IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли място за нов фонд със смесен портфейл от недвижими имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Привет,
    във форума има доста почитатели на имотите. Тази структура ми напомня леко на Булленд АДСИЦ, който работеше добре и носеше добър доход преди да го съсипят от ЕУБГ.
    Лично аз смятам че в момента не е удачно правенето на портфейл от имоти, защото ми се струват скъпи, но докато стартира компанията може и да се спука поредното мини балонче.
    Щом няма да е адсиц, то тогава за мен ще е важно в устава да се запише както при Елана Агро - задължителен % за разпределяне от печалбата, защото в противен случай има много лоши практики и спомени които ще отблъснат инвеститорите.
    Също така в момента има адсиц който е сравнително диверсифициран(BREF) и се търгува на доста по-ниска от счетоводната си стойност, а в същото време част от активите му си носят доходност. Та не знам дали някой би поел риск да сяда на празна маса с толкова неизвестни...Alonso може би би дал ценни съвети тук, знам че той има доста опит с имотите.
    Успех!

Коментар

• Има ли място за нов фонд със смесен портфейл от недвижими имоти?

Здравейте Колеги,
      Интересува ме мнението Ви дали бихте имали интерес към записване на акции за първично листване на фонд (не АДСИЦ) предлагащ инвестиране на средства в диверфициран портфейл в примерно следното отношение:
      земеделски земи - до 40 % (дългосрочна инвестиция)
      инвестиционни парцели (земи за препродажба или развитие) - до 30 % (продажба до 2-3 години или прехвърляне в перото инвестиционни имоти)
      инвестиционни имоти (изграждане на жилищни сгради, сгради със смесено предназначение, комплекси от "затворен тип") - 40 %
      дялови инвестиции (участие в дружества за срок от 3 до 5 години) до 10 %
      Политика на възнагражденията - плаваща в зависимост от набрания и инвестирания капитал, както и от постигнатата доходност
      Очаквана доходност от инвестициите - минимум 10 % на годишна база при продажби и минимум 5 % на годишна база от текущи доходи
      Първично предлагани 1 000 000 акции с номинал и емисионна 10 лв
      Увеличение на капитала в срок 1-5 години (еднократно или на стъпки) до 4 000 000 акции с номинал 10 лв и емисионна в зависимост от резултатите към съответното увеличение.
      Ще се радвам да чуя коментари и мнения с конкретни въпроси или предложения.
      Не е препоръка, защото такова дружество няма (засега)
    Working...
    X