Първоначално изпратено от Bill-bg
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Ами не е ного. Вече - за да си купя нещо с доходност под 4.7 - 4.8% трябва да е суперстратегическа и чутовно могъща световна компания, че и да се вписва в инвестиционната ми стратегия. Българските повечето ги държа сякаш основно по навик.
Да смяташ по цена на придобиване - не е ного коректно, защото важно е не колко успешно си се нагувичил преди, а как да инвестираш сега. По тая логика на мен дивидентната доходност от Софарма трейдинг напримерно ми е - около 13%. Само дето сега - ако реша да си купя още, трябва да извадя по близо осмак за акция, дето няма как да ми донесе и половината от тая доходност в близките 5-6 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
Нищо не те изкарвам като не те познавам, само питах.... Това, което си сметнал, малко ли е?
За мен е повече, защото я смятам по цена на придобиване.
Да смяташ по цена на придобиване - не е ного коректно, защото важно е не колко успешно си се нагувичил преди, а как да инвестираш сега. По тая логика на мен дивидентната доходност от Софарма трейдинг напримерно ми е - около 13%. Само дето сега - ако реша да си купя още, трябва да извадя по близо осмак за акция, дето няма как да ми донесе и половината от тая доходност в близките 5-6 години.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Хубаво, де - аз казах което зная - Жабокът, Златният лев, дето продава активи, за да снася дивиденти, Еланката - дето не се знае какво ще става там занапред с увеличението на капиталът и т.н. Атерката - тоя година е напът да се изложи - спад на дивидентецът с 1/3... хайде кажи някоя друга?
В темата която пишем БЕШЕ сосен дивидентът - атерковският де... Смятай сам:
0.105 - 5% (данък дивидентец), при настояща цена на акцията 2.23 кинта - колко е доходността? 0.09975 : 0.0223 = 4.473%
Сега ще ме изкараш, че не умея да смятам процент ли?
За мен е повече, защото я смятам по цена на придобиване.
Коментар
-
Грамотен и компетентен човек си, провери си, недей да чакаш всичко на готово.... В темата, която пишеш колко е според теб?
В темата която пишем БЕШЕ сосен дивидентът - атерковският де... Смятай сам:
0.105 - 5% (данък дивидентец), при настояща цена на акцията 2.23 кинта - колко е доходността? 0.09975 : 0.0223 = 4.473%
Сега ще ме изкараш, че не умея да смятам процент ли?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
И кои са компаниите, дето снасят 4.7-4.8% и дай-боже нагоре на БФБ?
Коментар
-
Неговия огромен портфейл не е за мащабите на БФБ, тясно му е....пък и щом 4.7-4.8% дивидент не го задоволява.... Но пазари много - всеки си избира, поне възможности не е като да няма.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
След толкова години щом и Импето спря да инвестира на БФБ... Дивидентите станаха нищожни, преди по 10% търсихме, сега и 5 не може да се намери.
Иначе дивидентът тук според очакванията. Тази години е прелюбопитна, без прекален оптимизъм, леко резервиран, добре е брутно да не пада под 10 ст. и за 2018 г.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
След толкова години щом и Импето спря да инвестира на БФБ... Дивидентите станаха нищожни, преди по 10% търсихме, сега и 5 не може да се намери.
Иначе дивидентът тук според очакванията. Тази години е прелюбопитна, без прекален оптимизъм, леко резервиран, добре е брутно да не пада под 10 ст. и за 2018 г.
- 1 like
Коментар
-
Ей-затуй не инвестирам вече на нашето мънинко борсинка. Човек просто няма де да се нагувичи.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
02.04. eМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от bocman Разгледай мнениеАдванс Терафонд АДСИЦ планира 0.105 лв. дивидент за акция, разпределяйки 90% от печалбата за 2017 г. (бюлетин на БФБ)
Коментар
-
Първоначално изпратено от bocman Разгледай мнениеАдванс Терафонд АДСИЦ планира 0.105 лв. дивидент за акция, разпределяйки 90% от печалбата за 2017 г. (бюлетин на БФБ)
Тук имат едни градски терени, на които май сега им е времето за реализация!
Коментар
-
След удвоянчването на Еланките, май ще остане само една: Жабокът, ако не блоим самоизточващият кръвчичката си, за да снася дивиденти Златен кинт.
Ей-затуй не инвестирам вече на нашето мънинко борсинка. Човек просто няма де да се нагувичи.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар