Първоначално изпратено от Todor Sabev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да се купува ли или да не се купува?
Collapse
X
-
-
Темата трябва да е озаглавена да се заробя , ли с кредит за 20, 30 години, а не да да се купува ли или да не се купува. За да купиш трябва да разполагаш със собствени средства.В случая с кредита банката е собственик докато не направиш и последната вноска.
- 2 Харесвания
Напиши коментар:
-
Имам предвид, смяташ ли, че са надценени в момента и че ще падат?
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
Преди кризата бяха на 3000-3200, през 2012-2013 слязаха на 1500-1600, сега са пак над тройката.
Напиши коментар:
-
Щв влезем в един спор дето е ненуже и въпрос на възприятия към живота. Въпрос: Като не ти изнася наема какво правиш? Сменяш имота и квартала (или града), отиваш на по-евтино, пазариш се...със заема какво? Удряш го на рев пред банкера и се молиш лихвите и печатането на пари да продължат възможно най-дълго. В сегашният момент, при сегашните цени, живота под наем е по-добър, отчитайки песрпективата за 30 годишна ипотека и покачващи се лихви. Вие нали лихвите не ги смятате за константа за следващите 30 години?
Много ми харесва как в момента всички бягат от кеша, ненавиждат го като НИ и акциите преди години. Странна работа. Явно парите в брой парят ръцете.
По въпроса на - след цикъла на подем, следва рецесия. Кога е трудно да се каже, но със сигурност малкото повишаване на лихвите ще предизвика паника.
Напиши коментар:
-
Нека отговоря на въпроса на Иво и през друга перспектива.
Иво 30години, 30 години Ивайло...знаеш ли кога беше 1988г.? Видин гонеше 100 000 души а Лом го следваше, дали хората живеещи в "приказния" соц са знаели че ги чака събуждане от розовия сън в който работиш-неработиш все ти даваха заплата? Дали са знаели че следват години на безработица в които частниците ще се гаврят с тях на МРЗ и дори няма да им отчитат осигурителен стаж? Дали са очаквали хиперинфлацията, обезлюдяването на градове и региони? Едва ли са знаели, че повечето болници в малките градчета ще затворят или че ще дойде време в което циганите смело ще тормозят изнасилват и ограбват, застаряващото ни население?
След 15-20г. може да искаш да живееш в Австрия/Германия, за да си по-близо до детето докато учи или в малко градче/селце в нашата провинция и да тичаш с внуците и кучето по двора!
30години са много дълъг период пълен с неизвестни в една от най-застаряващите и обезлюдяващи се страни! Помисли си добре!
Успех!Last edited by tony1975; 04.02.2018, 09:17.
- 1 like
Напиши коментар:
-
По време на кризата беше евтино, но нямаше добри имоти. Сега цените тръгнаха нагоре и хубавите имоти пак ги изкараха. В България с тези ниски данъци хората могат да си позволят да държат затворени апартаменти и имоти с десетилетия, ако не им е спешно - за образование, лечение или нещо подобно.
- 1 like
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеОколо Докторската градина как ги виждаш цените?
Напиши коментар:
-
[QUOTE=maverik;n3293287]
Е допусни и движение в обратна посока... Що фокуса на всички ви е единствено в обезлюдяването...?
Не съм казал, че трябва да става задължително с кредит. Между другото, нали не мислите, че наследството е било безплатно и никой не е плащал кредит преди това...
Има, но всеки си избира...
Това е най-важното!
слушайте брокерите . те всичко знаят. знаят за вечния ъп. а ако има спад постоянно достигаме дъното. достигахме го 5 годиниLast edited by nradev; 04.02.2018, 01:46.
- 1 like
Напиши коментар:
-
Около Докторската градина как ги виждаш цените?
Туй с 3000 Евра е сигурно за 2029 г. , нали?! Предполагам, че искрено си вярвате на тези цени. Няма лошо и да станат, ама хляба ще е по 25 евро за 400 гр. Абе аре стига с тия мантри за непрекъснато покачващи се цени на НИ. Моя личен опит показва корекции в цените на кв. м до 60%, и то в "елитен квартал" на пъпа на София.
Напиши коментар:
-
Дойде ми наум, че в тоя месец има рожденички и рожденици! Да са здрави и нещата им да се подреждат така, както желаят!
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнениеЕ допусни и движение в обратна посока... Що фокуса на всички ви е единствено в обезлюдяването...?
Не съм казал, че трябва да става задължително с кредит. Между другото, нали не мислите, че наследството е било безплатно и никой не е плащал кредит преди това...
Има, но всеки си избира...
Това е най-важното!
Не е необходимо човек да е специалист в области като статистика или да се занимава с демография, за да прави свои изводи за бъдещето на страната, ако нещата се развиват както до сега. Милиардите държавни заеми ЕДВА ЛИ ще се опрощават както в Гърция /по редица причини/.
Говоря за кредит /без да споменавам други възможности/, защото отворилият темата се е ориентирал към подобен вариант. Той не говори за наследство /поне що се отнася до постовете, които прочетох в началото/.
Ако и мнението ми да е обезкуражаващо, шансовете за болшинството от младите в тая страна - се сриват постоянно. Дано съм лош пророк в това отношение, но няма база за оптимизъм. Младите отчитат тия неща доста по-добре от мен и вече нищо не ги спира. Животът си е техен!
Да са здрави и щастливи!
/помня, че преди 5-6 години в тоя форум една дама отправи сериозен упрек към мен... Вероятно имаше предвид моето поколение, но упрекът си беше към мен, в смисъл - "Виновен СИ за това, че НИ провалихте живота!" - и това беше казано съвсем сериозно... Посипах си главата с пепел! Поех вината на цяло едно поколение... Нали все някой трябва да бъде виновен!/
Е, мога ли да соча правилният път на хората, ако по условие съм виновен? ))
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Така се говореше и като влизахме в ЕС,всякаш ще хващаме Господ за шлифера .......накрая все тая.
Малий сичко фръчеше тогава... )))))))))
- 1 like
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Колибар Разгледай мнение
Кофти е да има много имотни теми, а Чекатило?Тегава работа за купувачите, тоест псевдокупувачите, само зяпачите
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Но!!!
Огчитайки темповете на обезлюдяване на страната, както и една съвсем недалечна перспектива, когато децата в семейството вече ще вземат сами своите решения...
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнениеИма време до тогава! Така ли? Има ли време, наистина? 10 - 15 години... Къде ще е страната ни тогава? Каква ще бъде структурата на населението? Кой ще живее тук? Има ли смисъл отговорността за осигуряване на детето с жилище след 15-на години, ако все още се изплаща някакъв 20-годишен кредит и едунствуната перспектива остава тая - родителите да имат едно огромно, непродаваемо жилище?
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнениеС извинения за мрачните краски, но има и такъв вариант, който обикновено пропускаме. Нямам препоръки!
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнениеЗдраве и щастие на семейството - и ПОНЕ още 2 деца - за радост на родителите им!
- 1 like
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениетц, вземем ли еврото, чупим стрелките (нагоре) (ужасно нале )
Напиши коментар:
Напиши коментар: