тази година се оказа изключително успешна за зърнарите в България (те са основните ползватели и купувачи на ЗЗ). Види ли се арендатор в добри пари започва много охотно да купува в землищата, в които работи. Това е добре за Атера-та защото могат да реализират земя на доста по-добри цени от тези в слаби години + да си пооправят доходността от ренти.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
С кво се е доказала - питам, без да се заяждам? Елементарен бизнес за хора с основно образУвание (каквито са повечето земеделци, без да ги обиждам) - купена евтино земя (отличен тайминг) с чужди пари (на акционерите) и после само и единствено врътки, с които са ощетяват миноритарите, като им се подхвърлят дребни трохички, за да се радват. Ако само бяха държали закупената първоначално земя, без да "управляват професинално", ерго да продават и купуват, само и единствено, за да вдигнат средната покупна цена на земята, за да си вдигнат менидмънтската такса, тази акция щеше да е минимум на 5 кинта и да дава по поне 20 стинки дивидент бе зда се налага да се прави абсолютно нищо!!!
просто акцията е дойна крава на яхтата и толкова. Ако се ликвидира, ще е най-добре за миноритарарите, то затова и мажото не желае и дума да се издума за ликвидация, щото ще остане с пръЗ в г@с и ще секне далаверката от по 5-6 милки джобни годишно от нищоправене.
П.С. Отново да подчертая, че акцията в основата и замисъла си е супер и с много добър първоначален тайминг и спокойно може да си иде на 3+ лева (и ще си иде), но мениджмънта с нищо не спомага за развитието на самата акцията, напротив - дори не си събора и рентите, които са доста под пазара (дали защото и там няма нещо друго като причина, за да са подпазарни?)
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Тъй, тъй, аз да запитам тогава - а какво точно очаквате, че не мога да схвана? Нали при Халтурко е ясно - ще купуваме амазоня скоро, после и фейса, накрая и гуглето, дейба несретниците. При чичикака в молдинещо си също е ясно - чакат се дивиденти от екселските печалби къмто 2035 година. При спиди беше ясно - да онодим френците (или те нас) при търговото. При брефчето също ясно - връщането на хорицата в офисите и по-точно в новия офис в техпарка, както и ликвидацията в бъдеще. При чезките също ясно - търговото. При химчето - мажо да стане честен дивидентаджия и/или алигатора да се активизира и т.н.
ма тук какво се чака, че не мога да схвана? Ясно, акцията има потенциал за 3 кинта спокойно (на база земята) или 3,50 (ако можоритарят престане да я краде толкова брутално, намали си врътките и почне да си събира реалните ренти), но потенциал е едно, а цена на акцията е нещо съвсем друго - тя потенциалът си го имаше и на ,1,60, а сега е 50% отгоре - не съм запонзат много с пазара на земя, но няма как да има ръст на него от 50% за година - 5-10% може би, но не и повече!
Та какво се чака тук, каква е тая голямата новина, дето се чака?
П.С. А и дружеството няма земи по Добруджата - доколкото помня ги продаде отдавна, сега са основно в Северозапада - не че там е лоша, но имиджът ѝ е друг и цени от 2500 лева на декар са абсолютен мираж. Засега де
Дали не се приближава към логичните си нива сега?
А колко е ликвидационната?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Absolute_Amateur Разгледай мнение
Не съм много сигурен дали може да се наръче така, но определено е една от най-стабилните акции, доказала се през годините! Не е препоръка!
просто акцията е дойна крава на яхтата и толкова. Ако се ликвидира, ще е най-добре за миноритарарите, то затова и мажото не желае и дума да се издума за ликвидация, щото ще остане с пръЗ в г@с и ще секне далаверката от по 5-6 милки джобни годишно от нищоправене.
П.С. Отново да подчертая, че акцията в основата и замисъла си е супер и с много добър първоначален тайминг и спокойно може да си иде на 3+ лева (и ще си иде), но мениджмънта с нищо не спомага за развитието на самата акцията, напротив - дори не си събора и рентите, които са доста под пазара (дали защото и там няма нещо друго като причина, за да са подпазарни?)Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Прав си , Чичо- не знам нищо относно намеренията на мажоритаря.
Само знам , че по нашия край земеделците са пощурели да купуват и цени 2500 не ги спират вече. А и реколтата с цените си се очерава благоприятна..
И понеже фундамента ме интересува мен , при средна под 600, тук ми е интересно...
Имам и продължавам да имам, но това не е препоръка,, разбира се!
ма тук какво се чака, че не мога да схвана? Ясно, акцията има потенциал за 3 кинта спокойно (на база земята) или 3,50 (ако можоритарят престане да я краде толкова брутално, намали си врътките и почне да си събира реалните ренти), но потенциал е едно, а цена на акцията е нещо съвсем друго - тя потенциалът си го имаше и на ,1,60, а сега е 50% отгоре - не съм запонзат много с пазара на земя, но няма как да има ръст на него от 50% за година - 5-10% може би, но не и повече!
Та какво се чака тук, каква е тая голямата новина, дето се чака?
П.С. А и дружеството няма земи по Добруджата - доколкото помня ги продаде отдавна, сега са основно в Северозапада - не че там е лоша, но имиджът ѝ е друг и цени от 2500 лева на декар са абсолютен мираж. Засега деNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнениеТази артия е дирижабъл и това рано или късно ще се разбереLast edited by Absolute_Amateur; 15.07.2021, 11:56.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеИ днес ли ще има избиване на зъби?
Коментар
-
А дано да е като онези дето стигат почти до космоса! От 11 години наблюдавам тази акция и смея да твърдя, че чак сега и идва момента ... имам много от нея, не го приемайте като подстрекаване, но сме в начална точка ... даже!
Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнениеТази артия е дирижабъл и това рано или късно ще се разбереLast edited by daris; 15.07.2021, 00:20.Мнението ми не е препоръка!!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнениеТазя акция е дирижабъл и това рано или късно ще се разбере
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
Никой не знае, ABC тоже, а и да знаеше... пак нямаше да каже.
Само знам , че по нашия край земеделците са пощурели да купуват и цени 2500 не ги спират вече. А и реколтата с цените си се очерава благоприятна..
И понеже фундамента ме интересува мен , при средна под 600, тук ми е интересно...
Имам и продължавам да имам, но това не е препоръка,, разбира се!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Някой го знае, като например Карол и Манолов, едните вкараха над 30, а другия над 0,5 млнVanitas vanitatum...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
Никой не знае, ABC тоже, а и да знаеше... пак нямаше да каже.
Коментар
Коментар