IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Белите не могат да смятат

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• redcretin,

извинявам се за лиричното отклонение.

Ако ще говорим за инвестиции в земеделска земя (каквато имаме прекрасна и в големи количества) защо всички си правите сметките само с рентата и потенциалното покачване на цената на зем. земя?

Защо някой не си организира сам обработката на земята, като наеме добри специалисти, плаща им прилични заплати и прибира цялата печалба (плюс субсидиите) от всичко?

Що ви мързи да си организирате сами бизнеса бе, момчета, и съответно да си прибирате цялата печалба, и, евентуално да преглъщате някакви загуби, а?
    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Писали сме си с теб за производството на домати и пипер.
      И ние отглеждаме Сърцето на Албенга като ранен сорт. Напоследък ми харесва и Рома.
      А за другите неща, за които си писал - темата е дълга и почти безсмислена.
      Хайде моля зарзавата - в друга тема (примерно "На село").

Инак с изчисленията - добре дошла, ТНМ. Целта на темата беше леко по-различна, но нямам против да се превърне и в по-широка дискусия за инвестиции в земеделска земя (зер и тя е НИ). Какви кредити се предлагат за покупка на такава, с какви параметри?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Такааа.Вече си наполовина в темата, а магазини, жилища с добри наеми, парцели в предвид на бъдещо разрастване и строителство.От последното са направени милиарди в историята на САЩ и КАНАДАТози Д.Тръмп знаеш ли как е станал милиардер
        Знам. С фалити и с парите на акционерите Той няма начинание което да не е фалирало.

Коментар

• Много се радвам, че след като модератора изтри няколко мнения (и едно мое включително) темата придоби човешки вид.

Прочетох набързо коментарите - може и да не съм видял нещо, за което се извинявам предварително на потърпевшите

Доколкото видях, само една дама (зовяща себе си tnm) си цапа ръцете да прекопава, сади, полива и бере нещо.
          Поздравления, колежке

И аз съм си цапал ръцете по ученически и студентски бригади, а и сега от време на време... нищо по-хубаво няма от това, да видиш как расте нещо... то това си е като детето - квото сам си направиш, такова се получава
          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
            Извинявай.Според мен разликата идва от друго място.Няма да позволят истинска конкуренция честна и почтена щото знаят че нямат климатичните условия и са обречени.Точно заради тия субсидии ядат хората боклуци.Няма как да сееш разсад после пикираш после садиш оране копане поливане колове тел бране торене пръскане и хоп левче килограма.За левче само безколови домати садиш поливаш пръскаш и береш.Аз съм садил мое да се каже всички сортове домат до чието семе съм се докопал.Само Сърцето на Албенга става другото е боклук в сравнение с моите сортове от село.
            Писали сме си с теб за производството на домати и пипер.
            И ние отглеждаме Сърцето на Албенга като ранен сорт. Напоследък ми харесва и Рома.
            А за другите неща, за които си писал - темата е дълга и почти безсмислена.
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
              Коя категория? Къде в Добруджа? Доста е относително.
              Дай ми едни 30-40 декара окрупнени на 1200 лева и се мятам.
              Там никой не продава, така че си говорим али бали.
              Дано не те потопя в дълбока печал, ама съм колежка
              Написала съм от 1200 до 1500 лв/дка именно заради размера на парцелите.
              Последната ми покупка беше преди 4 години, защото държа имотите да са в точно определено землище. Други местонахождения не ме интересуват.
              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от john john Разгледай мнение
                писах ти реални цени. успокой се.
                ако те интересува точно място около чернооково, малка нива 8 декара.
                давам я само за пример.
                Аз на колегата пиша. Спокоен съм вече.
                В Добружда никой не продава, да не са алтави?

Коментар

писах ти реални цени. успокой се.
                  ако те интересува точно място около чернооково, малка нива 8 декара.
                  давам я само за пример.

Коментар

И как го сметна?Че ми е любопитно
                    цена на земята 1250лв /купена преди 2год./ рента 80лв на декар
                    1250/80=15,6г

бпст, дисконтите ти си ги смятай

Коментар

Цената на земята в Добруджа се движи от 1200 до 1500 лв. При рента от 87 до 95 лв, на дка, сметките на човека са точни.
                      Last edited by andy2000; 03.05.2016, 17:05.

Коментар

Бъди така добър да комуникираш с мен с необходимото уважение. Тук не ти е тема Политика.
                        Доколкото те чета ти не коментираш размерът на субсидиите, а липсата на такива.
                        Не искам да се впускам в обяснения, но най-общо казано старите страни членки имаха възможност да изберат кой размер субсидии да получават - от І-ви период, когато се стимулира производството или от ІІ-ри период, когато се търси начин да се ограничи свръхпроизводството. Та от там са разликите - новите нямахме право на избор.
                        Третият етап, в който в момента се намираме е свързан с екосистемните блага.
                        Извинявай.Според мен разликата идва от друго място.Няма да позволят истинска конкуренция честна и почтена щото знаят че нямат климатичните условия и са обречени.Точно заради тия субсидии ядат хората боклуци.Няма как да сееш разсад после пикираш после садиш оране копане поливане колове тел бране торене пръскане и хоп левче килограма.За левче само безколови домати садиш поливаш пръскаш и береш.Аз съм садил мое да се каже всички сортове домат до чието семе съм се докопал.Само Сърцето на Албенга става другото е боклук в сравнение с моите сортове от село.

Коментар

Айде бе? Че колко е декара в момента?
                          1000 - 1200 лева? 40 кинта рента? За 25 годинки май се избива?
                          Цената на земята в Добруджа се движи от 1200 до 1500 лв. При рента от 87 до 95 лв, на дка, сметките на човека са точни.
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от john john Разгледай мнение
                            точно вчера сметах цена земеделска земя към рента по добружда
                            15.6 години ми излезе, че са нужни за да се избие инвестицията
                            Айде бе? Че колко е декара в момента?
                            1000 - 1200 лева? 40-50 кинта рента? За 25 годинки май се избива?
                            80-100 кинта трудно ще я вземеш за 1000-1200 лева?

Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                            Умножил е 80 лв. Х 15 г., но е забравил да дисконтира вероятно??
                            Мани дисктонтирането, ние за цените не можем да се разберем
                            Last edited by andy2000; 03.05.2016, 16:57.

Коментар

Дават трънки.Виж колко дават в Германия Франция и колко в България
                              Бъди така добър да комуникираш с мен с необходимото уважение. Тук не ти е тема Политика.
                              Доколкото те чета ти не коментираш размерът на субсидиите, а липсата на такива.
                              Не искам да се впускам в обяснения, но най-общо казано старите страни членки имаха възможност да изберат кой размер субсидии да получават - от І-ви период, когато се стимулира производството или от ІІ-ри период, когато се търси начин да се ограничи свръхпроизводството. Та от там са разликите - новите нямахме право на избор.
                              Третият етап, в който в момента се намираме е свързан с екосистемните блага.
                              Мечо

Коментар

Субсидии се дават както за овощарство и зеленчукопроизводство , така и за животновъдство.
                                Има определени условия, като минимална площ и количество произведена продукция, но субсидии има.
                                Дават трънки.Виж колко дават в Германия Франция и колко в България

Коментар

Working...
                                X