IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нека да посмятаме тогава вместо 20 лева от декар рента 60 лева(консервативно )от обработка.Субсидиите за 2009/2010 са 30лв/дка вслучай че обработват ЕЛАРГ АГРО ще ги получат.Доколкото става видно от сайта им наи-големи концентрации имат в областите Плевен и Ямбол общо около 100 000 дка ако работят там вместо 4.2 милиона от рента ще събират 8,2 мил. Това ще даде възмощност този Адсиц да се търгува като обикновените компании. В случай че Еларг Уинд започне ВЕИ проекти и продава готови такива то тогава приходи ще са далеч по-различни .Успех на всички инвестирали в тази позиция. Притежавам акции и вярвам на новото управление.

Коментар

• агрото е за обработка на земя
      и там ще потънат много пари
      едно си е да мъчиш арендаторите за рента, дрего си е да обработваш земята
      защото повечето арендатори ще са на голяма загуба ако няма субсидии
      стратегията на фондовете трябваше да бъде - покупка на качествена земя основно в добруджа, макари скъпа
      но сега нещата при тях щяха да бъдат по друг начин
      по-малко земя - повече рента

Коментар

• Интересно защо ЕЛАРГ регистрира двете дъщерни компании ЕЛАРГ АГРО и ЕЛАРГ УИНД и двете с по 5000 лева капитал някой може ли да ми обясни.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon
          А, ако не искат, да направят справка с политиката на Карол-правят си дружество за обработка на земята и така...
          ЕЛАРГ си направиха вече, но тук има една малка подробност. виж кой е собственик на обработващото дружеството на ЕЛАРГ и кой е на АТЕРА и познай кои акционери ще печелят от обработка на земята и от ренти и кои само от ренти. не е препоръка. Междувременно - честита ви акция на седмицата господа съ-акционери: http://www.investor.bg/?cat=85&id=85754
          и тоз коментар е без препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от forumUSER
            Инфото не засяга само Елана АДСИЦ, но тук я пействам:

"Председателят на АЗПБ Ивайло Тодоров заяви, че голяма част от фермерите отказват да работят взетата под аренда земя от акционерните дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ). Причината е в това, че доходите на земеделците от нейната обработка растат с по-слаби темпове от увеличаването на арендните вноски за земеделските фондове"
            Ами на арендаторите ще им се наложи да свикват...
            То без пари не става, бабичките по-лесно ги залъгват с олио и брашънце
            А, ако не искат, да направят справка с политиката на Карол-правят си дружество за обработка на земята и така...

Коментар

• Интересен дневен резултат за Еларг на фона на корекцията на атера. Това прилича на конвергенция... до 1.30... и тогава обединение на двете фирми в АД. Акционери от всички страни съединявайте се!
              не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от европа
                тука ще правите ли паритет с 6A6 и паника?

имам книжа и в двете земни компании, не е препоръка за покупка или продажба
                е, като имаш и в двете коя ти харесва повече ? и аз съм им фен, и аз гледам да "стъпвам на земя"-та. не е препоръка ("да стъпваш на земя"-та)

Коментар

• тука ще правите ли паритет с 6A6 и паника?

имам книжа и в двете земни компании, не е препоръка за покупка или продажба

Коментар

• всичко ще стане. има време.
                    uspeh na vsichki

Коментар

• Инфото не засяга само Елана АДСИЦ, но тук я пействам:

"Председателят на АЗПБ Ивайло Тодоров заяви, че голяма част от фермерите отказват да работят взетата под аренда земя от акционерните дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ). Причината е в това, че доходите на земеделците от нейната обработка растат с по-слаби темпове от увеличаването на арендните вноски за земеделските фондове"

Коментар

• Асене, то вече не е на КК.
                        КК стана планинар и там се справя доста по-добре отколкото с инвестициите си в земеделска земя. За нефта не знам, може да е отишъл да го търси в далечни страни.
                        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от spybot
                          priqteli....ako prochetohte pisanoto ot men na 5/12/2007 se nadqvam da ste prodali vsichko....spomnqm si togava se radvahte na tova kak Elana krepqli cenata na 2.15....a sega moga da spodelq s vas noviq mi presantiman: kupete si malko eftivi akcii, predi da sa se urnali nagore:-))
                          що?да не би колчев да е намерил петрол докато си е прекопавал лозето?аз едно време точно това го съветвах човека-ако иска да не фалира,да почва да копа и да търси нефт-колкото повече копа,толкова по голям шанс има да намери нефт......не е случайна бг поговорката -"който търси-намира".......
                          та значи човека ме е послушал и е намерил нефт,а?браво на колчев!

Коментар

• priqteli....ako prochetohte pisanoto ot men na 5/12/2007 se nadqvam da ste prodali vsichko....spomnqm si togava se radvahte na tova kak Elana krepqli cenata na 2.15....a sega moga da spodelq s vas noviq mi presantiman: kupete si malko eftivi akcii, predi da sa se urnali nagore:-))

Коментар

• Първоначално изпратено от M-yMaker
                              Първоначално изпратено от SEBULBA
                              Че той какво общо има с този фонд?
                              той с фонда няма, ама може би фонда има с него!
                              Да, фонда съди неговото управляващо дружество да връща взетите пари :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA
                                Че той какво общо има с този фонд?
                                той с фонда няма, ама може би фонда има с него!

Коментар

Working...
                                X