IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
    Ако числата наистина биват такива и в реалността - то едно решение по подобие на ЕЛАРГ ще е просто приказка.
    Нямам препоръка!
    Вече нямам акции тук, но като ли че се замислям отново да влизам /предишния път излязох на яка загуба/. все пак 35 000 м2 на подобно мяст отрябва да се продадат все някак си

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
      Към днешна дата дължат около 43 млн. лв.
      Имат да взимат около 16 млн. лева от едната им сграда и им остават още 2 актива:

БенчМарк Бизнес Център, гр. София, бул. Цариградско шосе - 50 699 000 лв.
      Ексклузив Ски и Спа Резорт, к.к. Боровец - 6 688 000 лв.

Тези цени са счетоводни и както каза колегата, тези активи реално струват толкова, колкото някой даде, а тази информация НИКОЙ няма да ти даде... стана и рима

Тъй като не съм сигурен във данните ми по-горе, моля да ме корегира някой по-запознат, ако има грешки, разбира се.
      Ако числата наистина биват такива и в реалността - то едно решение по подобие на ЕЛАРГ ще е просто приказка.
      Нямам препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Най-големия балък е склонен да даде
        Хаха,
        Тук доколкото схващам точно това е проблема, че искат да чакат най-големият балък, вместо да го продадат сега на някой който да го продаде на най-големият балък след време. Не се знае какъв натиск оказват старите акционери, влизали на над 2 лева тук. Нашата сега е лесна. Влизаме на 10 стотинки и ако продадем на 20 си е добра печалба, но тези влизали на 2 лева може да искат да си чакат двата лева. За тях няма голяма разлика дали ще вземат ликвидационна стойност 10 или 20 стотинки
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
          Не съм никак фен на дружества чийто бизнес е имоти, особено офис такива
          дайте малко инфо (не съм гледал отчет на нито един АДСИЦ)

колко са дългосрочните. краткосрочните задължения
          колко им е сумата на актива

колко горе долу по пазарни цени струват имотите им
          Към днешна дата дължат около 43 млн. лв.
          Имат да взимат около 16 млн. лева от едната им сграда и им остават още 2 актива:

БенчМарк Бизнес Център, гр. София, бул. Цариградско шосе - 50 699 000 лв.
          Ексклузив Ски и Спа Резорт, к.к. Боровец - 6 688 000 лв.

Тези цени са счетоводни и както каза колегата, тези активи реално струват толкова, колкото някой даде, а тази информация НИКОЙ няма да ти даде... стана и рима

Тъй като не съм сигурен във данните ми по-горе, моля да ме корегира някой по-запознат, ако има грешки, разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
            Не знам, разбира се. Но е малко странно при положение, че продавача е техен клиент, а те купуват, да не минават сделки на уговорени пакети, а да се търгува на пазар.
            Бенчмарк далеч не са ми любимци. Замесени ли са те, каквото сложа в позицията е предварително отписано, пък ако стане добре дошло.
            Мисля че ПФ не пазаруват на ОТС........ По памет при предишното голямо изсипване, когато влезнаха АиЕнДжи и Алианц увеличиха участието си, нямаше уговорени сделки......... Добър сигнал би било, ако те отново участват.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
              Е те тва е големият въпрос
              Всяко нещо струва толкова, колкото..............
              Най-големия балък е склонен да даде

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
                Е те тва е големият въпрос
                Всяко нещо струва толкова, колкото..............

Коментар

Не знам, разбира се. Но е малко странно при положение, че продавача е техен клиент, а те купуват, да не минават сделки на уговорени пакети, а да се търгува на пазар.
                  Бенчмарк далеч не са ми любимци. Замесени ли са те, каквото сложа в позицията е предварително отписано, пък ако стане добре дошло.
                  Ами защо да си уговарят сделка ако знаят че е наведен така или иначе. Нямам някакво инфо, само се опитвам да проследя логиката ти ? Ами ако се надлъгват за цената с други продавачи и купувачи?
                  На борсата всичко е възможно, както и обратното
                  А. Костолани
                  Иначе и аз влязох тук с едни предварително отписани средства, пък каквото стане Според мен позицията е много рискова, но е идеална за хеджиране на някои рискове.

Коментар

• Не съм никак фен на дружества чийто бизнес е имоти, особено офис такива
                    дайте малко инфо (не съм гледал отчет на нито един АДСИЦ)

колко са дългосрочните. краткосрочните задължения
                    колко им е сумата на актива

There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Много станаха акциите с цени под 0.10лв.

Коментар

• Сега ще е много готино ако и тука направят една ликвидация като при ЕЛАРГ. Просто ми се гледа сеир... Нямам и не е препоръка.
                        Custodite sortem vestram

Коментар

• Не знам, разбира се. Но е малко странно при положение, че продавача е техен клиент, а те купуват, да не минават сделки на уговорени пакети, а да се търгува на пазар.

Коментар

Ако не продават те, тогава защо не купуват?
                            А от къде знаеш че не купуват ?

Коментар

• Ако не продават те, тогава защо не купуват?

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
                                А защо сте сигурни, че не продават Веско или Любчо ))
                                не сме

Коментар

Working...
                                X