не мисля че има подводни камъни. руснаци - българи - все си в джаза
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Закупуване на имот в България, собственост на руснаци
Collapse
X
-
клео ти май си се поддал на паниката всявана от нашата скептична "разбирателка" стефи.
хем ще спасяваш кеша, хем те е шубе да го спасяваш...не знам.
универсално решение няма, винаги има и малко риск и малко късмет.
май вече ти го писаха, но хвани читав адвокат и го остави да ти помага.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнениеБлагодаря за отговорите. В общи линии и аз разсъждавам като razbiratel. Единствено би ме успокоило да знам, че има закони, които предпазват купувачите в такива случаи. Затова и пуснах темата.
А, какво ще кажете за покупка на имот в България от собственик, който е гражданин на ЕС? Тогава може ли оттук да се направят необходимите проверки за права на трети страни? Мисля да искам при всяко положение предпазна клауза, която прави договора за покупко-продажба нищожен, ако се установят каквито и да било тежести или права на трети лица, като парите стават изискуеми незабавно, ведно с някаква глоба.
аиде сега и глоби почна да налагаш.хората ти обясниха че собственика е без значение.ти изследваш имота а не собственика.а дали е нищожен договора само съда може да каже. то като те изпържат никви договори не мой да те спасят.изгорел си независимо от къде е собственика. а проверки независимо кой е собствени се правят "тука" тоест в агенцията по вписванията. ако си тръгнал да купуваш с нагласата че можеш да бъдеш измамен,по-добре се откажи
Коментар
-
Благодаря за отговорите. В общи линии и аз разсъждавам като razbiratel. Единствено би ме успокоило да знам, че има закони, които предпазват купувачите в такива случаи. Затова и пуснах темата.
А, какво ще кажете за покупка на имот в България от собственик, който е гражданин на ЕС? Тогава може ли оттук да се направят необходимите проверки за права на трети страни? Мисля да искам при всяко положение предпазна клауза, която прави договора за покупко-продажба нищожен, ако се установят каквито и да било тежести или права на трети лица, като парите стават изискуеми незабавно, ведно с някаква глоба.Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеТой брокер, има да продава и за ЧСИ така говори
Коментар
-
Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнениеЩо да бяга,...какъв е мотива ти да плашиш човека.. Имаш алтернативи да му предложиш, може би..?! Питам от любопитство, не друго?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнениеако има проблем със Тукашните закони - ипотека , особени залози и пр..спр в агенцията по вписванията....
но ако има собственикът Дела в Русия за съсобствености , други ипотеки , делби...
и не може да удовлетвори по Друг начин кредиторите си , а те Знаят за този имот.....с чиста свест ще предявят претенции
към Този имот и може да имаш главоболия...
руснаците не обичат дългите процедури и могат да търсят решение по "късата пътека"
дори да го Препродадеш....новият собственик ще търси Теб- от Теб го е купил ..тогава става още по-лесно за него..ти си тук и ще отговаряш
Евтиното понякога излиза Скъпо
Евикцията не се лекува по друг начин.............освен с Пари
объркана работа....Бягай !!http://www.lawsbg.com/lectures/75-ob...3-evikcia.html
Коментар
-
правилно разсъждаваш
Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнениеЗдравейте, обмислям покупка на ваканционен имот в страната. Както знаете, много такива имоти са придобити от чужденци, които сега ги препродават.
Въпросът ми е, при положение че конкретният имот е собственост на руснаци, какви подводни камъни може да има? Те не от държава-членка на ЕС, могат да си заминат. Ако изникнат някакви тежести, права на трети страни, ще са далече, и да има защитни клаузи в договора няма кой да ги хване да върнат парите, предполагам?
Ако някой е запознат ще оценя всяка помощ. Благодаря предварително!
но ако има собственикът Дела в Русия за съсобствености , други ипотеки , делби...
и не може да удовлетвори по Друг начин кредиторите си , а те Знаят за този имот.....с чиста свест ще предявят претенции
към Този имот и може да имаш главоболия...
руснаците не обичат дългите процедури и могат да търсят решение по "късата пътека"
дори да го Препродадеш....новият собственик ще търси Теб- от Теб го е купил ..тогава става още по-лесно за него..ти си тук и ще отговаряш
Евтиното понякога излиза Скъпо
Евикцията не се лекува по друг начин.............освен с Пари
объркана работа....Бягай !!http://www.lawsbg.com/lectures/75-ob...3-evikcia.htmlLast edited by skeptika; 07.06.2016, 18:48..
.
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениедали от руснак или от българин, дали от гошко или от иван все тая
Коментар
-
Няма съществени разлики
Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнениеЗдравейте, обмислям покупка на ваканционен имот в страната. Както знаете, много такива имоти са придобити от чужденци, които сега ги препродават.
Въпросът ми е, при положение че конкретният имот е собственост на руснаци, какви подводни камъни може да има? Те не от държава-членка на ЕС, могат да си заминат. Ако изникнат някакви тежести, права на трети страни, ще са далече, и да има защитни клаузи в договора няма кой да ги хване да върнат парите, предполагам?
Ако някой е запознат ще оценя всяка помощ. Благодаря предварително!
Поздрави!
Коментар
-
Закупуване на имот в България, собственост на руснаци
Здравейте, обмислям покупка на ваканционен имот в страната. Както знаете, много такива имоти са придобити от чужденци, които сега ги препродават.
Ако някой е запознат ще оценя всяка помощ. Благодаря предварително!Мнението е лично - не препоръчвам нищо.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар