If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Защото в момента наблюдаваме корекция, не само в ЕЛАРГ, а и в АТЕРА, че и BREF натам отиват(АДСИЦ-те)))
Много ме е яд,че нямам свободни средства в момента.Мисля, че 1.12лв е идеалното ниво за влизане тука, ама времето ще покаже... ))
1. Казах "десетина" милиона, а не "десетки". Мисля, че Елана чрез многото си фондове изкупи повечето акции от увеличението /което иначе щеше да е пълен провал/ и сега ще има доста за продаване защото натежават прекомерно в портфейлите им.
2. Скоро няма да изхарчат тези нови близо 40 млн. лева. Увеличения на капитала едва ли ще има. Опариха се и видяха, че не е толкова лесно. Офисите им в страната от месеци се занимават само със земя и връщат други клиенти ама пак не смогват.
3. 2-3 седмици след излизането на новите акции цените им скочат над 1,40 лева е почти толкова вероятно колкото Химко да даде дивидент на акционерите си тази година. Май доста хора биха се разделили със собствеността си и на 1,30. Само с обещания за 500% доходност не става, трябва да има и нещо като печалба в отчетите. И то доста печалба за тия 60 млн. капитал. Поне 3 млн. за да минем доходността на банковия депозит.
Гари не се ли изхвърляш много с "десетки милиони" все пак тия са купувани на 1.25 лв.
тук водещата новина според мене, е че Елана се отказаха поне засега от ново увеличение.
и аз мисля, че ще падне още 10-тина ст., но това е игра на Елана (не случайно от 3 седмици се бавят новите акции).
2-3 седмици след излизане на новите акции очаквам цени над 1.40
Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Моето скромно мнение, е че ще си почакаме до на пролет 2007 г. , за да се зарадваме с някъква дребна печалба.
Очевидно тази година всички увеличаващи капитала си като ELARG ще ни скъсат нервите. Дано да е за добро.
земята,за която Елана даде парите на акционерите няма да поскъпне така както бихте желали
и рента никой няма да даде за нея
така,че защо ли да се вдигат цените на акциите
Pro4etoh q i da si priznaq, ne mi se vidq 4ak tolkova losha. E. tozi , koito q e pisal o4evidno ima nqkoq druga akciika v ELARG. A ina4e dannite v tabli4kata sa smeshni, no trqbva da uto4nim, 4e stava vupros za danni na Imot.bg ili ne6to podobno, a ne na samata Elana. No taka ili ina4e tova ne promenq koi znae kolko ne6tata okolo ELARG. Qsno e, 4e sled 2-3 godini cenata na akciite nqma da e kato v momenta, vuprosut e mojeshe li za tova vreme da polu4im pove4e za parite si... Ama neise!
Прочетете каква самохвална статия в Труд са си написали Елана днес. А тези цени там в табличката нямат нищо общо със земеделската земя - 30 евро на квадратен метър - айде бе.
Елана се стараят да получат по 13лв рента от декар
но това най-вероятно ще стане за много малък процент от придобитата земя
чак сега започват да сключват договори за аренда
и сега щ евидят колко им струва земята
а и не точно сега,а след като мине още една година и като не получат рента
само гледайте как ще се движат приходите във фонда
Drugoto interesno ne6to e, kakva li shte e rolqta na noviqt im Convertible Land Fond sprqmo ELARG? Dokolkoto se orientiram po imeto bi trqbvalo samo da kupuva i prodava zemq bez da q zadurja za otdavane pod arenda. Vuprosut e ot ELARG li shte q kupuva ili shte igrae sam na pazara. Podoziram, 4e Convertible Land shte "kupi" onazi zemq na ELARG, koqto ne stava za ni6to i shte se mu4i da q prodava spekuliraiki. Razbira se, tova sa samo dogadki, koito daje moje da zvu4at lyubitelski. Li4no za men oba4e e o4evidno, 4e ELARG-ut ima nujda ot pomosht i tova e nqkakuv na4in da mu se pomogne.
Fondut prosto oshte ne moje da izkara rezultati, vupreki 4e cenata na zemqta raste. Mnogo mi e interesno kakvi pone prihodi ot arenda shte obqvi za tazi godina. Qsno e, 4e se zatvorihme za godini napred tuk, no pone da vidim nqkakvi priznaci za vuzvrushtaemost na tiq milioni, koito se xvyrlqt v trupane na zemq.
Коментар