Първоначално изпратено от kork
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ImotenbalonЗащо днес са 10 % надолу акциите на елана, нали земята щеше да поскъпва
Въпроса тук е друг и вероятно вече немалко хора знаят какво се случва на фондовите борси когато започне да се излиза от адсицовете
Но това е нормален процес, със стабилизирането на обстановката на борсата, жаждата за риск у играчите нараства, а това води до освобождаване от нискорискови/съответно нискодоходни/ инструменти и увеличаване на портфолиото с по- високо рискови/по- високо доходни/ инструменти
Все пак, както знаем всички, парите търсят най-малкото съпротивление по пътя към мултиплицирането си
Някой пари са по-умни от други/тоест, усещат се по-рано от други/, но така или иначе, пътя е предначертан
Нямам акции тук и мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на акции.
Коментар
-
Какво се случи днес на общото събрание на Елана ФЗЗ.
Какво се случи днес на общото събрание на Елана ФЗЗ.
В началото на събранието председателят на събранието заяви че точките от дневният ред не могат да се променят понеже няма кворум за промяна на точките .
В последната точка от дневният ред в точка разни стана представителят на QV Foud и предложи да се сключи договор с фирма за вътрешен одит . Опонира му един член на съвета на директорите който заяви че не е уместно на общото събрание да се приеме решение да се сключи договор точно с тази фирма поради факта че не са дадени параметрите на договора по който ще работи тази фирма и предложи да се приеме решение за сключване на договор за вътрешен одит от съвета на директорите а не да се реши с коя фирма да се сключи на общото събрание.
Двете предложения се гласуваха като QV Foud имаха мнозинство и тяхното предложение се прие.
Питам се беше ли законно да се избира вътрешен одитор в точка “разни” и нормално ли е да се сключва договор с някоя фирма при неуточнени финансови параметри.
Когато отворих отчета за разходите открих че доклада на одитора е струвал на акционерите
111 000 лева
Интересно когато одиторските фирми във фонда станат две една за вътрешен и една за външен одит колко ли ще натежи това на акционерите
Коментар
-
Тотално изцакване чака знайните и незнайни "акционери" на ELARG.
"Колкото е по-висока преоценката - толкова по-висока ще е счетоводната печалба - от там, по-висок ще е процента печалба за управляващото дружество. Тънкостта, е че упр. д-во ще вземе релни пари (% от НСА + % от "печалбата") от касата на дружеството, а "печалбата" е само на хартия.... И акционерите ще продължават да гледат с влажен поглед и да кимат разбиращо..."-просто тотално съм съгласен с тази ТЕОРИЯ !
ДА.., ще се теглят заеми, защото положението с искуств. подпиране на цената води до загуба на ресурс.
НИКОЙ нищо няма да получи и понеже усетих със закъснение накъде вървят нещата-само си оставих 777 бр. акции, ей-така за кураж.
Лично-очаквам тотални сривове до нива 1.45-1.57 лв/ бр., защото ще има
негативни новини при всички положения и въпреки старанието на "RBB",
минаващи и обиращи този луфт до 2.21-2.30лв.
Това не е препоръка за продажбо-покупка на едно издъненно дружество!не е препоръка за покупко-продажба
Коментар
-
Първоначално изпратено от seaman40потресен съм как два почти еднакви фонда като ELARG и ATERA успяха да изкарат толкова различни отчети!!!
П.С. "До 2010 Елана фонд за земеделска земя АДСИЦ планира да има 450 хил. дка земя, като към края на миналата година притежаваните земи от фонда са малко над 250 000 дка." - и за какво им е на ЕЛАНА кредит ? Земя с ипотечен кредит ли ще купуват за да си изпълнят плана ??? Само че аз като акционер не искам по такъв начин изкуствено да ми повишават риска върху инвестицията. Пак нещо ми намирисва работата.
Коментар
Коментар