IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДЦК/облигации или депозити ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Знам, че ще прозвучи странно, но облигациите /ДЦК носят огромен риск и гигантска волатилност.Защо и кога?Разбира се ако купиш да кажем директно 1000 облигации (10-годишни) при първичното пускане от Бундесбанк/немски/ примерно, при купон 0.15% и си ги стискаш идните 10 години докато си падежират проблем нямаш никакъв.Риска на немските облигациите е нулев практически.Обаче ако си ги купил на вторичния пазар набалончени както бяха преди месец много над номинала при издаване, само за месец вече си 10-15% вътре!!!
    ЕТФ фондовете търгуват и на вторичния пазар на облигации, така че и при тях има волатилност на цената на съответния дял.И тя не е никак малка.Да таксите им са ниски и са много по-добър вариант от договорните фондове търгуващи с облигации.До правилен извод си стигнал, че доходността по облигации е близка до депозитите, но няма тази сигурност.Кой ще питаш купува тогава тези облигации.Ами гигантски пенсионни фондове, които ги стрижат с отрицателни лихви по депозити вече.Това е простия отговор.
    Last edited by nedev75; 04.12.2016, 16:04.

Коментар

• Облизвации и ДЦК, то се знае. Хубаво е човек да си има такива работи... ама обикновено те на лотове се продават - и то: сосни. През фонд може би по-добре и по-лесно е. Депозити: прецакня.

Впрочем имам идея - ще ти напиша на лични.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• разгледай етф с облигации, има различни видове:
        корпоративни
        общински
        държавни
        трябва да уточниш какво искаш да постигнеш с тях
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• ДЦК/облигации или депозити ?

Здравейте,

Опитвам се да намеря добър баланс на портфейла си (акции, депозити ...).

Нямам опит с облигации и бих се радвал на информация по темата.

Кое е по-изгодно като инвестиция: облигации или депозити ?

Депозитите в момента дават нищожна лихва. Недвижимостите не ме привличат.

Виждам, че доходността на ОББ фонда за облигации е почти на нивото на депозитите без да има същата сигурност.

Ще се радвам на всякаква информация по темата облигации включително как се придобиват и оценяват.

Предварително благодаря.
          Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.
        Working...
        X