IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Гари
    Какви 20 ст., човече. Я виж какво става с BREF, където ситуацията е горе-долу аналогична. Сценарият на Майната ми се струва по-вероятен.
    BREF увеличението на капитала от 650 000 на 20 150 000 се извърши при номинална стойност – 1.00 лв
    ELARG увеличението на капитала от 2 496 068 на 19 931 843 се извърши при емисионна стойност – 1.20 лв
    Сделките през последната година са:
    BREF 3 303 734 акции със средна цена 1.30 лв (средно месечна от 1.19 лв до 1.37 лв)
    ELARG 3 278 003 акции със средна цена 1.40 лв (средно месечна от 1.20 лв до 1.47 лв)
    Това са фактите.

Коментар

• Какви 20 ст., човече. Я виж какво става с BREF, където ситуацията е горе-долу аналогична. Сценарият на Майната ми се струва по-вероятен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната
        Как да купуваме сега като след 20 дни ще има права за 2 акции по 10-13стотинки и акции по 1.32-1.35.))
        Едва ли някой ще си продаде правата за под 20 ст.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
          Първоначално изпратено от Vendor
          Mislish li che ima balyci koito shte kupiat 300000 akcii na niva 1.79 i utre shte chakat s netyrpenie da se vyrnat na 1.42-1.45
          Да, точно така мисля. Че купиха балъци, които харчат чужди, а не свои пари. И затова не ги е еня, че утре цената пак ще се върне където беше
          Сделките днес бяха на цени между 1.45 и 1.50
          "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Как да купуваме сега като след 20 дни ще има права за 2 акции по 10-13стотинки и акции по 1.32-1.35.))
            Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от LEOPARD
              Не мислите ли, че се създават големи портфейили...
              Да не би да са ги създали тези портфейли за една нощ, че да се вдигне толкова цената по обективни причини? Ако в случая повишението на цените на двата споменати от тебе фонда се дължеше на обективни причини, тогава би трябвало цените им да са подобни, още повече че АТЕРА имат инвестирани по-голяма част от капитала си.

Коментар

• Намека е , че зад схематата стоят Елана с високодоходния и балансирания фонд така ли ? Според мен няма никакъв смисъл да се прави подобно нещо , все пак нека видим мнението и на останалите във форума. Не мислите ли, че се създават големи портфейили и, че инвестицията в ЕЛАРГ и АТЕРА е наистина изгодна за момента , имат 150 000 декара на цена 175 , до края на годината ще инвестират всичко (по план) , в първата година от предишното разширяване на ЕС в новоприетите старани печалбите от земеделието нарастват със 100 % ("Капитал") , 2007 ни приемат със сигурност. Купувайте

Коментар

• Не съм разглеждал в подробности как си преизчисляват стойността на дял отделните фондове, но от цялата работа ми изглежда, че може да има изгода да се продадат дялове във фондове, които имат сравнително голяма експозиция в ЕЛАРГ. Ако експозицията е 20%, разликата в стойността на ЕЛАРГ ще е (1.63 - 1.45)/1.45 e 12.41%, което за целия портфейл (умножено по 20%) е 2.48%.
                  Не знам какво се цели с тези сделки, но ако тези, които ги правят искат да се увеличи изкуствено стойността на дял на някой фонд (както изкуствено се вдигна цената в края на март), и след това да използват постигнатата доходност за реклама и привличане на клиенти, може да се окаже, че е ефектът ще е обратен.
                  Лошото на подобен тип сделки е, че дребните сравнително неинформирани инвеститори могат да се подведат от рекламата и в да инвестират, а още по-лошо е ако фондовете, в които са инвестирали използват парите им за реклама. Във всички случаи не ми изглежда коректно и не смятам, че ще привлече повече обикновени хора към капиталовия пазар в дългосрочен план. А каквото и да си говорим, мисля си, че точно повечето спестявания, които се насочват от банките към фондовете са много важни за развитието на пазара в бъдеще.
                  Мисля си какво ли би се случило с рейтинга на такива акции (ако имат такъв) след подобни сделки ако се търгуваха и на UK пазара... нали там искаха да се листват от ЕЛАРГ.

(мнението е лично и не представлява съвет за инвестиции)

Коментар

• Защо никой не предполага, че това сравнително голямо количество скъпи акции са "МЮРЕ". Нали скоро ще емитират нови акции. Ако вдигнат сега изкуствено цената, новите акции ще се излапат като топъл хляб. Все пак сериозна конкуренция се появи в този сегмент и хората от ЕЛАГР се напъват за по-голям дял.
                    Това разбира се една от всичките възможни реалности и нямам никакви доказателства /дори косвени/ за да го твърдя със сигурност. Просто предположение.......

Коментар

• vmesto da mislite koi na koi parite harchi i da darjite smetka na chujdite pari pomislite zasto e stanalo i mojeshe li da se vidi che ste se sluchi. smiatam nasochvane na misalta v tazi posoka bi bila po polezna.

niakoga ste sme dovolni li? govorite vse edno niakoi e izsipal 300hil Elarg na 1lv.

ne che az razbiram nesto ot teia raboti, ama vse pak mnenie.

Коментар

• Аз също мисля, че някой харчи чужди пари купувайки акции на свързани лица на високи цени и реализира огромни печалби, нещто като източване.
                        дано не е така

Коментар

• Първоначално изпратено от Vendor
                          Mislish li che ima balyci koito shte kupiat 300000 akcii na niva 1.79 i utre shte chakat s netyrpenie da se vyrnat na 1.42-1.45
                          Да, точно така мисля. Че купиха балъци, които харчат чужди, а не свои пари. И затова не ги е еня, че утре цената пак ще се върне където беше

Коментар

• Аз мисля,че ако искат да подпират цена над 1.45 ще трябва да се изръсят за поне още 300000 акции и на края цената пак ще падне на 1.4 :lol:
                            Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Mislish li che ima balyci koito shte kupiat 300000 akcii na niva 1.79 i utre shte chakat s netyrpenie da se vyrnat na 1.42-1.45

Коментар

• Не се самонавивайте, момчета. Това, че някой е похарчил чужди пари, за да си купи безумно скъпи акции изобщо не значи, че наистина струват тези пари. Следващата сесия всичко се връща на нормалните нива - 1,42-1,44. Аз дори мисля, че трябва да падне още надолу

Коментар

Working...
                                X