IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И нещо за управляващото дружество. Имах дялове в техен фонд Адванс Инвест....Уаууу. От 2008 год. не бях купувал дялове в такива измамни схеми, ама сам съм си виновен за 8 месеца съм съвсем малко на загуба. При ръст на БФБ и Румънската борса те успяха да докарат загуба. Не правете моите грешки. Тея фондове бяха и си остават пълни мошенгии с разни палячовци за мериДЖЕЙНИ.

Коментар

• .....а някога имаха над 220 000 декара.....Добре, че ценат ана земята порасна, че да компенсира поне малко постоянните продажби. Чудно как продават на 2700 лв., а купуват на 1900 лв.?! Сигурно една и съща категория , просто са тарикати , а другите баламурници или все укрупняват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение

Писателче, и аз съм на БФБ от 27 години... Щом си толкова отворен обади се на БенчМарк Финанс и им кажи, че анализа им не струва.
        А твърдението, че са разпродали хубавите земи не отговаря на истината:
        2 категория = 3 017 дка
        3 категория = 44 680 дка,
        4 категория = 61 093 дка,
        5 категория = 41 013 дка,
        т.е. повече от 83% от притежаваните от АТЕРА земи са от т. наречените плодородни обработваеми земи.
        В последно време под 2000 лв/дка не продават, ако си забелязал.
        Който вярва на прогнозите на БенчМарк, нека ги следва. Ти също им вярваш, така че при тези цени в момента - купувай! Относно портфейла на Атерата, аз съм от първичното предлагане във фонда и знам как се променяше той. Сегашният е далеч от "стария" и като качество и най-вече като покупни цени! Но "всеки сам си преценя"!
        P.S. Колкото до анализа на БенчМарк (който си качил), то той ми прилича на курсова работа на студент по икономика, какъвто бях и аз много отдавна (Иван Костов беше млад асистент), макар тогава подобни курсови работи да нямахме. Сериозният инвеститор ще събере много, много повече информация и ще отчете много повече влияния върху дейността на дружеството, което го интересува.
        Last edited by penman; 23.01.2025, 20:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение

Дизайнерче, тези прогнози на шепа безделници, пишещи за каквото им платят, са подобни на тези от Монтега, които Тони често цитира във форума за Шели. А "яхтата" и шменти капели, умеят да плащат за реклама. Всеки от нас, които сме от четвърт век на борсата, може да си направи по-добри анализи, ако не е овладян от алчност! Истината за Атерата е, че "вече свърши хубавото време" с мазните дивиденти. Разпродадоха хубавите и евтино купени земи, а рентите почти не влияят на дивидента, защото се "усвояват" много добре от управляващото дружество. Разбира се, за никакви 30-40% капиталови загуби не може да става на въпрос в бъдеще, както прогнозира данета.
          Писателче, и аз съм на БФБ от 27 години... Щом си толкова отворен обади се на БенчМарк Финанс и им кажи, че анализа им не струва.
          А твърдението, че са разпродали хубавите земи не отговаря на истината:
          2 категория = 3 017 дка
          3 категория = 44 680 дка,
          4 категория = 61 093 дка,
          5 категория = 41 013 дка,
          т.е. повече от 83% от притежаваните от АТЕРА земи са от т. наречените плодородни обработваеми земи.
          В последно време под 2000 лв/дка не продават, ако си забелязал.

Коментар

Ще Ви дам една извадка от Анализ на Бенчмарк Финанс:
            https://imgur.com/a/LRfJ4Ti

Просто няма нужда да спорим...
            Дизайнерче, тези прогнози на шепа безделници, пишещи за каквото им платят, са подобни на тези от Монтега, които Тони често цитира във форума за Шели. А "яхтата" и шменти капели, умеят да плащат за реклама. Всеки от нас, които сме от четвърт век на борсата, може да си направи по-добри анализи, ако не е овладян от алчност! Истината за Атерата е, че "вече свърши хубавото време" с мазните дивиденти. Разпродадоха хубавите и евтино купени земи, а рентите почти не влияят на дивидента, защото се "усвояват" много добре от управляващото дружество. Разбира се, за никакви 30-40% капиталови загуби не може да става на въпрос в бъдеще, както прогнозира данета.

Коментар

Ще Ви дам една извадка от Анализ на Бенчмарк Финанс:

Някой е обсесиран на тема Адванс. Няма нужда от спор, да

Иначе, както гледам как вървят нещата с цените на царевицата т.г. не виждам въобще причина за по-ниски ренти.

https://www.investing.com/commodities/us-corn
              Last edited by acb; 22.01.2025, 20:51.

Коментар

• Ще Ви дам една извадка от Анализ на Бенчмарк Финанс:

Last edited by Designer; 22.01.2025, 15:06.

Коментар

Дивидент ЩЕ има и няма да е под 9 ст. / акция. Само до края на Q3 ---> EPS=0.068 ! Цената на обработваемата земя НЯМА да падне, за разлика от тази за арендуването й, т.е. сгромолясване на цената на акцията няма да има, колкото и да Ви се иска.
                  Ъ, такова, като как го очакваш това да има рента от 50 лева и цена на земята от 5000 лева, например? Само много, ама много луд човек би купувал земя в такъв случай. Земята у наше село е жесток балон, защото се ползва само и единствено за зърно, т.е. най-малко добавената стойност, която може да се получи, да не говорим, че 99% не е поливна, т.е. разчита на дедо ти Боже. Е, имайки из на в пред и зад вид кофти годините в последно време, ниските цени и огромната конкуренция от Украйна и Русия, то най-безумната инвестиция точно в този момент у нас е в земя на тези цени! Единственото, което спасява алчните и прости зърнари е само и единстено държавната помощ, за която всяка година протестират с майбасите начело на протеста. Но и това ще е до време - рано или късно, при тези цени на земята, ще фалират. Или земята ще коригира сериозно. Е, може и навсякъде по света всичко да се срине, само тук да има реколта и цените да се изстрелят десетократно - може и да се случи, знам ли

П.С. Единствено, което крепи тази акция, е яхтата, иначе цената отдавна трябваше да е под 3 лева. Ще ми е много интересно дали за поредна година ще продават хубавите земи в хубавите землища, заменящи я с по-ниска категория в по-кофти землища, за да докарат някаква доходност пред акционери - в годишния отчет ще си пише всичко
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                    Дивидент вече тука няма,а без него акцията потъва.
                    То това я държи де факто.Няма причина вече да се държи при опасност -30,-40% капиталова загуба
                    Дивидент ЩЕ има и няма да е под 9 ст. / акция. Само до края на Q3 ---> EPS=0.068 ! Цената на обработваемата земя НЯМА да падне, за разлика от тази за арендуването й, т.е. сгромолясване на цената на акцията няма да има, колкото и да Ви се иска.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                      Дивидент вече тука няма,а без него акцията потъва.
                      То това я държи де факто.Няма причина вече да се държи при опасност -30,-40% капиталова загуба
                      Предвид прогностика, вече ме сърбят ръцете да натоваря още 1000
                      Last edited by Bailor; 18.01.2025, 14:36.

Коментар

• Дивидент вече тука няма,а без него акцията потъва.
                        Last edited by danetha; 17.01.2025, 06:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
                          Всички фондове, инвестиращи в акции на БФБ , поддържат определен % от активите си в Атера.
                          Не са малко и индивидуалните инвеститори, които сме така.
                          Диверсификация...
                          От години има бабуващи тук, които анатемосват акцията, но тя не пада и не пада...
                          Няма и да падне.

п.п Те и на коча м@дите се клатят, но не падат..

Не препоръчвам нищо, де.
                          Ако следиш пазара, няма как да не забележиш, че тази акция я подпират от години.

Коментар

• Първоначално изпратено от XXVXX Разгледай мнение

Тези са пълен смях, както и всички компании на БФБ, жалка история !!!

чисто губене на време е за мен !

не е съвет...
                            Винаги е добре, когато хората споделят обосновани мнения, които са полезни за останалите участници.

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение

Предположих 6-8 ст./акция, но май прогнозата ми е прекалено оптимистична - 2023 година продадоха 8474 дка, а 2024 г. само 1418 дка. Като имаме впредвид, че управляващото д-во "усвоява" в много голяма степен рентата, дивидента може и да е под 6 ст.
                              Тези са пълен смях, както и всички компании на БФБ, жалка история !!!

чисто губене на време е за мен !

не е съвет...

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

И аз така предполагам около 8 Ст. +/-1 ;-)
                                Уточнявам прогнозата ми за дивидента миналата година се оказа пълна греда, очаквах 10-12 Ст., те дадоха 20 ;-)
                                Предположих 6-8 ст./акция, но май прогнозата ми е прекалено оптимистична - 2023 година продадоха 8474 дка, а 2024 г. само 1418 дка. Като имаме впредвид, че управляващото д-во "усвоява" в много голяма степен рентата, дивидента може и да е под 6 ст.

Коментар

Working...
                                X