IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• а кога е ОСА ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
      "Плащат" съм го изтървал малко измежду пръстите.
      Настанало е тук едно голямо чакане. Банките чакат, акционерите чакат - какво обаче и случва ли нещо не е ясно. "Ключът" е в голямата сграда. Сделката "Раковска" само ще удължи агонията, ако за "Цариградско" не се намери решение.
      Може би ще е интересно на ОСА ,за съжаление няма да отида,
      Ако има някой желаещ да представлява интересите на миноритарите там да се обади.

Коментар

Сделката "Раковска" само ще удължи агонията, ако за "Цариградско" не се намери решение.
        Сделката "Раковска" ще даде възможност да се обслужват дълговете за поне 5 години. Бях го смятал, че ако Раковска не се провали, всеки милион евро на Цариградско над 16, дава по 10 стотинки за акционерите. От друга страна тези 16 милиона евро са грубо 400 евро/ квадрат върху РЗП. Това е доста под себестойноста на строителството, без да броим земята и другите разходи. Тук вече ако има някой колега от София, който е в час с текущите цени на имотите може да каже дали може да се реализира тази сграда, било то чрез продажби на парче или на цяло. Друг голям въпрос е могат ли да се отдадат площите под наем на 5-6 евро/квадрат ? Напълно ще достатъчно за да обслужва дълга, че и доволно да остава за дивидент ?
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• "Плащат" съм го изтървал малко измежду пръстите.
          Настанало е тук едно голямо чакане. Банките чакат, акционерите чакат - какво обаче и случва ли нещо не е ясно. "Ключът" е в голямата сграда. Сделката "Раковска" само ще удължи агонията, ако за "Цариградско" не се намери решение.

Коментар

И аз си задавах този въпрос преди време и проследих развитието му във времето.
            Учудващо, но заемите се предоговарят, а лихвите се начисляват и плащат.
            .....
            Начисляват да, но как ще се плащат като компанията нито има налични парични средства, нито някакви приходи.
            Остава някой да им дава допълнително заеми, за да си плащат лихвите по старите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
              ...
              Аз лично съм много изненадан че компанията още не е колабирала.
              Чудно как точно стои въпроса с начисляването на лихви по огромните им заеми. Защото ако се начисляват реалните, дори и не повишени, наказателни такива... шанса да е останала някаква чиста стойност за акционерите е минимален.

*отдавна нямам акции тук
              И аз си задавах този въпрос преди време и проследих развитието му във времето.
              Учудващо, но заемите се предоговарят, а лихвите се начисляват и плащат.

Относно участието на институционалните и чуждестранните инвеститори - от 2008 г. насам те намаляват и като брой и като дял в капитала, за сметка на физическите лица.

Коментар

• Първоначално изпратено от glory Разгледай мнение
                Това го заявявам най-искрено и с цялото ми уважение.Дано не съм го обидила
                Защо да се обиждам бе глори?
                Което си е истина, си е истина

карл, бях писал преди време че управлявам, така да се каже фамилен фонд

Но стига за мен, темата е за бенча.
                Аз лично съм много изненадан че компанията още не е колабирала.
                Чудно как точно стои въпроса с начисляването на лихви по огромните им заеми. Защото ако се начисляват реалните, дори и не повишени, наказателни такива... шанса да е останала някаква чиста стойност за акционерите е минимален.

*отдавна нямам акции тук

Коментар

• виж за БАТЯ НЕ БЯХ СЕ СЕТИЛ, НО ТОИ ФОНД ЛИ Е ВЕЧЕ

Коментар

Как кой - Батя
                    Това го заявявам най-искрено и с цялото ми уважение.Дано не съм го обидила

Коментар

• Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                      Батя , сега остава да ми кажеш и кои се пък оказаха добрите инвеститори
                      Как кой - Батя

Коментар

• Батя , сега остава да ми кажеш и кои се пък оказаха добрите инвеститори

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          В ДОБРА КОМПАНИЯ СМЕ
                          Какво му е доброто?
                          Родните ПФ и ДФ се доказаха като едни от най-неефективните инвеститори!

Коментар

• В ДОБРА КОМПАНИЯ СМЕ

Коментар

Акционери на фонда . Обаче къде са процентно Чичо и Киро ....
                              Деси, като си почнала с процентите карай до края
                              А не еееее, който иска може да си ги прочете.

Коментар

• Акционери на фонда . Обаче къде са процентно Чичо и Киро ....
                                Деси, като си почнала с процентите карай до края

Коментар

Working...
                                X