IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Ми явно си нов и нямаш опит .Точно така се казва,движението се отиграва в последствие.
    Рядко да е в реално време.
    И тук съм взимал 5г дивиденти,така че имам представа за какво говоря и какво има и какво няма акцията
    И притежаваШЕ ,преди да продадат големия пакет на безценица ТОЧНО преди да се качат цените
    И земята им е нискокачествена 4 категория и надолу основно.Не ми се рови за точни данни.И в Североизтока почти нямат,а там е житницата

В момента мисля Агрия е доста по-изгодна инвестиция.Да не кажа и в пъти.Докато тук има много хелии нагнетен
    направи ли си трудът да сметнеш колко е средната им цена на декрар като пазарна оценка (паз.кап на асцида) при това без да смяташ градските имоти, които са по-сложни за оценка. Направи си труда и ще видиш, че в момента паз.кап/ декарите ЗЗ притежавана от асцида = съвсем нормална цена за землище средна хубост към бедно, а значителна част от земите са в землища с много добра земя (видинско, врачанско, плевенско и тн).

не казвам, че е уау, но определено не е и позиция за 'нулиране' - ако тук стане за нулиране то това ще ти бъде последния проблем.

ПП потенциален проблем с оценките тук би имало ако се промени генерално нещо в политиката спрямо Зърнарите, които по принцип си го заслужават. Те са най-големият (да не кажа единствен) наемател на земя от асциди и лендолордове и население. Ако паднат рентите тогава може да има спад в оценките на земята, но трябва политици с много яки топки, че да тръгнат да правят нещо по линия земеделието да не е само зърнари с малко персонал и произвеждащи продукт с ниска добавена стойност - това докато обират 90%+ от субсидиите за земеделие.
    Last edited by bertram; 20.09.2023, 10:04.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      терминът отиграване е за някоя зала с машинки, но не и за тук
      атера притежаВА огромно количество земеделска земя
      Ми явно си нов и нямаш опит .Точно така се казва,движението се отиграва в последствие.
      Рядко да е в реално време.
      И тук съм взимал 5г дивиденти,така че имам представа за какво говоря и какво има и какво няма акцията
      И притежаваШЕ ,преди да продадат големия пакет на безценица ТОЧНО преди да се качат цените
      И земята им е нискокачествена 4 категория и надолу основно.Не ми се рови за точни данни.И в Североизтока почти нямат,а там е житницата

В момента мисля Агрия е доста по-изгодна инвестиция.Да не кажа и в пъти.Докато тук има много хелии нагнетен
      Last edited by petrg5s; 20.09.2023, 09:22.

Коментар

Тук ще има много сериозно нулиране на системите

Доста сериозно движение предстои да се отиграе.Агрия го отигра,тук обаче сме в самото начало

Плюса е,че всеки акционер ще излезе от ситуацията след години с много по-здрави и калени нерви
        атера притежава огромно количество земеделска земя. хубава лоша купувана е на други цени, а от доста време купуват единствено земя, която се работи и има арендатор. Силна или слаба реколкта - населението на планетата трябва да яде. Може да го закъсат арендатори с кредити, но лендлордът (в случаят Атера) просто чака следващата година.

Примерно във Видин ЗЗ беше без пари - иди виж колко е сега. Портфейлът със земя на дружеството може да не е уау, но със сигурност струва доста пари.
        ЗЗ не се облага с данъци, а Атера като асцид не е притисната от кредитори. Разликата между слаба и силна година за българското земеделие е само в дивидента, но обърни внимание, че празно няма.

На фона на ставащото все по-актуално търсене на доходност от хора с пари не мсля, че подобно дружество ще се 'нулира'

терминът отиграване е за някоя зала с машинки, но не и за тук
        Last edited by X_Y; 20.09.2023, 10:31.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Тук ще има много сериозно нулиране на системите

Доста сериозно движение предстои да се отиграе.Агрия го отигра,тук обаче сме в самото начало

Плюса е,че всеки акционер ще излезе от ситуацията след години с много по-здрави и калени нерви

https://tvc-invdn-com.investing.com/...32fa3c78d9.png

Last edited by X_Y; 20.09.2023, 10:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Чакам есенната елха на царя на техно анализа.Стоя в кеш, което хич не е приятно усещане.Мисля да учетворя тук, но без помоща на гуруто на техническия анализ, не смея.
            Единствения шанс е Камен Колчев да каже че пазара е прегрял, иначе нали ти написа че магнита е на 2,80 хахах

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
              И тук голяма "елха" се заформи !
              Чакам есенната елха на царя на техно анализа.Стоя в кеш, което хич не е приятно усещане.Мисля да учетворя тук, но без помоща на гуруто на техническия анализ, не смея.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
                И тук голяма "елха" се заформи !
                Добре е да се приземят очакванията за рента/наем за следващата година. Положението при зърнопроизводство е много зле ;-)

Коментар

• И тук голяма "елха" се заформи !

Коментар

Да ти кажа честно,този отчет който си чел, няма никакво значение !
                    2.80 магнита дърпа силно
                    Голямо дърпане към 3,36. Есента наближава, да не ти се смеем хиляди инвеститори накрая.

40 дни преди есента, моята прогноза, докато пуша хаванската пура под звездите в Радомирската ми хасиенда, повече се сбъдва от сложния ТА на Петрогъсчо! Що така?
                    кво става с голямото дърпане
                    нещо не се случва.
                    Last edited by Bailor; 17.08.2023, 21:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
                      И сега при 17000 лв. печалба за 6-мес. колко ще е Ц. на хартийката?
                      Да ти кажа честно,този отчет който си чел, няма никакво значение !
                      2.80 магнита дърпа силно
                      Last edited by petrg5s; 29.07.2023, 09:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от Robb Разгледай мнение
                        Здравейте, може ли някой да каже в кои области се намира най-качествената земя ?
                        Ще се съглася с колегата 77! Това е инвестиционен форум, а не аграрен. Тук оценяваме, или поне се опитваме, да дадем стойност на икономическите показатели на компаниите. Да тук във форума може да има някой, който разбира и от земя, ама по-коректен отговор на въпроса си бихте получили при хора, които се занимават с обработка на земеделска земя!

Коментар

Здравейте, може ли някой да каже в кои области се намира най-качествената земя ?
                          Въпроса ти е АЛА-БАЛА.

Гледам, че вече 3-ма "капацитети" са ти отговорили и те в стил АЛА-БАЛА.
                          Голямата картина (област) винаги е важна, ама конкретните инвестиции се правят на ниво землище.
                          Коя е общината с най-качествена земя в България?
                          Кое е землището с най-качествена земя в България?
                          Кои са топ 5-10+ на землищата са най-качествена земя в България?
                          90%+ от инвестиращите в земи не знаят отговора на тези елементарни въпроси.
                          .
                          Има ли корелация между качеството на земята и рентите?
                          Повечето хора ще ти отговорят - да.
                          Истинате е:
                          Да, ама НЕ.
                          Last edited by 77; 28.07.2023, 18:44.
                          Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Най високо производителни ЗЗ има в областите Добрич, Силистра и Русе. Добри черноземи се срещат и в областите Варна, Шумен, Разград, Плевен Видин (дунавската равнина)
                            Това са ЗЗ за зърно. Ако ти трябват за други култури гледай за вода в близост

Коментар

• Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение

[ATTACH=CONFIG]n4096687[/ATTACH]
                              Най високо производителни ЗЗ има в областите Добрич, Силистра и Русе. Добри черноземи се срещат и в областите Варна, Шумен, Разград, Плевен Видин (дунавската равнина)

Коментар

Click image for larger version

Name:	ZemedelskaZemya.png
Views:	1
Size:	5.0 КБ
ID:	4096687

Коментар

Working...
                                X