Доколкото разбрах имаш връзка с кмета на селото в което е живял прадядо ти. Обърни се към него в кметството трябва да има информация за национализацията през 44 г. и от там можеш да потърсиш някаква сламка. Друго едно време фамилиите са били големи, евентуално в същото село трябва да имаш някакви братовчеди и те могат да ти помогнат с имотите т.е. да имат някаква информация, ако имотите са в същото населено място.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Наследствени земи и имоти
Collapse
X
-
Да. Документи нямаме никакви относно земи и имоти.
Даже искахме да изровим от Районния съд жалба по един от имотите, за да видим евентуално в нея някакви данни за една от земите, че по-лесно да я открием пред другите институции, но отказаха да приемат молбата, след като ме накараха да я напиша.
Принципно няма невъзможни неща, освен човек да се върне от онзи свят (за съжаление майка си не мога да върна).
Ей така ми обясняваха, че нямало как да ми дадат удостоверение за наследници на името на прадядо ми, но като писах мейл до кмета , чак и сканиран акт за смърт ми дадоха и към момента имам и негово удостоверение.
Ще видим как ще продължим с АВ и ПК. Утре сестра ми ще ходи и до ПК, евентуално ако там не й откажат да проверят. Белкем някаква информация от някъде да излезе.
Иначе ми е ясно, че по всяка вероятност каквото и да е имало може да е по давност минало в чужди ръце. Оспорваемо, оспорваемо, ама това вече би било мнооого трудно.
На първо място искам да разберем КЪДЕ, КАКВО е имало, защото освен че е имало, друго не знаем. Поне ние, които останахме след майка. Тя много помнеше и благодарение на нейни записки за живота й разбрах в кое десетилетие е починал прадядо ми и наистина се оказа много точна за това. Даже в акта за смърт пишеше, че е бил парализиран, а в нейните записи, че е бил болен на легло.
Толкова съжалявам, че не й вярвах когато ми говореше за тези земи. Ако бях се ангажирала с издирването им докато беше жива, щеше да остане много доволна от мен. Сега моето е след дъжд качулка, но поне да е качулка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от shusho Разгледай мнениеМен лично повече ме интересува какво се е случило с въпросните имоти, ако има такива.
Иначе майка ми, лека й пръст, изобщо не разбираше от тези неща (Не че аз разбирам де.). Постоянно ми казваше, че има земи и имоти, но...
Е, тогава не я слушах, проверих само в ИКАР, а там нищо не излиза. След като почина майка и минах през адвокат по друг въпрос, той ме светна, че в ИКАР има данни след 1992 г. Бая го изрових този сайт и наистина там не излизат земи и миоти, които след 1992 не са преминали през някаква процедура от правно естество.
Търся не толкова да придобивам, а за да си изясня аз ли сгреших, че не повярвах на майка си или тя нещо не е разбрала както трябва.
Обаче за тези земи и имоти започнаха да говорят и вуйчо ми и сестра ми. Вероятността майка да не е грешала, а да съм сгрешила аз не е толкова малка явно.
Ясно ми е, че дори и да е имало нещо, най-малкото е придобито по давност от друго лице.
Причината за търсенето ми е по-скоро емоционално, отколкото финансово ориентирана.
Ако имате документи, може да си възстановите собствеността по съдебен път, но доколкото разбрах от това, което сте написали - такива липсват.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Мен лично повече ме интересува какво се е случило с въпросните имоти, ако има такива.
Иначе майка ми, лека й пръст, изобщо не разбираше от тези неща (Не че аз разбирам де.). Постоянно ми казваше, че има земи и имоти, но...
Е, тогава не я слушах, проверих само в ИКАР, а там нищо не излиза. След като почина майка и минах през адвокат по друг въпрос, той ме светна, че в ИКАР има данни след 1992 г. Бая го изрових този сайт и наистина там не излизат земи и миоти, които след 1992 не са преминали през някаква процедура от правно естество.
Търся не толкова да придобивам, а за да си изясня аз ли сгреших, че не повярвах на майка си или тя нещо не е разбрала както трябва.
Обаче за тези земи и имоти започнаха да говорят и вуйчо ми и сестра ми. Вероятността майка да не е грешала, а да съм сгрешила аз не е толкова малка явно.
Ясно ми е, че дори и да е имало нещо, най-малкото е придобито по давност от друго лице.
Причината за търсенето ми е по-скоро емоционално, отколкото финансово ориентирана.
Коментар
-
Наследник или собственик, който дълго време не се е интересувал и грижил за собствеността си, заслужава да я загуби... правото на собственост не е абсолютно, така, че в този случай ако няма документи, може да се разчита само на късмета... а студена вода има в изобилие...Location: Terminal Island
Institution: FBI Correctional Facility
Jurisdiction: Unknown
Коментар
-
Ясно, почти кажи-речи невъзможно.
Явно ще ми трябва наистина да си пускам мноооого отпуск и до края на тази година няма да стане явно.
Иначе ми е ясно, че в ИКАР нищо няма да открия, защото там търсих и научих целия им сайт. Ясно ми е, че трябва да се рови, но не знаех, че допускат външни лица да ровят по архивите им. Това не опорочава ли конфиденциалностто на личните данни по принцип?
Коментар
-
Елктронния регистър на АВ е от 1997г. насам - т.е. няма как тези хора да са правили сделки фигуриращи в АВ , може да ровиш в архива колкото си искаш , но ако не е в малък град/съд си е доста време особено ако не знаеш какво и за коя година търсиш , в съда е същата работа , без номер на дело , трябва да ровиш по име , един път са подреждани по ищец един път по ответник - ако е голям съда е по-гадно и времеемко и от АВ. Ако е сигурно ,че има някакъв скъп имот а пък няма кьорав документ и не ви се плаща на адвокат - вземаш си 20-50 дни /зависи от съда - в София може и година да ти трябва / отпуска носиш по няколко кутии бомбони/сладолед на служителките ,че да те научат къде и какво да търсиш и засядаш по няколко часа на ден да разллистваш наред от 1910 насам примерно. Миналата година търсих една съдебна делба / която не беше вписана в АВ/ като имах ориентир в интервал 5г. в Бургас , знаех имената и на ищците и на част от ответниците и за 15 дни не можах да я намеря ,че правихме обстоятелствена проверка - ама имаше 4 документа за собственост на идеални части , просто делбата не я намерихме.
Коментар
-
Наследствени земи и имоти
Мда, може да ме сметнете за луда, но си имам лични емоционални причини да търся и диря игла в купа сено.
Та....Имам удостоверение за наследници на имената на двамата ми дядовци, прадядо ми, прабаба ми и баба ми. Всичките са починали между 1946-1997 г., знам рожденни дати, дата на смърт, градове, имена, егн-та почти на всичките.
Исках да подадем заявления /с другите двама наследници/ в АВ за справка по лице, за да открия нещо евентуално там, относно техни земи и имоти /съответно ако са имали, както се носи упорит слух сред близките ми роднини, то какво се е случило с тях/, но ни срязаха, като не приеха заявленията.
В същото време ме пращат към Поземлена комисия, а от нея ме пращат пак към АВ.
Трябвало да излезе нещо в АВ, ако има такова.
Е да, ама последните първо се опитват да ме разкарат от хоризонта като прехвърлят топката на ПК и чак накрая, след упорството ми, че искам такъв документ ми заявяват, че трябва да се ровя на място в техните архиви /на АВ/
Освен това искахме да подадем молба за копие от жалба от районния съд, за която знаем, че е била по един от имотните казуси, но нищо друго не знаем. Евентуален период на подаване - 1990-1997 г. Знаем от името на кого, знаем че е била за някаква земя, но нищо друго не знаем. Искахме копие от преписката през архива йм, но не приеха молбата ни, върнаха ни. Дори не я входираха, а преди това по телефона ми обясниха, че няма проблем - да си подадем молба.
Та,,,,, питането ми е, освен че явно търся нещо, което е неоткриваемо и това е кауза пердута, то поне имам ли други варианти да търся и нещо да изкочи като информация; да упорствам ли с тези институции или .....въобще някакъв съвет...?!?!
Ням ада се предам лесно, така че съвети от сорта "зарежи", просто няма да ми повлияят.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар