IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Най-добрата агенция за недвижими имоти в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terazini
    just a trader недей да дававаш такива идеи на хората. Трябва да ви кажа, че да влезеш в контакт сам със строителя или със обикновен продавач хич не е толкова лесно и безопасно. АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да имаш зад гърба си или добър адвокат или фирма посредник с добър адвокат. В противен случай сам си носиш отговорността. Имайте предвид, че измамите с недвижимите имоти процъвтяват все още с пълна сила. Ако слушате съветите на хората от този форум дето сами си правят всичко и разбират от всичко не се сърдете, че са ви излъгали и са взели паричките. Такива рибета дето си мислят, че сами могат да си направят и операция на мозъка са добре дошли за големите и малки хиени в бизнеса с НИ. Ако пък ви се струва разумно да рискуваш / при това риска е доста сериозен/ 50000 евро за да спестиш 1000 тогава ок, но не обвинявайте после нотариуса, съдията, адвокатите, агенциите, парламента или папата - те не са виновни.
    ne davam nikomu akul, no za 2g imam 3 sdelki s NI i nito edin put ne sum minal prez posrednik. vsi4ko si reshavam sam s izpulnitelq i vsi4ko e minato po zakonen red.
    vseki izpulnitel razpolaga s kontakti kum dovereni notariusi i advokati. mojesh da polzvash tehnite uslugi, ii da si izberesh sam.
    NO NIKOI NE TE ZADULJAVA DA MINESH PREZ POSREDNIK!

na izpulnitelite nne im puka dali ti/az/drugi shte polzvat posrednik ili ne.
    parite za NI taka ili ina4e otivat pri tqh.
    a dogovora za tova, kak i na koko vnoski shte zaplatish NI se sklu4va i dogovarq mejdu tebe i izplnitelq. Posrednika e vrzkata do sklu4vaneto na predvaritelnia dogovor za pokupkata.

taka 4e risk nqma nikakuv. tova e v slu4ai, 4e kupuvash NI s nali4ni pari.
    kak se procedira v BG pri polzvane na kredit ot banka za NI, ne moga da ti kaja. tova ne go znam i neme vulnuva tolkova. no v EU neshtata/vzaimootnosheniata pri pokupka na NI s kredit ot banka sa striktno podredeni.

mejdu drugoto: v EU stranite(A,D,CH) mojesh sam da si izberesh dali shte polzvash uslugite na agencia ili shte vleznesh v kontakt s izpulnitelq li4no. tova go znam sus sigurnost,4e raboti ine sum edinstveniat koito go e pravil.

vseki sam izbira po koi put da trugne. na mene pari za praznodumci i zanishtopravene ne mi se davat. koito iska da si dava parite, ok...
    nqma mqsto za opasenia ili pritesnenia, t.k. pokupkata na NI e neshto suvsem elementarno. samo struva mnogo.

uspeh s pokupkite

Коментар

• Подкрепям Just. Ако ще купувате, ако ще е ново строителство, спестете си излишни и скъпи посредници и влезте в контакт директно със строителя.
      Което разбира се не изключва да си се консултирате с юрист - професионално или просто с познат.

Коментар

• just a trader недей да дававаш такива идеи на хората. Трябва да ви кажа, че да влезеш в контакт сам със строителя или със обикновен продавач хич не е толкова лесно и безопасно. АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да имаш зад гърба си или добър адвокат или фирма посредник с добър адвокат. В противен случай сам си носиш отговорността. Имайте предвид, че измамите с недвижимите имоти процъвтяват все още с пълна сила. Ако слушате съветите на хората от този форум дето сами си правят всичко и разбират от всичко не се сърдете, че са ви излъгали и са взели паричките. Такива рибета дето си мислят, че сами могат да си направят и операция на мозъка са добре дошли за големите и малки хиени в бизнеса с НИ. Ако пък ви се струва разумно да рискуваш / при това риска е доста сериозен/ 50000 евро за да спестиш 1000 тогава ок, но не обвинявайте после нотариуса, съдията, адвокатите, агенциите, парламента или папата - те не са виновни.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
          И аз да напиша нещо по принцип
          Трябва да си доста смотан и стиснат за да не ползваш и адвокат и агенция когато сключваш сделка за доста пари ! А да разчиташ, че единия ще свърши работата и на двамата (най-често могат) за мен е несериозно. Ама пуста немотия
          prodigal, pove4eto seriozni izpulniteli si imat i advokati s koito mojesh da vleznesh v delovi vzaimootnoshenia.

ot li4en opit znam slednoto: agenciata-posrednik za kupuvaneto(v slu4aq) na NI edinstvenoto neshto,koeto pravi e da ti pokaje obekta, eventualno plan-proekt da predostavi,da te zavede i svurje s izpulnitelq(t.k. ti s nego izvurshvash vsi4ki pari4ni sdelki) i poslednoto e da ti predostavi notarialna spravka,4e imotut ne e preprodaden na 3-4-5 lica.
          I samo za tazi rabota,koqto obhvashta n epove4e ot 3-4 4asa da kihnesh 2-3-4K euro???

neeeeeeeeeeeee, blagodarq, balucite neka si gi plashtat.

Vseki moje sam da vlezne v kontakt sus stroitelq izpulnitel i da plashta samo za tova,koeto kupuva. a durdoreshti "laterni" koito da ti pulnqt glavata s gluposti kato v magazin za obleklo sa za tezi pari prosto nenujni.

no,koito iska da plashta,ok! samo 4e sled 3-4 NI kato suberesh komisionnite i shte vidish, 4e si se prostil s edna po4ti nova kola

Коментар

• Първоначално изпратено от Iva
            Da, netware5, taka e; no e mnogo trudno da se zaobikoljat, vuprosut ne e v komissionata, a v tova, 4e sa prekaleno mnogo i si pre4at.
            Sorry za lat.
            Iva, zaobikalqt se i to kak. nai-interesnoto e,4e samite izpulniteli nqmat nishto naprotiv, t.e. lipsva kollegialnost vuv vzaimootnosheniata.
            na mene mi se slu4i naskoro da zaobikolq taka edna agencia(neumishleno), no bukvalno za 1 dena neshtata taka se oburnaha,4e sled purvona4alnia ogled na stroeja s posrednika, ve4e bqh v direkten kontakt s izpulnitelq i si spestih ne malka suma pari.
            No moga da kaja,4e nqmah nikakvi ugrizenia sled tova, t.k. za 15-20min nekompetentnost na posrednika, shtah da kihna 2.75K eu za ABSOLUTNO NIKAKVA POMOSHT i NIKAKVA RABOTA. sega imota mi e s 2.75K po-lek na djoba

spravkata pri notar za tova,4e apartamenta ne e preprodaden na oshte nqkoi drug, moje da se napravi pri absolutno vseki notar sreshtu okolo 100-120lv. razlikata mojesh sama da vidish kakva e.

Na zapad neshtata sa izklu4itelno izpipani i podobno neshto ne moje da se slu4i nikoga. Vseki si znae mqstoto po verigata i nikoi ne precakva suseda! Zashto li??? ami mnogo prosto - ZASHTOTO imat uredena sudebna sistema, koqto predrazpolaga momentalno podvejdane pod sudebna otgovornost i plashtane na neustoiki(JESTOKI pri tova) za propusnati sdelki.

pozdravi i dano vi provurvi s ka4estven posrednik, koito si razbira ot rabotata

Коментар

• Първоначално изпратено от GO6EV
              Първоначално изпратено от greeen
              Дали ще наемеш адвокат или брокер каква е разликата?
              ...проверете при кой да е нотариус за тежести
              Мамин сладък!
              Разликата между брокер и адвокат е като разликата между тебе и юридически грамотния човек - всеки, който поне мъ-ъ-ъничко се интересува, знае, че нотариусите не са бюро справки. Така че, друг път се изказвай, само ако знаеш какво пишеш, а не "по принцип".
              Справките за тежести се правят в Агенцията по вписванията(!не при кой да е нотариус!), но това не е достатъчно, за да си спокоен. То си е цяла наука. За това се плаща, драги!
              А твоите безплатни съвети са като безплатната супа - ядеш, ама не се нахранваш, щото вътре няма почти нищо.
              Колкото до нотариусите, техните правомощия са в областта на удостоверяванията, а не на справките. При "кой да е нотариус", се ходи, едва когато си сигурен, че имотът "няма проблеми", за да удостовери сключването на сделката. Даже и тогава, мой съвет е, не ходете при "кой да е", особено ако ви го препоръчва продавачът - винаги имайте "едно на ум", когато продавачът държи на нотариус - и те са хора, и те се поддават на блясъка на парите. Изберете някой на когото вярвате, или помолете близки, познати да ви препоръчат някой, на когото те имат доверие.
              GO6EV ако се заинтересуваш малко повече от мъ-ъ-ничко, ще разбереш че нотариусите имат модемна връзка с агенцията по вписванията и могат да направят справка по ЕГН на собственика, за вписванията по отношение на неговите имоти, вкл. ипотеки, възбрани и др. тежести.Те са длъжни да го правят преди всяка сделка за себе си, като прилагат писменната справка в архива на сделката.Иначе за да ти бъде издадено удостоверение за липса на тежести от съответната агенция по вписванията ти трябват оригинални документи на имота, а обикновенно собствениците не ги дават.Такова удостоверение се подготвя за сделката с имота, защото актуалноста му е кратка-по разбираеми причини.За това честа практика на мошенниците е да сключват предварителни договори и да прибират капарото, след което потъват в дън земя.Но докато има глупаци ще има тарикати, изчезнат ли глупаците тарикатите ще умрат от глад!И още нещо забелязвам в тези форуми.Анонимноста дава възможност на хората да бъдат арогантни и зли без последствия за тях самите.Така си избиват комплексите, и няма опасност някой да им потърси сметка.А комплексарите не са най добрите съветници. Ти как мислиш GO6EV?Чакам отговора ти и се надявам да е изчерпателен, конкретен и не по принцип.

Коментар

• Първоначално изпратено от инж
                Доста време не бях влизал тук и затова едва сега отговарям на green. Би ли ми казал за агенция, която подписва договор при посредничество за покупко-продажба, и в този договор има клауза, че при проблеми има санкции за нея? Би ли ми показал такъв договор, ако обичаш? Не можеш, нали! Просто няма такава агенция и такъв договор. Поне в нормалната практика!........
                И аз не бях влизал доста време и едва сега прочетох отговора ти.
                Ако договора е за посредничество при покупко -продажба на недвижим имот, то в него има две страни, и всяка е със своя представа за неговото съдържание.Ако те постигнат съгласие и се споразумеят ще има договор, ако не няма да има.Щом искаш да има санкции за посредника при негово неизпълнение на този договор, ще си го отстояваш, аз ли да го направя вместо тебе.А иначе мога да ти изготвя такъв договор но трябва да ми изпратиш конкретни данни.Всеки договор е индивидуален и има малко задължителни атрибути.Естествено е всяка агенция да търси по добри условия за себе си в договорите които предлага на клиентите си.Също така е естествено тези агенции които не предлагат добри условия на клиентите си да имат по малко работа. Това е нормалната практика, когато, както е по закон договарящите се страни са равнопоставени.

Коментар

• И аз да напиша нещо по принцип
                  Трябва да си доста смотан и стиснат за да не ползваш и адвокат и агенция когато сключваш сделка за доста пари ! А да разчиташ, че единия ще свърши работата и на двамата (най-често могат) за мен е несериозно. Ама пуста немотия

Коментар

• Da, netware5, taka e; no e mnogo trudno da se zaobikoljat, vuprosut ne e v komissionata, a v tova, 4e sa prekaleno mnogo i si pre4at.
                    Sorry za lat.

Коментар

• тук доста хора пишат "по принцип"!
                      инж.

Коментар

• Първоначално изпратено от greeen
                        Дали ще наемеш адвокат или брокер каква е разликата?
                        ...проверете при кой да е нотариус за тежести
                        Мамин сладък!
                        Разликата между брокер и адвокат е като разликата между тебе и юридически грамотния човек - всеки, който поне мъ-ъ-ъничко се интересува, знае, че нотариусите не са бюро справки. Така че, друг път се изказвай, само ако знаеш какво пишеш, а не "по принцип".
                        Справките за тежести се правят в Агенцията по вписванията(!не при кой да е нотариус!), но това не е достатъчно, за да си спокоен. То си е цяла наука. За това се плаща, драги!
                        А твоите безплатни съвети са като безплатната супа - ядеш, ама не се нахранваш, щото вътре няма почти нищо.
                        Колкото до нотариусите, техните правомощия са в областта на удостоверяванията, а не на справките. При "кой да е нотариус", се ходи, едва когато си сигурен, че имотът "няма проблеми", за да удостовери сключването на сделката. Даже и тогава, мой съвет е, не ходете при "кой да е", особено ако ви го препоръчва продавачът - винаги имайте "едно на ум", когато продавачът държи на нотариус - и те са хора, и те се поддават на блясъка на парите. Изберете някой на когото вярвате, или помолете близки, познати да ви препоръчат някой, на когото те имат доверие.

Коментар

• Доста време не бях влизал тук и затова едва сега отговарям на green. Би ли ми казал за агенция, която подписва договор при посредничество за покупко-продажба, и в този договор има клауза, че при проблеми има санкции за нея? Би ли ми показал такъв договор, ако обичаш? Не можеш, нали! Просто няма такава агенция и такъв договор. Поне в нормалната практика!
                          Адвокатът също може да обърка нещо, така е! Затова казвам - на доверен адвокат се доверяваш. Човек с познания и опит. Според теб може ли да се сравни едно брокерче, което не се знае има ли изобщо и средно образование, с човек, изготвил хиляди договори с най-различни казуси и усложнения в тях?
                          Категоричния ми съвет е: когато сключваш сделка за 30 - 50 000Е, дай 0.5 - 1 % от сумата за грамотно лице, което да ти защитава интереса! Ако не искаш да се жалваш при Миглена Ангелова, разбира се! Но тя си прави предаването от твоя сеир и така си изкарва парички, а ти си оставаш със жаленето и съжалението в очите на околните! Какво означава проверка от брокер - проверка за тежести ли?! Нея всеки среднограмотен човек може да си я направи! Въпросът е кога да ти светне червената лампа че, въпреки изрядните документи, нещо мирише и трябва да си по-внимателен и да провериш имота по-подробно! По какъв начин става това, е, не казвам! За без пари - толкоз!
                          Успех на всички купувачи! И умната!

П.с.: И брокерите, поне засега, вършат работа само за да ти намерят жилището. Е, то и това не е сигурно, всички сме попадали на случаи, когато по телефона ти дават една информация, потвърждават ти я след настояване, а после реално се оказва съвсем друго при огледа. Затова има един вълшебен въпрос: "Вие лично виждали ли сте жилището?" Ако отговора е "не", да знаете че отивате на огледа на своя отговорност. Изненадите предстоят на място!
                          инж.

Коментар

• Трябва да се внимава и много с това , че често се опитват и го правят доста успешно: Вдигат цената и се пробват да продадат над това , което иска продавача.Така че 3% са бял кахър. Може да се окаже , че припрения , притеснен или неориентиран клиент финансира яко брокера си без да има смисъл.

Коментар

• В последно време имах възможност да разбера как точно работят агенциите за НИ и чак сега разбрах всички проблеми, които те създават. Ако рекламирате някой недвижим имот в агенция, без значение дали става въпрос за наем или продажба, автоматично попадате в един затворен кръг от евентуални крайни клиенти, който може да се обърнат директно към агенцията. Ако имотът се рекламира вече от някой брокер и обявата е пусната от името на агенцията, друга агенция няма да се свърже с тях, ако имат краен клиент. Всяка една агенция предпочита имотът да стои ненает/непродаден пред това да раздели комисионната с техен колега.
                              А после брокерите се оплакват, че клиентите обикалят от агенция в агенция и си рекламират имотите.

Коментар

• Все едно описваш моите патила,netware5,същите безумици съм преживял и аз и отдавна съм на мнение,че тази дейност - посредничеството при покупко-продажба на недвижими имоти - трябва да се урегулира със специален закон!Направо не ми се мисли какви капани залагат на тези,които не разбират нищо от юридическата страна на въпроса - направо им таковат майките!
                                Именно затова досега не бях написал нищо в тази тема,защото заглавието и е един адски уродлив оксиморон - "добра агенция за едвижими имоти" - пълна глупост!

Коментар

Working...
                                X