Първоначално изпратено от Xman1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли намаляване на цените на имотите?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от sisiko Разгледай мнениеГоворя ти за нови технологии, а ти ми говориш като.... брокерка. Виж тук за какво става въпрос:
http://vbox7.com/play:f7537dbb
Но няма да е много далечно времето в което, човек ще може да си поръча цяла сграда от Китай в стандартни контейнери и после да му я сглобят за няколко дни.
Всичко друго се строи в заводи, за сега само жилищата се строят по остарели методи от 18-ти и 19-ти век.
Както днес на практика всеки може да си закупи автомобил с лекота, така ще стане за в бъдеще и с жилищата. Вече няма да има нужда работещите хора да спестяват/изплащат десетки години за едно жилище.
Все още строителството е вид занаят, време му е да се превърне в отживелица, както се случи с останалите занаяти.
Аз лично си представям дори самото сглобяване да бъде извършвано от машини и буквално за няколко дни да се строят 30 - 40 етажни сгради.Last edited by Xman1; 29.08.2013, 01:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fant0mas Разгледай мнениеПич, аз говоря за качествено строителство, а не за сглобяема къщурка. При едно нормално строителсто не можеш да наливаш плоча всеки ден. Има си едни поне 20 дена, в които бетонът трябва да хване и няма как за 10 дена да вдигнеш каквато и да е сграда.
Освен това ти говорех за затворен комплекс, за изисквания към живущите, за организирано, комуникативно и спокойно място. Естествено, че такъв район ще държи цени стига инвеститорите да го направят качествено и да си държат на условията.
Друг е въпросът, че българинът дава мило и драго, за да си купи собствен имот и е способен да набива пари в него, които после не може да си избие никога. Това си е характерен манталитет за нас. Ако ще да е в най-пробитата панелка, ама да си е моя.
http://vbox7.com/play:f7537dbb
Коментар
-
Първоначално изпратено от sisiko Разгледай мнениеПич, а сега си представи този нов квартал за който говориш, ако бъде построен по новите технологии, където една сграда я строят за 10 дена. Накъде ли ще се запътят цените на всички останали, особено на панелните коптори????? Хихихихихихи!
Пич, аз говоря за качествено строителство, а не за сглобяема къщурка. При едно нормално строителсто не можеш да наливаш плоча всеки ден. Има си едни поне 20 дена, в които бетонът трябва да хване и няма как за 10 дена да вдигнеш каквато и да е сграда.
Освен това ти говорех за затворен комплекс, за изисквания към живущите, за организирано, комуникативно и спокойно място. Естествено, че такъв район ще държи цени стига инвеститорите да го направят качествено и да си държат на условията.
Друг е въпросът, че българинът дава мило и драго, за да си купи собствен имот и е способен да набива пари в него, които после не може да си избие никога. Това си е характерен манталитет за нас. Ако ще да е в най-пробитата панелка, ама да си е моя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеМогат и по най-най-най-новит нанотехнологии да я построят за 1 ден и цената и пка да е много-много-висока. Справка -> катронените къщи в US.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sisiko Разгледай мнениеПич, а сега си представи този нов квартал за който говориш, ако бъде построен по новите технологии, където една сграда я строят за 10 дена. Накъде ли ще се запътят цените на всички останали, особено на панелните коптори????? Хихихихихихи!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fant0mas Разгледай мнениеМного е общ въпросът. Според мен ще падат цени – не драстично, но леко, на кофти квартали и строителство. Нови луксозни сгради в добри квартали с инфраструтура ще се качват и ще държат цени.
В София няма един баровски квартал – Драгалевци премерно, дето живеят баровци е пълно с разбити улици, няма канализация и овце, и кучета се разхождат по улиците.
Ако се направи един затворен тип квартал с подземни гаражи, близо да метро и главен път, с магазини и алеи и стриктни изисквания към живущите, според мен ще има търсене над средните нива на пазара.
Нашият пазар на имоти е недоразвит, което е предпоставка за растеж.
Коментар
-
Аз винаги съм смятъл, че центърът ще държи цени – както навсякъде по света. Само, че не съм бил прав. Живея в паметник на архитектурата, строен 1929 година. Не плащаме данък, но питайте колко от спестените пари от данъка се връщат в имота – 0 лв. Естествено цената ще пада – кой ще иска да си купи развалина? Съседите са ми реститути – с 3-4 жилища в такива развалини, нямат пари и не им идва на акъла да продатат едното и да вдигнат цената на другите. Културата ни е много ниска, естествено ще падат цените.
Коментар
-
Много е общ въпросът. Според мен ще падат цени – не драстично, но леко, на кофти квартали и строителство. Нови луксозни сгради в добри квартали с инфраструтура ще се качват и ще държат цени.
В София няма един баровски квартал – Драгалевци премерно, дето живеят баровци е пълно с разбити улици, няма канализация и овце, и кучета се разхождат по улиците.
Ако се направи един затворен тип квартал с подземни гаражи, близо да метро и главен път, с магазини и алеи и стриктни изисквания към живущите, според мен ще има търсене над средните нива на пазара.
Нашият пазар на имоти е недоразвит, което е предпоставка за растеж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mailoff Разгледай мнениеДайте да поговорим по темата. Сериозно, какви очаквния имате? Според мен ще има малък ръст след есента. Интересно ми е и на какво мнение сте относно продажбите. Сега ли им е времето?Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от mailoff Разгледай мнениеОтносно печалбата при продажба не съм съвсем съгласен. Както казвам аз очаквам ръст на цените на имотите в следващите месеци. Не бомбастичен ръст, а минимален, но все пак оживляващ. По тази логика би трябвало продажбите догодина да са на по-високи цени. Естествено много зависи от типа на имота и местоположението му. Но аз лично изчаквам с една продажба заради ключовото място на имота, дали съм прав....Ще видим
Коментар
-
Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнениеИ даже знам какво може да продава компанията - висококачествен сапун!
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеВ България трябва да се създаде една голяма публична компания, голяма силна и ползваща се с много високо доверие от страна на публиката ! Това може да обърне всички тенденции - демографската тенденция е следвие на икономическата такава на спад. Няма проблем с демографията, има проблем с икономиката и той е водещ.
Компанията трябва да е по могъща от всеки български монополист, и в същото време да е честна и да печели много но не от това че прави живота на хората в страната по труден или дори невъзможен бих казал, а точно обратното - тя трябва да улеснява живота на хората, да понижава ежедневните им разходи, да създава работни места и да е високотехнологична !!!! За целта са необходими поне 30 милиарда евро инвестиционен капитал.
Коментар
-
Лорда
В България трябва да се създаде една голяма публична компания, голяма силна и ползваща се с много високо доверие от страна на публиката ! Това може да обърне всички тенденции - демографската тенденция е следвие на икономическата такава на спад. Няма проблем с демографията, има проблем с икономиката и той е водещ.
Компанията трябва да е по могъща от всеки български монополист, и в същото време да е честна и да печели много но не от това че прави живота на хората в страната по труден или дори невъзможен бих казал, а точно обратното - тя трябва да улеснява живота на хората, да понижава ежедневните им разходи, да създава работни места и да е високотехнологична !!!! За целта са необходими поне 30 милиарда евро инвестиционен капитал.Last edited by supertrader; 23.08.2013, 22:11.D.Y.F-091066
Коментар
Коментар