Първоначално изпратено от petrg5s
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Виждам,че голямо напрежение има в теб,гаранция яко си оплескал кълките предните 2-3 дена и сега едно леко покачване породено от свръхпродаденост е причина да си неистова еуфория
Но погледни цената миналата седмица и тази.Надолу е ! И то не с малко.Last edited by RUBLA; 18.10.2023, 23:17.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от acb...
Но погледни цената миналата седмица и тази.Надолу е ! И то не с малко.
Last edited by RUBLA; 18.10.2023, 23:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от acb Разгледай мнениеХахаххахаххахахха
ВЕрвайте Му!!!
Само бавноразвиващ се "инвеститор" се радва ,че акцията му пада
- 1 like
Коментар
-
Ще бъде в миманса с години....
ВЕрвайте Му!!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от angelgarba Разгледай мнение
Айде колега продавай ако имаш че чакам 3 лв. да се включа ,
Ама няма оферти ,
Как успя да вържеш колебаеща се цена на пшеница която играе ден за ден с тази акция където договорите са дългосрочни не знам,
А ако след 15 дена пшеницата е 650 долара какво правим ?
Коментар
-
Пълни глупости !!!
Без 2-3 дирижабъла е най-напомпения боклук в момента на БФБ !
Пшеницата вече е 570$,видял ли си? А беше 900$ ,на 3.30лв
Смятай ги.
И само това да е...
Просто чакат да се напъли бида и камилчетата малко да отдъхнат.
Ама няма оферти ,
Как успя да вържеш колебаеща се цена на пшеница която играе ден за ден с тази акция където договорите са дългосрочни не знам,
А ако след 15 дена пшеницата е 650 долара какво правим ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнениеВие за "елхи" май нищо не сте чували
+ Колегата с елхите тук пщеницата много лоша в другия агро форум обръщала и вече сме нагоре
едно раздвоение на личноста съзирам ;-))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Здравко Разгледай мнение
Фантазии!
Чакай ти земеделската земя да спада! На куково лято!
Иначе съм приготвил гаубицата да стрелям пък на 2.80 лв. направо залагам апартамента ;-))
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimesta Разгледай мнениеАз съм абсолютен лаик по темата.
Форума и мненията за Атера ги намирам като супер полезни.
Много от отговорите на въпросите ги намирам в самите мнения.
И благодарение на това успях не само да съхрня, но и да увелича своите акции със почти 8 % , без да добавя и 1 стотинка към своя акаунт!
Ще е нагло и глупаво, да си позволя каквито и да са прогнози за бъдещо развитие, но все пак си мисля, че пролетта цената на акцията ще се върти около 3,60 лева....поне...! Мисля, че тогава един дивидент от 0,18 лв. ще е ОК...!
П.П. Ще съм благодарен, ако не ме иронизирате, най-малкото заради признанието ми още в първото изречение в моят пост! Поздрави!
Миналата година не се вдигна толкова.
Все пак цената на акцията следва да отразява и движението на инфлацията но тук е ирационално може 2-3 години да има застой и после скок с 30 процента вместо по 10 процента всяка година.
Капиталовата печалба може да дойде в рамките на по дълъг период от време,
Например по пандемията цената беше паднала до 1.74лв. ...
Така че не следва да се гледа строго година за година според мен.
А и по важното е фундамента на акцията от притежаваните декари и тяхната пазарна цена със сигурност е доста над пазарната цена на акцията сега.
И това поне на мен ми действа успокояващо .
- 2 Харесвания
Коментар
-
Аз съм абсолютен лаик по темата.
Форума и мненията за Атера ги намирам като супер полезни.
Много от отговорите на въпросите ги намирам в самите мнения.
И благодарение на това успях не само да съхрня, но и да увелича своите акции със почти 8 % , без да добавя и 1 стотинка към своя акаунт!
Ще е нагло и глупаво, да си позволя каквито и да са прогнози за бъдещо развитие, но все пак си мисля, че пролетта цената на акцията ще се върти около 3,60 лева....поне...! Мисля, че тогава един дивидент от 0,18 лв. ще е ОК...!
П.П. Ще съм благодарен, ако не ме иронизирате, най-малкото заради признанието ми още в първото изречение в моят пост! Поздрави!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение
Ренти и цени на земя са с почти сигурен спад за неопределен период.
падащи оферти на земя сега независимо от рентата . Просто всичко ще се изкупи мълниеносно. Има много свободен кеш
А рентата сама ще си дойде на място.
Във Видин Баджанака каза че взема вече по 120 лв. на декар. ,
Ще видим сега как ще е ...Last edited by angelgarba; 17.10.2023, 01:33.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от stani11 Разгледай мнение
Може ли да ми обясните при 8к декара продажби, как точно ще останат 3 - 4 ст. дивидент?
Важен момент, поне за мен, е какви ще са предварителните продажби, които ще видим в отчета за Q3.
С регулярни покупки се отговаря на критиците че реално не дивидент се получава а парче от тортата .
Но могат да ни изнедат с някоя голяма сделка докрая на годината . Нещо да обявят за оставено за продажба като миналата година.
От днешна гледна точка продажбата на 5 годишен лизинг на земя която се практикуваше преди изглежда грешка ама тогава си изглеждаше супер.
Но мисля че тези сделки почти приключиха вече.
Базирайки се на досегашните резултати мисля едни 0.20-0.24 лв. дивидент са напълно реални и при това положение сега цената си е
направо атрактивна особено ако я свалят критиците до 2.80 лв. -))
Пак без препоръки просто математика ,
Успех
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар