IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имоти: границата от 1000 лева/кв. м. е премината

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• razduvaneto na balona prodalzava.

Аз живях в Х. Димитър 25 години. Сега живея в Стрелбище и за този апартамент в Х. Д мога да взема почти два пъти повече пари от колкото за купения през 2002 /ново строителство/
    А тогава 2002 началото новия беше с пъти по скъп . Как се вдигат тия имоти а. Но най готиното е че доходите почти не мърдат. Но мене какво ме интересува. Нали пазара е вечно и само нагоре
    Вчера си мислех че има значение съотношението цени / доходи, но както казах вече не мисля така
    Защото ме убедиха че съседа в Х.Д., които взима 300 лв. бруто и не си е купувал дрехи от 6 години, фактическия му доход е 1347.68 евро/на месец разбира се/. А и моя идол обясни по долу че съвсем други неща влияят на пазара и аз вече го разбрах. В никакъв случай това не са доходите или в краен случай ако са то те винаги обявените са мин. 389 пъти по ниски от реалните/сива икономика с отенъци на тъмно черно/.

Коментар

Идола ти е готин. Казва досста верни неща. Всъщност панелките имат много предимства - например се чувстваш като в един голям Биг Брадър - а най готино е б банята чуваш всеки какво прави през 3 етажа. И аз бях на оборотно в Хаджи Димитър - голям екшън. А какви хлебарки има - такива хлебарки не всеки може да си позволи. Абе само да влезем в Европа и мисля че ти ще се влееш в света на забогателите от продажба на имоти.

Коментар

Te im davat zaemi pri 70% obezpe4enie. No balona se naduva i ako go naduiat do 2000E/kv.m. v edin moment, koj 6te im vra6ta parite na bankite? Ot skapanite panelki v zalog li 6te si gi izbiat? Ili 6te ima nov falit na bankite? Vtori za ima-niama 10 godini?

Коментар

И аз мислех така до днес но вече обърнах палачинката/ друга наша национална черта/ и вече заедно с 1000 евро съм най върлия защитник, един Матросов на тезата че пазара ще расте. Имам две панелки и някой тъпак ще ме направи по-богат. Аз аз ще живея под наем и ще си изуча детето.
          Така че аз вече съм от другата страна
          И както се разбрахме пазара е само нагоре, особено на панелки
          Вече има сделки на 800 евро/м в Люлин 38 част. Айде някой да ме опровергае/ както казва моя идол 1000 евро/

Коментар

За Неразбиращ

И лошото е че с тоя номер вече незнам колко пъти мамят простия българин и той пак се хваща. Ще ми се да видя как идва шведа и си купува апартамент в Обеля 2 за 1500 евро метъра. Да, да. Ама да е само с имотите пише във вестника - слънчоглед няма и идиотите купуват на двойни цени по 20 бутилки олио. Същото беше и със захарта, брашното, пирамидите, високите лихви по фалиралите банки итн. Ама преди фалитеите излиза шеф на ДСК 1997 и им казва хора не се лъжете не е възможно да има лихви по 200%, но те пак внасят и после държавата ще им възстановява от нашите пари събрани на данъци. Ебати............... Сега ми купуват апартаменти на по 30 години - абе гении такъв ами знавеш ли в какво състояние са му каналите ами тръбите за вода, ами като решиш да се жениш без асансьор как ще си качваш количката, ами тия гредореди в центъра като почнат да се рушат, ми нали всички са паметници на културата как ще ги бутнеш, а ремонта им е по скъп от да ги построиш наново и така

Коментар

Много уроци още трябва да научат същите тези "инвеститори", които допреди 2 години купуваха долари, "защото долара винаги расте". Сега могат да кокажат по същия начин, че "цената на жилището винаги расте".
              Но ако няма такива "специалисти" как хора като Бъфет и Сорос ще станат толкова богати?

Коментар

Защо ли се сещам за Иво Недялков, Майкъл Капустин; изказването на Стоян Александров че долара ще стане 10,000 лева /беше 3,000/ и на другия ден стана 1,600 и т.н. и сходна еуфория около същите блестящи преспективи. Много е просто винаги ще има някой които иска да прецака и винаги ще има някой който е прецакан.
                Аз преди се ядосвах на манипулатори като 1000 евро но те са прави за себе си. Има ли прости, селяни стденти и т.н режи глави до кръста.
                И аз твърдя вече че пазара е само на горе, че англичаните ще вдигат центие, че чижденците през 2007 ще искат да купуват ВСЯКА панелка в софия
                Не може винаги тъпаците да се правят на тарикати и после като гризнат дръвцето да реват че са излъгани
                Помнете пазара на имоти е само на горе като и глупостта на българина

Коментар

И разбира се това вдига цените. Реално апартаменти се купуват от хора със заплата 500 лв. дето са изтеглили 30 000 евро за 20 години. Ето парадокса, българската психика на която винаги съм се учудвал итн. В България всичко е на вълни забележете - тръгва идеята че жилищата ще скачат - и всякакви идиоти, студенти, селяни тръгват да купуват апартаменти по Сопфия. Дори се купуват ниви в село Равно поле край София за 60 евро кв.м. защото примерно там имало слух че 2010 ще се строят някакви терминали. И друго българина има едно много странно качество живее при много нисък жизнен стандарт а прави безумни инвестиции - не може да не познавате хора дето ядат баници и рогчета по пазарите но карат кола примерно за 30 000, хора дето в живота си не са виждали море да не говорим за почивка в чужбина купуват на инфантилните си деца апартаменти за по 80 000 евро (сделка от предния месец в жк Борово). Абе темата е без край.....................

Коментар

Za SS:Ami kak da ti kaza, s tazi robska psihika, tova e polozenieto. Po dobre v apartament v Silistraotkolkoto v obrazovanie. Prost narod slaba darzava.

С 441.5 млн. лв. се е увеличил кредитният портфейл на банковата система през септември спрямо предходния месец. Това показват данните на БНБ за баланса на банковата система към 30 септември 2004 г. Общо отпуснатите кредити достигат 12.433 млрд. лв. Само за един месец е отбелязан ръст от 3.68%. На годишна база спрямо края на септември 2003 г. увеличението е с 49.95%. Предварителните данни от седмичната статистика на БНБ показват, че и през октомври увеличението на кредитите е с около 420 млн. лв. За намаляване темпа на нарастване се обсъжда прилагането и на мерките, договорени между МВФ и централната банка като условни в меморандума с фонда. Това са въвеждането от 1 декември на още 4% задължителни минимални резерви /ЗМР/ върху депозитите със срок над 2 г. и репо сделките и от 1 януари изваждане на още 50% от кеша на банките като признати ЗМР.

Според банкови експерти ефектът и от тези мерки няма да е много силен, но той ще може да се види едва в края на януари 2005 г. Изчисленията показват, че ликвидността в банковата система ще намалее с още около 200 млн. лв. От 1 юли беше разширена базата за начисляване на ЗМР чрез въвеждане на 4% резерви върху депозитите над 2 г. и репо сделките, а от 1 октомври бяха извадени 50% от касовите наличности на банките и кеша в банкоматите като признати резерви. В банковите среди се коментира, че ако и тези мерки нямат желания ефект, ще се премине към по-твърди, като вариантите са различни - увеличаване на ЗМР, въвеждане на стойности на ликвидни отношения или диференциран подход към всяка банка въз основа на структурата на кредитния й портфейл и агресивността й на пазара. Желанието на МВФ и БНБ бе до края на годината темпът на кредитиране да се свие до 30-35%.

В структурата на кредитния портфейл най-голям е делът на търговските заеми - обемът им е 8.548 млрд. лв. Спрямо август нарастването им е с 3.8%. Жилищните ипотечни кредити заемат най-малък дял - 772.5 млн. лв., но ръстът им за един месец е 7.17%. Потребителските заеми достигат 2.497 млрд. лв., увеличавайки се с 3.1% през септември спрямо предходния месец.

Ръстът в депозитната база е 30.15% спрямо септември 2003 г., като общо обемът на депозитите достига 16.516 млрд. лв. На месечна база те са се увеличили с 2.37%. Продължава да нараства и балансовото число на банките - към 30 септември 2004 г. то е малко над 21.549 млрд. лв., като за една година се е увеличило с 31.51%. Печалбата за първите девет месеца е 335.3 млн. лв., нараствайки за година с 14.2%, а за месец с 11.6%. /в-к Пари
                    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Имоти: границата от 1000 ЕВРО/кв. м. е премината

ок
                      въпросът е кой им ги купува тези апартаменти в Троян и на каква цена!
                      после горките хорица теглят едни безумни кредити (за техните фин. възможности за следващите 10-15г.)
                      като закъсат отиват като на черно в Европа .
                      И вместо припечеленото да го вложат в образовнието на децата си, те робуват за да си платят апартаментчето!

Коментар

SS Пропусна да кажеш че и населението намалява като цяло и макар че цяла България се опитва да се събере в София и е масов случай - продава 4 апартамента в Троян например и купува карсониера в Люлин, рано или късно софия яма да е подходяща среда за бизнес и живеене и по успелите фирми ще почнат да инвестират в райони където няма да има изброените от теб пречки.

Коментар

никой не ми отговори на въпросите.
                          с този тем на строителство, с това качество ( дето можеш да гледаш Биг Брадър направо от телевизора от съседа отсреща)
                          с тази гъстота на застрояването
                          с този тем н аунищожение на паркове и градинки
                          с това увеличение н аколите в София
                          с тази мръсотия и помияри (около 40 000 -50 0000)
                          с тези пътни артерии
                          с тези заведения в почти всеки нов блок(дето като се прибираш от работа не можеш да минеш нито да си почиваш,камо ли да пуснеш детето си)
                          с новото на комунални услуги
                          с нивото на здравни услуги
                          с нивото на общинските детски заведения и общинските училища
                          с наркотиците (в някой квартали дилърите плащат и спокойно продават дрога на нашите деца)
                          с този градски транспорт
                          с това прииждане на хора от провинцията ( никой не може да каже със точност колко хора живеят в София )

Колко дълго мислите ,че този град може да издържи и колко време имотите ще са толкова атрактивни (дори тези в т.нар. широк център)

Коментар

Абе работата ми е свързана с някои агенции, събирам данни от агенции и после правя бизнес - ако има такъв - това ми е хоби. Процентите може би не са много точни но определено отговарят на съотношенията с които аз работя и наблюдавам. Иначе цифрите си ги изчислих аз специално за форума.

Коментар

1000 EUR не съм си и помислил че твърдиш подобно нещо, въпросът беше че може да се печели и в двата случая. Вярвам че си навътре в пазара и въпреки че лично мен не можеш да ме убедиш да купя сега, нямам нищо против другите да строят, купуват и взимат кредити при тези цени.

Коментар

Равновесие, в едно си прав - тук има много хора, които просто не харесват факта че цените на имотите растат и ще растат. Погледни надолу и виж как си изпускат нервите. Това сериозни експерти ли са според теб? Емоциите ли да слушаме като анализираме пазара???

Но явно и ти не си от много мислещите и четящите внимателно. Никъде и никога не съм писал, че цените на имотите ще растат вечно. Това е съвсем друга тема.

Коментар

Working...
                                X