IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо имотите в София и още ще поскъпват

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Защо имотите в София и още ще поскъпват

Инвестирал, не просто съм ходил, но и живея в южен квартал!!!

Това което описваш е силно преувеличено. Моят съвет към купувачите е - гледайте какво купувате. За да е ново и качествено, и да не гледате кухнята на съседа, пригответе си пачките!!!
    Освен това купете още на зелено, за да си проектирате разположението вътре както си искате.
    За качеството се плаща. За да гледате към Витоша и да дишате чист въздух, но и да имате добри комуникации с центъра - също се плаща.

Коментар

инвестирал,абсолютно си прав.Тези квартали започват да приличат на Лозенец

Коментар

Мен ме притеснява квартала и това,че е ЕПК.
        По принцип Захарна фабрика държи ниски цени.

Коментар

За Софиянец:
          Ти ходил ли си в Борово, Бели Брези и т. н. където от ново строителство вече се пукат по шевовете?
          Купуваш си нов лукс апартамент, поглеждаш през прозореца и на три метра от теб кухнята на съседа през улицата.
          Ужас, като минавам от там, клаустрофобия ме хваща.

Коментар

Ами кажи параметрите - какъв е имотът, каква е цената, къде е...
            Ще получиш разни съвети и мнения тук.

Коментар

намерих много изгодно ЕПК в Захарна фабрика.

Каво ще ме посъветвате?Дали да го купя?

Коментар

Индианец, не зная какъв ти е проблемът.
                Освен вероятно че не ти харесват високите цени
                Е, и на мен не ми харесват, но са факт и не виждам да падат. Напротив, има да растат още.
                А дали си струва да се купуват панелки - не, не си струва. Но цените и там са високи.
                За добро или лошо обаче - цените на новото хубаво строителство в южните квартали са още по-високи.
                И все пак София остава сред най-евтините столици на Европа. Помисли какво значи това.

Коментар

JORES
                  *Вратички от типа да се обявява данъчната оценка на имота за цена на сделката / ако това имаш в предвид / скоро ще бъдат затворени

Коментар

Софиянец,
                    скъсахте се да равнявате цените по новото, луксозното и най-скъпото строителство, което е много малка част от пазара. Не знам точната статистика, но за един нов апартамент, имаш няколко десетки панела в Обеля, Младост, Дружба и т.н, за които по моето скромно мнение не може да се дават такива пари.

Коментар

Данъчен опасна работа си хвана ме по гащи.
                      * все още има вратички за въпросните сделки.
                      www.targ.bg

Коментар

Искам да кажа, не смесвай панелки в Обеля и ново строителство в Борово или Бели брези например.

Все едно да смесваш Химко с IHLBL и да гледаш ръста на цените средно, или да прогнозираш бъдещето!

Коментар

Неграмотен, статистиската ти е непълна и подвеждаща.

Истината е в новото качествено строителство, готини квартали! На юг например.

Коментар

Ми последните 4 месеца не само, че на са поскъпнали ами са и поевтинели с 1% (
                            Прис средната стойност на офертите за продажба). Според вас следващите 4 месеца как ще се движат цените? Към луксозните жилища ли се насочва пазара? Кои райони ще имат по-голям ръст и кои по-малък?

Коментар

Jores, съгласен съм с теб!

Неграмотен, пак ти казвам да не смесваш нещата. Къде е било по-изгодно да се инвестира е друга тема. Темата тук е дали и още ще растат Софийските имоти и защо.

А иначе съм съгласен и с тези, които казват че инвестицията в НИ е по-ниско рискова. Сега като гледам може и да изгърмим на борсата, защото балоните бързо се надуха. Не искам да стане, защото и аз ще изгубя пари, но го споменавам като опасност.

Така че да не избързваме да се хвалим на база минала доходност.

Коментар

А като платиш данък ЗОДФЛ, чл.10, т.7, колко % ще останат? Имай в предвид, че времето между придобиването на имота и неговата продажба е само няколко месеца, така че СДЕЛКАТА Е ОБЛАГАЕМА.......

Коментар

Working...
                                X