IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kork
    Няма основание за притеснение.Елана имат мноооого кеш, така че, свободно падане няма да има, плавно може, но рязко падане няма да допуснат в никакъв сллучай

А че има добри моменти за правене на пари при излизането на някой голям е повече от ясно
    Корк, приятелю, с тая акция си се набутал много яко. И откъде си сигурен, че Елана имат много кеш?

Коментар

• Много тайнствени сделки тук днес. Някой изсипва наведнъж 100К акции. После май размисля и си ги купува обратно ама по-скъпичко. Онзи ден същия номер стана с Каолин. И днес ли беше грешка или какво?

Коментар

• Няма основание за притеснение.Елана имат мноооого кеш, така че, свободно падане няма да има, плавно може, но рязко падане няма да допуснат в никакъв сллучай

А че има добри моменти за правене на пари при излизането на някой голям е повече от ясно

Коментар

• Всъшност какво стана тук? .... мен на 1.60 ми се видяха изгодни но докато намеря новия код погледна купува продава и цената се върна ...

не е препоръка
          Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от Imotenbalon
            Защо днес са 10 % надолу акциите на елана, нали земята щеше да поскъпва
            Сега колегата доволен ли е

Коментар

• Първоначално изпратено от Imotenbalon
              Защо днес са 10 % надолу акциите на елана, нали земята щеше да поскъпва
              Че ще поскъпва земята, ще поскъпва, спор няма по този въпрос.
              Въпроса тук е друг и вероятно вече немалко хора знаят какво се случва на фондовите борси когато започне да се излиза от адсицовете
              Но това е нормален процес, със стабилизирането на обстановката на борсата, жаждата за риск у играчите нараства, а това води до освобождаване от нискорискови/съответно нискодоходни/ инструменти и увеличаване на портфолиото с по- високо рискови/по- високо доходни/ инструменти
              Все пак, както знаем всички, парите търсят най-малкото съпротивление по пътя към мултиплицирането си
              Някой пари са по-умни от други/тоест, усещат се по-рано от други/, но така или иначе, пътя е предначертан

Нямам акции тук и мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на акции.

Коментар

• Защо днес са 10 % надолу акциите на елана, нали земята щеше да поскъпва

Коментар

• След тази случка с 111000 лв. и обира в обекта на София комерс питам... как да разпознаем кои управители са честни и умни? Без честност и ум наличнието на интелект и енергия ще ни погуби!

Коментар

• Извинявам се за грешното име на фонда пише се QVT FUND LP

Коментар

• Какво се случи днес на общото събрание на Елана ФЗЗ.

Какво се случи днес на общото събрание на Елана ФЗЗ.

В началото на събранието председателят на събранието заяви че точките от дневният ред не могат да се променят понеже няма кворум за промяна на точките .

В последната точка от дневният ред в точка разни стана представителят на QV Foud и предложи да се сключи договор с фирма за вътрешен одит . Опонира му един член на съвета на директорите който заяви че не е уместно на общото събрание да се приеме решение да се сключи договор точно с тази фирма поради факта че не са дадени параметрите на договора по който ще работи тази фирма и предложи да се приеме решение за сключване на договор за вътрешен одит от съвета на директорите а не да се реши с коя фирма да се сключи на общото събрание.
                      Двете предложения се гласуваха като QV Foud имаха мнозинство и тяхното предложение се прие.
                      Питам се беше ли законно да се избира вътрешен одитор в точка “разни” и нормално ли е да се сключва договор с някоя фирма при неуточнени финансови параметри.

Когато отворих отчета за разходите открих че доклада на одитора е струвал на акционерите
                      111 000 лева

Интересно когато одиторските фирми във фонда станат две една за вътрешен и една за външен одит колко ли ще натежи това на акционерите

Коментар

• Тотално изцакване чака знайните и незнайни "акционери" на ELARG.
                        "Колкото е по-висока преоценката - толкова по-висока ще е счетоводната печалба - от там, по-висок ще е процента печалба за управляващото дружество. Тънкостта, е че упр. д-во ще вземе релни пари (% от НСА + % от "печалбата") от касата на дружеството, а "печалбата" е само на хартия.... И акционерите ще продължават да гледат с влажен поглед и да кимат разбиращо..."-просто тотално съм съгласен с тази ТЕОРИЯ !
                        ДА.., ще се теглят заеми, защото положението с искуств. подпиране на цената води до загуба на ресурс.
                        НИКОЙ нищо няма да получи и понеже усетих със закъснение накъде вървят нещата-само си оставих 777 бр. акции, ей-така за кураж.
                        Лично-очаквам тотални сривове до нива 1.45-1.57 лв/ бр., защото ще има
                        негативни новини при всички положения и въпреки старанието на "RBB",
                        минаващи и обиращи този луфт до 2.21-2.30лв.
                        Това не е препоръка за продажбо-покупка на едно издъненно дружество!
                        не е препоръка за покупко-продажба

Коментар

• Щом се тегли кредит, няма да има дивидент.А как ще се движи акцията не мога да прогнозирам...
                          Не е препоръка!

Коментар

• 202 пазарят здраво тези дни!?
                            Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Аз на отчети не вярвам.
                              Недвижими имоти [URL=http://bit.

Коментар

• Първоначално изпратено от seaman40
                                потресен съм как два почти еднакви фонда като ELARG и ATERA успяха да изкарат толкова различни отчети!!!
                                Тук или има нещо нередно или аз не разбирам. Най-добре е някой "отговорен фактор" от съответните фондове да обясни с един - два реда, че иначе отчетите приличат на шашма.

П.С. "До 2010 Елана фонд за земеделска земя АДСИЦ планира да има 450 хил. дка земя, като към края на миналата година притежаваните земи от фонда са малко над 250 000 дка." - и за какво им е на ЕЛАНА кредит ? Земя с ипотечен кредит ли ще купуват за да си изпълнят плана ??? Само че аз като акционер не искам по такъв начин изкуствено да ми повишават риска върху инвестицията. Пак нещо ми намирисва работата.

Коментар

Working...
                                X