IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
    Дано г-н Круглихин да бъде достатъчно коректен при осъществяването на продажбите и разпределянето на парите след това.
    Добро чувство за хумор!

Коментар

• ами по едрите....

Коментар

• Елана фонд за земеделска земя

Дребните акционери пак ще бъдат ощетени нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от KPAHK Разгледай мнение
          Само не ми е ясно сега всички кат хукнат да разпродават земя кой ще я купува.

и да не стане така че след самоликвидацията цената на една акция ще е 30 ст.
          ами как кой, тия дето вече разпродадоха и стоят на кеш - АТЕРА, ФНИ и др.

Коментар

• Дано г-н Круглихин да бъде достатъчно коректен при осъществяването на продажбите и разпределянето на парите след това.

Коментар

• Първоначално изпратено от KPAHK Разгледай мнение
              Само не ми е ясно сега всички кат хукнат да разпродават земя кой ще я купува.

Само да не се окаже, че земята е само на хартия във фонда, че тогава както обикновено миноритарите, ще духат супата!

Коментар

• Само не ми е ясно сега всички кат хукнат да разпродават земя кой ще я купува.

Коментар

• цената ще се успокои по - бързо отколкото и предполагах

Коментар

• Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнение
                    айде дано, ама искам и при други като Синергон например - за 70ст получаваш десетки левове Само се чудя като се вдигне сега цената почти до реалната оценка, да не кажат - ами то вече няма смисъл от самоликвидация понеже всичко е точно...
                    Като междувременно който трябвало е продал както и който е трябвало е купил преди новината вчера...
                    Заемът с който са купени 50-те процента трябва да се връща бързо и мажо има интерес от бързо ликвидиране на позицията и добър профит. Та затова аз залагам че няма да се откажат от намеренията си. Ако минат 30 милиона акции и се смени мажоритаря вече е друга бира.
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                      Много, ама много интересно. Въобще не се бях замислял за такова развитие. Действително голям въпрос е дали няма да наблюдаваме масова самоликвидация и при други АДСИЦ и. При повечето се наблюдават подобни, а и по-големи, разминавания между пазарната оценка и счетоводната стойност. Още от утре ще наблюдавам позицията с интерес. Имам тук, и не е препоръка!
                      На мен ми е много интересно, щом не си се замислял за такова развитие, защо въобще си купувал ? Сега пак го смятах, че при ликвидация акционерите би следвало да вземат по около 1.5 лева на акция нето или за 7 години да си възвърнат парите които са вложили с малка печалба. И акционерите трябва да се радват че въобще са си взели парите Само за 2 години земята се повиши със 100% а те за 7 години нищо А специално на тази позиция най-интересното е как се измъкна от съд старото УП
                      Имам въпрос:
                      - при ликвидация и разпределяне на основният капитал обратно към акционерите ще се плаща ли данък дивидент? Според мен не би следвало да се дължи при положение че се намаля капитала ?
                      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• айде дано, ама искам и при други като Синергон например - за 70ст получаваш десетки левове Само се чудя като се вдигне сега цената почти до реалната оценка, да не кажат - ами то вече няма смисъл от самоликвидация понеже всичко е точно...
                        Като междувременно който трябвало е продал както и който е трябвало е купил преди новината вчера...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                          Много достойно поведение на мениджмънта тук. Да предложи решение което е най-изгодно за акционерите към момента, въпреки че ще се раздели с кокъла на управлението. Браво, такива примери са нужни за да има пак живец на БФБ!
                          мечтиииии

Коментар

• Интересно ще стане ако акционерите не приемат предложението. Иначе добре "помпат" цената. Нямам интереси тук.
                            Мненията ми не са препоръка за търговия с финансови инструменти!

Коментар

• Много, ама много интересно. Въобще не се бях замислял за такова развитие. Действително голям въпрос е дали няма да наблюдаваме масова самоликвидация и при други АДСИЦ и. При повечето се наблюдават подобни, а и по-големи, разминавания между пазарната оценка и счетоводната стойност. Още от утре ще наблюдавам позицията с интерес. Имам тук, и не е препоръка!
                              Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                                http://www.investor.bg/news/article/126578/339.html
                                ЕЛАРГ ФЗЗ предлага самоликвидация, за да получат акционерите му повече
                                Много достойно поведение на мениджмънта тук. Да предложи решение което е най-изгодно за акционерите към момента, въпреки че ще се раздели с кокъла на управлението. Браво, такива примери са нужни за да има пак живец на БФБ!

Коментар

Working...
                                X