If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Банката получава залог за дадения заем, длъжника се дъни, банката встъпва във владение и за точно определен максимален срок по закон трябва да го продаде. По цял свят така става, защо тук да не може?
Днес или утре може би не, но в другиден вероятно да! При неизрядни длъжници банките нямат друг избор освен да влязат във владение и да осребрят обезпечението.
Малко бъркаш банковият бизнес с Форекса. Рязането на загубите не става както при стоп лос ордерите на форекс пазара.
Банката получава залог за дадения заем, длъжника се дъни, банката встъпва във владение и за точно определен максимален срок по закон трябва да го продаде. По цял свят така става, защо тук да не може?
Щом от ОББ не са влезли в контрол в дружеството досега защо мислиш, че ше го направят днес или утре...
Днес или утре може би не, но в другиден вероятно да! При неизрядни длъжници банките нямат друг избор освен да влязат във владение и да осребрят обезпечението.
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Не виждам нито една причина някой да се надява, че един гръб, който сега не може да носи месечен товар да речем от 10000 лева сега, след 1 година ще може да носи товар от 12000 лева!
Forex Master. Да поясним за кредитите: големият е от ЕнБиДжи Лондон, а малкият им е от ОББ. Второ по твойта логика, банките трябва да направят изискуеми 16% (по спомени) от кредитите в сисистемата, след като толкова са официалните необлсужвани и преструктурирани кредити в банковата система в България. Неофицалното положение е още по плачевно. По твойта логика щом примерно 20% от кредитите са необслужвани в страната то нека те да станат изискуеми в пълният им размер и банките да вземат изпълнителни листи. Това няма как да стане...пак повтарям банките не са имотни дружества и да се занимават с маркетирането на имоти, плащането им на данъци и поддръжката им....
Щом от ОББ не са влезли в контрол в дружеството досега защо мислиш, че ше го направят днес или утре. Уверявам те, че между Бенча и ОББ тече постоянен диалог относно стъпките, които се предприемат относно обслужването на заема....
Аз лично съм много доволен от движенията тук по тая позиция.Не че имам акции. Това обаче е може би първата истинска позиция по която наблюдаваме сблъсък между страх, алчност, надежди, очаквания, оптимизъм,реализъм и изобщо всички фактори необходими за спекула. Това ми дава надежда да вярвам че БФБ все пак има бъдеще. Иначе към бенча винаги съм имал сантимент и то в добрият смисъл. Надявам се всичко да завърши добре, така че и вълкът да е сит и агнето да е цяло. С една дума да намерят купувач първо за едната сграда, а след време и за другата на по-добри цени.
А стига бе пешо, да не си болен?
Чета първи твой пост от който да не лъха апокалипсис или омраза
Под гратисен период, е имал предвид гратисен период по главницата
Няма значение какво точно има предвид. Важното е да знае, че банката ТРЯБВА да привлече допълнително финансиране /депозити или кредитни линии с други банки/ за ВСЕКИ разсрочен, преструктуриран, предоговорен и т.н. кредит! А затова се плаща солено във времена на криза. И всичко това увеличение на товара е в крайна сметка на гърба на длъжника.
Не виждам нито една причина някой да се надява, че един гръб, който сега не може да носи месечен товар да речем от 10000 лева сега, след 1 година ще може да носи товар от 12000 лева!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Аз лично съм много доволен от движенията тук по тая позиция.Не че имам акции. Това обаче е може би първата истинска позиция по която наблюдаваме сблъсък между страх, алчност, надежди, очаквания, оптимизъм,реализъм и изобщо всички фактори необходими за спекула. Това ми дава надежда да вярвам че БФБ все пак има бъдеще. Иначе към бенча винаги съм имал сантимент и то в добрият смисъл. Надявам се всичко да завърши добре, така че и вълкът да е сит и агнето да е цяло. С една дума да намерят купувач първо за едната сграда, а след време и за другата на по-добри цени.
Това, драги ми Dr.Tren4eff, не е банкиране. Това е замитане на боклука под килима. Ако не си сигурен, помоли някой управител от банки в Исландия и Ирландия за разяснения.
Да, остава само една досадна подробност. Да се намери някой глупак, който да даде на банката безлихвен депозит за гратисния период или такъв с намалени лихви и т.н и т.н...?!
Под гратисен период, е имал предвид гратисен период по главницата
Защото банката не е брокер на имоти и всеки публичен търг е свързан с разходи за експертна оценка, публикуване на съобщения за публичен търг, самото му провеждане и занимаването на сума ти хората от банката с тази публична продан, заплатите на които се плащат от банката....Голяма хамалогия, а и бие по реномето на банката. Докато се продаде този кредити ще трябва да се провизира напълно и т.х и т.н..
Това, драги ми Dr.Tren4eff, не е банкиране. Това е замитане на боклука под килима. Ако не си сигурен, помоли някой управител от банки в Исландия и Ирландия за разяснения.
Кредита може да се преструктурира с голям гратисен период или намалени вноски и т.н и т.н....
Да, остава само една досадна подробност. Да се намери някой глупак, който да даде на банката безлихвен депозит за гратисния период или такъв с намалени лихви и т.н и т.н...?!
И защо трябва да продължават да го правят? Един кредит започне ли да се "преструктурира" пиши го бегал. Особено пък ако това упражнение се направи повече от веднъж, фалита е неизбежен...
Защото банката не е брокер на имоти и всеки публичен търг е свързан с разходи за експертна оценка, публикуване на съобщения за публичен търг, самото му провеждане и занимаването на сума ти хората от банката с тази публична продан, заплатите на които се плащат от банката....Голяма хамалогия, а и бие по реномето на банката. Докато се продаде този кредити ще трябва да се провизира напълно и т.х и т.н.... Влизането във владение е последнот нещо което банка с чужд мажоритар желае. Кредита може да се преструктурира с голям гратисен период или намалени вноски и т.н и т.н....
Банките очевидно преструктурират кредита и ще продължават да го правят...
И защо трябва да продължават да го правят? Един кредит започне ли да се "преструктурира" пиши го бегал. Особено пък ако това упражнение се направи повече от веднъж, фалита е неизбежен...
Кви ПЧИ, къв бюджет, как ги навърза
Тук пенсиите ще увеличат капитала, за да вкарат свеж кеш и ще намалят комисионните на обслужващото дружество или ще го сменят. Ще поизчакат малко и ще продадат 35 000 кв. м на цариградското офис тип А и 4700 кв.м. на Раковска за има няма 80 млн.лева, така че за акционерите да останат към 25-30 млн.лева след изчистване на задълженията. А в сметките не са включени и проета на Боровец... Всеки сам може да си смята колко е квадрата на завършена сграда офис тип А на Цариградско и със сграда на топ локейшън, каквато е тази на Раковска при минимум 2000 Е кв.м.
Банките очевидно преструктурират кредита и ще продължават да го правят. Фондът така или иначе отдавна е в нарушение на кредитния договор с тази ликвидност.... Инвеститорите имат глава и да си решават....
Тук определено ще има хостайл тейкоувър. Това ще е третия АДСИЦ превзет през борсата. Най-вероятно институционалните инвеститори ще се обединят и ще вземат контрол, като сменят управителния съвет и обслужващото дружество....
Много се съмнявам. Ситуацията е доста различна от тази през 2008 та дори и 2009г. София е пълна с празни офиси и магазини, замразените обекти са още толкова, а ПЧИ....
А ситуацията и през 2011г изобщо няма изгледи да се промени при този бюджет.....
Тук определено ще има хостайл тейкоувър. Това ще е третия АДСИЦ превзет през борсата. Най-вероятно институционалните инвеститори ще се обединят и ще вземат контрол, като сменят управителния съвет и обслужващото дружество....
Коментар