IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Преоценка е .. вижте справка н 5

Коментар

• много интересно какво може да са продали! готова продукция? или материали? или може би машини?

имам акции и очаквам минимум 90% от печалбата като дивидент, както е по закон.

Коментар

• Да, няма как да мине. Мисълта ми беше , че Елана обявиха ,че ще продават нещо , а тия милиони няма откъде другаде да дойдат освен от продажба или от преоценка. В отчета е от продажба. А пък и 1,1 милиона от лихви ми звучи добре.Имам акции. Успех на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от smooth operator
          ясно е, че печалбата идва от приходи от продажби. но всички финансови гурута тук побързаха да си дадат компетентното мнение, че е от преоценка...
          Нямам претенции да съм финансов гуру, но съм 100% сигурен, че дивидентът ще бъде 0. Затова си и продадох акциите миналата година по това време някъде, което може да се провери назад по темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от smooth operator
            ясно е, че печалбата идва от приходи от продажби. но всички финансови гурута тук побързаха да си дадат компетентното мнение, че е от преоценка...
            Е би ли ми казал какво точно са продали, че да получат тази печалба.

Ако наистина смяташ, че от рента могат да се докарат тия милиони, няма какво повече да си кажем.

LEOPARD, капиталовото нарастване на активите няма как да мине за оперативна печалба.

Имам акции, но голям дивидент не очаквам.

Коментар

• ясно е, че печалбата идва от приходи от продажби. но всички финансови гурута тук побързаха да си дадат компетентното мнение, че е от преоценка...

Коментар

• А и фонда май щеше да продава няколко декара. Ясно е написано "приход от ПРОДАЖБА на ..." а не преоценка , не вярвам преоценките да са в "приход от продажби". Ще видим ... интересно е.

Коментар

• Момчета, на колко продадохте , на 1.2 или 1.19 ? Като коментирате казвайте имате ли акции или не. Ако земята се качи на 500-600 лв/декар това не е ли печалба ? Всички отчети са игра на думи не само тези на Елана.

Коментар

• Колко пъти е нужно на един средноинтелигентен човек да си изпати от Елана, за да разбере за какво иде реч?

Коментар

• Явно си е преоценка. Както ми обърна внимание колегата nide - вижте справка №5. Разбира се, това не ми обяснява защо тази сума трябва да фигурира и в ОПП. Явно господата от Елана си отчитат тази книжна печалба, за да надуят активите на фонда и оттам своята си комисиона за управление. Което не бих определил като много коректно към акционерите, които ще пият студена вода и тази година.

Коментар

• Първоначално изпратено от конфуций
                        Е на това му се вика странен отчет.
                        Kakvo mu e strannoto preocenili sa zemqta da naduqt ot4eta... Danuci ne plashtat ADSIDS kakvo tolko ne obqsnimo ima

Коментар

• Е на това му се вика странен отчет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Здравко
                            Че от какво друго...

Или пък в някоя нива са намерили гърне с жълтици...
                            ili prosto parite koito ne sa vlojili v zemja sa gi pisali kato pe4alba

nisto ne preporu4vam. imam akcii

Коментар

• Ама са сложили тези 12 млн. приходи и в отчета за паричния поток. Как така преоценки влизат в касата като пари. Нещо хич не ми е ясно.

Коментар

• Че от какво друго...

Или пък в някоя нива са намерили гърне с жълтици...

Коментар

Working...
                                X