                              Здравейте колеги. По принцип не съм много активен във форума, но ме засърбяха ръцете, защото много излияние по адрес на тази акция. Като споменахте Булсона и Прецаканото с тяхните компетентни коментари, ще напиша наглед как изглеждат нещата с тази акция за мене. Аз понеже съм от балъците дето се е набутал тука през 2012 година на средна цена около 2-та лева, кътам едни бройки, които не пипам.

ДИВИДЕНТИ БРУТА

2013 - 0,493 лв
                              2014 - 0,398 лв
                              2015 - 0,30 лв
                              2016 - 0,10 лв

Та за четири години чисто около 1,21 лв. дивидента доходност на акция. Ами сега се чудя, дали да не продавам, че ако вземе да се сбъдне някое "апокалиптичните предсказания" на тези двамата, гореспоменатите юнаци, и да остана с пръст у гъз. Ама като гледам че за този период под 1,90 лв,, и то за един ден, не е падало, а се е въртяло все около 2-та лева, та май ще взема да си ги запазя още малко. Пък ще видим какво ще става след няколко годинки като се натрупа и печалбата от лизинга.

Хайде успехи на всички от мен и умната.

Имам, доста!!! Не е препоръка за покупка на АКЦИИ !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение

Фортисче, и ти си една върти опашка, през няколко месеца си мениш настроенията, ама както и да е.

Иначе, по същество, на пук на апокалиптиците и тази година ще бъде повече от смислена за инвестиралите в Адванса! Доволен съм!
                                не пиши глупости
                                не го очаквах този резултат
                                Last edited by fortiss; 16.12.2016, 21:17.

Коментар

Working...
                                X