IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=Itrade;1059123924]От ТС са уважили жалбата на Алианц за допълнителните точки.
    QUOTE]

Батя ,това дали ще има отражение върху бъдещето управление на фонда ?
    Това за печалбата на УД не ми звучи много вероятно ,но дано се окаже истина и Адсица си поеме малко въздух.
    Колкото за срока на приключване на сделката съм песимист за края на годината,но пък ЕК вероятно ще натискат това да стане дотогава,така че не се знае.
    И последно някой виждал ли е официално потвърждение на сделката от страна на ЕК ?

Коментар

• Батя, трябват цифри, не ми се играе на самвар, ти кажи как ще стигнем до тях, публично или ДА

Коментар

• Капарото е най слабата бира ;предварителният договор се сключва с авансово плащане по сделка мин,10%, а в случеят имаме не само желание за покупка, но и допълнителни интериорни изискания ,което от своя страна предполага Д,разходи а от там и възможноста за по високо авансово плащане(за нас акц-те ще има поголяма гаранция за неразтрогване на договора),
        Ако римерно е сключен ПД с 20%авансово плащане ~2мил, евро ,,,,,сметките нататък мисля че по добре ги знаеш ,никой не би си позволил да загуби такава сума, камоли ЕП

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
          .. не се опоменава %задатък и колко ли е той...
          за капарото ли става въпрос?
          На ОСА или срещата преди това Генчев беше обявил че 20% постъпват в ескрол сметка в ОББ при подписване на предварителен договор. Издействано е да е в ОББ за да може от тия пари да се ползва за завършването и оборудването на сградата.
          Преди бяха обявили че ако предварителния стане до края на Март, през Август трябва да приключи окончателно, т.е. явно им трябват 5 месеца за довършване и Акт 16, така че дори със сегашното закъснение има голям шанс да приключи тази година.
          Друго интересно което е добре да се знае е че Генчев неколкократно потвърди че обслужващото дружество няма да взима възнаграждение по тази сделка. Било така защото тия 15% от печалбата се изчислявали върху резултата от всички проекти общо, а от Боровец и Цариградско надали ще има печалба. Малко е странно това условие и затова го питахме няколко пъти, сигурно ли е че ОД няма да дръпне възнаграждение от тая сделка, и той ни увери че е така.

Важно е че тази сделка вече не е под въпрос и фонда получава поне година въздух да работи върху реализация на другите два проекта.
          На срещите Генчев беше уверен че сделката с ЕП за Раковска е ключа към бъдещето на фонда. Имало индикативен интерес и към другите два проекта, но всички изчаквали да видят дали няма да пропадне Раковска и така да вземат от банките другите имоти евтино. Сега вече фонда ще има много по-добри позиции при преговорите.
          Много ще е интересно да видим и дали скоро що се появи по пазара, или на ОТС и тоя "стратегически интерес към фонда", на инвеститор който иска да вземе дял в него и да участва в дългосрочното управление на проектите му. По думите на Генчев и той чакал да види какво ще стане с Раковска.
          Има доста икономическа логика в едно такова придобиване. Срещу 3,5-4 млн. лв. да се придобие контрол (50%+) върху управлението на нетни активи за поне 15-16 млн. и да ползваш в същото време евтин кредитен ресурс (кредита от НБГ е с около 5% лихва).
          Та ще гледаме шоуто, някой с купени билети за ложите, други като правостоящи, безплатно ще могат да подвикват отстрани. В крайна сметка важното е да има живец на БФБ и възможности за игра

Коментар

• В обявата за предварителен договор ,всъщност не се опоменава %задатък и колко ли е той, при положение че се извършиха вътрешни промени,
            По линковете качени по темата, някъде се споменаваше за 900Кевро, но дали е така г-н Генчев не говори с цифри , възможно е да е по висок % от стандартните 10, някой от вътрешните знае ли

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
              Битият си е бит, е.ания си е.ан - бой и е.ане не се връщат.
              Абе всичко се връща ,така че мисли кви ги вършиш

по мои сметки и лично мнение ,ако сделката стане до края на годината може да има минимален дивидент и акцията едва ли ще падне под 14ст.
              не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от орк Разгледай мнение
                Освен ако:
                1, обезпечението по заемите не е кръстосано
                2, плащането от ЕК не бъде блокирано за кеш суип
                3, задължението за дивидент остане, но няма кеш догодина за да бъде платен (кво прави КФН тогава не знам)
                4, ЕК преведе парите преди приключване на довършителните работи и ОББ и НБГ им оберат кеша

черен сценарии, но е сценарии
                Колко се очакваше да струват довършителните работи по сградата?
                Нещо май не се разбираме - идеята ми е как точно всички тези задължения ще източат или блокират кеша на компанията, при положение, че сега се изчистят всички забавени плащания и проблеми??? Това, че дължиш на някой 35 млн лева след две години не означава, че дотогава не можеш да правиш нищо друго, освен да му се издължаваш....

Печалбата ще е налице, а от тези 16 млн лева, които ще влязат в компанията ще има и за ОББ 3 млн лв, и за NGB 2 млн евро, и за Лукс Инвест всички дължими суми по СМР, и за всички такси на Бенчмарк.. и най-вероятно, и за скромен дивидент

Довръшителните работи са малко над 1 млн и общо балансовата стойност отива към 11.650 млн лв.
                Last edited by оптимистът; 22.07.2011, 17:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
                  Сградата е пусната в експлоатация/Акт 16 от преди почти година
                  http://www.investor.bg/news/article/103982/339.html
                  Явно има необходимост от довършителни работи. За мен ефективно не е пусната. Ефективно ще е готова когато може да се пусне към момента наемател.

Коментар

• Първоначално изпратено от VBT Разгледай мнение
                    Едно увеличение на капитала и да пускат сградата на Цариградско в експлоатация.
                    Сградата е пусната в експлоатация/Акт 16 от преди почти година
                    http://www.investor.bg/news/article/103982/339.html
                    |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                    |___________||__|___|)
                    (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

Освен ако:
                      3, задължението за дивидент остане, но няма кеш догодина за да бъде платен (кво прави КФН тогава не знам)
                      4, ЕК преведе парите преди приключване на довършителните работи и ОББ и НБГ им оберат кеша

Така е, трудно ще позволят изплащане на разпределят дивиденти от ОББ на фонда. Имат да покриват и загуби от минали периоди, а и си се трупат текущи оперативни и финансови разходи, които до края на годината ще достигнат значителен процент от брутната печалба при продажбата (разбира се ако покупко-продажбата се осъществи тази година). Най-малкото в договора за кредит би трябвало да има клауза гласяща, че фонда се нуждае от писменото потвърждение на банката да разпредели дивидент.
                      А и като се има предвид типа финансиране (asset-based financing) със сигурност обезпеченията са кроснати, въпреки че са различни проекти.

не е препоръка!

Коментар

• От ТС са уважили жалбата на Алианц за допълнителните точки.
                        Би трябвало да няма вече пречки да има извънредно ОСА, така ли е ?

Коментар

Мисля, че основните акционери трябва да са заинтересувани - все пак са налели доста дотук.
                          Ми в БГ неможе под "номинал"

Коментар

Мисля, че основните акционери трябва да са заинтересувани - все пак са налели доста дотук.
                            И кой ще участва в това увеличение на капитала? Може би Ти, Батя и още 5-6 все още вЕрващи, че Титаник няма да потъне ? И че дори и да потъне, после ще го изтеглят на буксир до Бургаското пристанище ли?

Битият си е бит, е.ания си е.ан - бой и е.ане не се връщат.

Коментар

• Едно увеличение на капитала и да пускат сградата на Цариградско в експлоатация.

Коментар

Освен ако:

Ако до догодина сградата на Цариградско не е проработила и/или продадена, не виждам как банката ще позволи дивидент. Как се спазва тогава ЗДСИЦ при тази ситуация не знам....

Коментар

Working...
                                X