IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имоти: границата от 1000 лева/кв. м. е премината

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Имоти: границата от 1000 ЕВРО/кв. м. е премината

Пари има , ама печалба в недвижими имоти от 5 пъти за една година няма , не е имало и няма да има.
    При инвестиране в акции такава доходност е реална и съществува. Свидетели сме и на по-голяма
    доходност - примери много skeln ,pet ,ihlbl и др. Някой може да допълни списъка.

Коментар

Интересно ми е,защо не вярвате,че има пари? - много пари в "народа".
      Примери - бол.
      Вземете прочетете например днешният брой на 168 часа и писанията им за истерията за пазаруване - много добре може да анализирате психологията и мисленето на стадато.
      Други примери - морето и туризма. Преди няма и месец бях по южното черноморие и видях ГОЛЯМ зор да намеря къде да нощувам и къде да вечерям - де какво имаше ресторант или др. заведение,бяха пълни до скъсване.
      Ресторантите в София - скъпите и лъскави,където всяка вечер е фул от народ който плюска и се налива като за последно... големите хипермаркети и търговията,строителството в София - разходете се по околовръстното шосе между Г.Баня и Младост - за бизнес сгради.
      Магазини,наеми,офиси - всичко това e финансов ресурс който се върти "някъде".
      Не знам как ги смятате тези минимални или средни заплати,но един келнер например работи и на официална и реална заплата от 120лв. но в същото време си тръгва всяка вечер с МИНИМУМ педесетачка в джоба от бакшиши...

Това което аз виждам е,че има пари,ИМА МНОГО ПАРИ!
      И тук не говориме за големи играчи,банки,компании или мафиотски ресурс.
      Има пари,има ръст на икономиката и производство,има търговия,има туризъм,има и др. работи..
      свободни пари и все по голям кръг от хора които разполагат с добри доходи,които не се държат в бурканбанк.
      Така,че човек за да седне да прави анализ на цените и пазара за недвижими имоти,трябва да има доста по широка визия от това да седи пред монитора и да цъка на някакъв сайт за недвижими имоти,таблици за средни и не знам какви заплати и по този път да се "информира" дали 1000 евро на м2 е много или малко...
      Резултата е като,че "Е ТАКОВА ЖИВОТНО,НЕМА"
      Забравяте,че парата прави играта - а,пари има!

Коментар

mislq che v 10% e vkuchil razlikata kupuva prodava t.e. ako kupish edin imot sega za kolko mogesh da go prodadesh barzo

Коментар

Роналдо, писах че съм съгласен с предпоследното ти - за евтиното и скъпото че са относителни. Понякога. Точно затова не се опитвайте да оспорвате цените на имотите, хора!

С последното ти не съм съгласен. Създаваш излишна паника - доста нереално е комисионната при имоти да стигне 10%!!! Напротив, често пъти е и 0% - когато купуваш от строителя.
          Това за ликвидността също не е вярно. Не говоря за панелките, а за хубавите жилища, за които на пазара има постоянен глад.
          В сравнение с имотите, само определени акции са по-ликвидни.

Коментар

ti si znaesh
            az niamam nishto protiv da prodalgavat da rastat ili pone da ostanat za izvestno vreme na tezi niva, no niamam nishto protiv tova i da se srinat s mnogo

Коментар

Роналдо, в това съм съгласен.
              Равновесие, не е съвсем така. Първо, рискът при акциите е по-голям отколкото при недвижимото имущество. Поне според мен
              Второ, как смяташ доходността? Ако в нея включиш и продажната цена (а не само текущ приход от наеми например), значи тези които преди 3 години са купили, сега могат да продадат примерно двойно по-скъпо. Е, кажи ми, тогава базата ниска е била или не? Тъп въпрос, нали.
              Това е малко омагьосан кръг, и няма смисъл да се гледа доходността за да се оправдаят цените - защото бъдещето е несигурно както при размера на наемите, така и при размера на цените. Теоретично, и двете могат да поскъпнат много, и така инвеститорът ще е реализирал сериозна доходност.
              Ето защо това за аналозите според мен върви повече.

Коментар

Не е за пренебрегване и факта, че покупката и продажбата на недвижимите имоти е много скъпа и с много по голям ликвиден риск. Маржа плюс комисионите надхвърлят 10%, докато при акциите тази стойност е само 2-3%.

Коментар

tova e edin nachin no se izpuska razlikata v riska pri akciite i pri nedvigimite imoti i razlikata v infrasrtukturata i demografiata pri nedvigimite imoti. a ako se izpolzva dohodnosta to bazata pri real estate ne e bila niska. ako se izpolzva sebestoinost otnovo ne e niska.

Коментар

Абсолютно вярно! Евтиното и скъпото не са абсолютна, а относителна величина!

Коментар

Труден и добър въпрос.
                      Как всички смятахме допреди 2-3 години че българските акции са подценени? Един от критериите е сравнение с аналози в сходни страни.

Коментар

kak smiatash bazata za da kagesh che e bila niska

Коментар

Освен ако преди това не са били подценени, и базата не е била твърде ниска. При имотите в случая е както при Софикс - дългият продължителен ръст е оправдан. Може да има корекции, но не срив.
                          Всъщност при Софикса ръста е по-продължителен и по-голям, така че внимавайте!

Коментар

kolkoto po dalgo rastat tolkova poveche shte padat

Коментар

Не се движи предвидимо (макар че непрекъснато се работи върху обратното допускане), но ex post се вижда че всичко е обяснимо и разумно. От фундаментална, от техническа или просто от моментна психологическа гледна точка.

Коментар

Основно правило е, че пазарът никога не се движи разумно и логично! В противен случай доста хора щяха бързо и лесно да забогетеят :-)

Коментар

Working...
                                X