Нали е малко подобен казусът в Младост...Там в частния парцел влиза тротоар и това е част от драмата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Улица в парцел ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mheat Разгледай мнениеЗдравейте ! Направих опит за кратко проучване, но не открих нищо, и се надявам тук някой да отговори на странния ми (а може би и глупав) въпрос. Питам се какво се случва ако си купиш парцел в който има улица или част от улица ? Тя твоя ли става ? Имам предвид, не са ли всички улици общински ?
Уважаеми/а, би ли ни изброил /ако не е тайна, разбира се / - някои от източниците на твоето "кратко проучване"? Поне един - два - може ли?
Може би не си прочел /все още/ един много важен закон, а именно: Законът за Кадастъра и Имотния регистър. Пропусна ли го, или не знаеш за него? Та, разгеле - от тук трябва да почнеш.
Чети всичко наред. Има неща, които са по въпроса ти, например: " 1. Член 21 се изменя така:
"Чл. 21. (1) Със застроителен и регулационен план се регулират улици, пътища и имоти за обекти - публична държавна и общинска собственост, урегулират се имоти - частна собственост, ако не са били урегулирани, и се определя конкретното предназначение на всеки имот, както и застрояването в имотите за застрояване.
(2) Подробните градоустройствени планове освен в пълната си форма по смисъла на ал. 1 могат да бъдат и:
1. план за регулация и режим на застрояване;
2. план за регулация без режим на застрояване;
3. план за регулация само на улици и имоти за обекти - публична държавна и общинска собственост;
4. кварталнозастроителен и силуетен план."
Разбира се, трябва да четеш и всички изменения и допълнения във времето.
Мисля, че след като прочетеш всичко това, ще си обясниш доста неща. Едва тогава би трябвало да задаваш подобни въпроси тук.
Подозирам за какво питаш, но да гадая тук какъв е точният казус - най-малкото е загуба на време. Дори ще ти кажа, че ако имаш материален интерес, трябва ВЕДНАГА да се обърнеш към адвокат, защото ако пропуснеш кратките срокове за обжалване на решение за отчуждаване поради необходима промяна в Градоустройствения план - жестоко ще съжаляваш... Загубата ти може да надхвърли доста нули след първата цифра... в зависимост от разположението на имота...
Айде, успехи - и умната!...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mheat Разгледай мнениеЗдравейте ! Направих опит за кратко проучване, но не открих нищо, и се надявам тук някой да отговори на странния ми (а може би и глупав) въпрос. Питам се какво се случва ако си купиш парцел в който има улица или част от улица ? Тя твоя ли става ? Имам предвид, не са ли всички улици общински ?
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 1 like
Коментар
-
Улица в парцел ?
Здравейте ! Направих опит за кратко проучване, но не открих нищо, и се надявам тук някой да отговори на странния ми (а може би и глупав) въпрос. Питам се какво се случва ако си купиш парцел в който има улица или част от улица ? Тя твоя ли става ? Имам предвид, не са ли всички улици общински ?Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар