IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодно ли е закупуването на имот през 2016?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• re

Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
    Всъщност каква е функцията на брокериците - някой знае ли???
    Преди няколко дни даваха по ТВ предаване за имотни брокери.

В БГ функцията на брокера е да показва, да презентира и да продава.

Не го търсете да ви консултира за правните аспекти на сделката, относно това как може да се ремонтира, да ви направи съпоставителен анализ на пазара в момента и да ви съветва за кредити.

В предаването вторият брокер беше доста нахакн и отворен, към 35 г, висок, добре сложен мъж и явно го биваше в продажбите. Получи и висока оценка. Същият ефект се постига и с млада и красива брокерица,

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
      Ами бягай там що смърдиш тук?
      Всъщност каква е функцията на брокериците - някой знае ли???
      "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Имотите поскъпват...а ти Не си Изпускай Нервите - това е тяхна "Привилегия"

Първоначално изпратено от bulgarian lev
        Ей, кълвач...
        Ходи първо създай дете с безплодната си и/или импотентна клоака, която става само за чекия и развивай разказите си на шофер като тебе. Нещастник. Маниакален шизофрен ли си ти бе, къв си?
        Кога си имал ти кеш за имот та да го пипаш, а? Не се пипа кеш на стойност поне 1/3 от стойността на имот. Ако е кеш достатъчен за имот ще го държиш ли? Можеш да го използваш за обезпечение по кредит, ок, но ако лихвите по него са положиъелни по отношение лихвите по кредит. Ако можеш, а ти шофера на Евросъюза можеш направи го. Аз тука пиша за хора с кеш, но ти кога си имал 200К в банка. Затова се правиш че не схващаш, защото си настръхнала петльова грива.

Между 4% и 7% ръст на имотния пазар през 2016 г. прогнозира Bulgarian Properties ! http://www.investor.bg/bylgariia/451...erties-212528/

според мен ще е повече...колкото повече за озлобените матрялопролетарски субекти..толкова по-голяма е Обсесията..съотв ПАрата е под голямо налягане и цените ще хвърчат нагоре

а такива като изредЕните в подписа ми + тикви и кретени..са Извън сметката
        .
        .
        .

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin
          Епа то си ти и личи, сигурно и детето ще е същия мизерник кат тибя
          Сравнявах 30 годишна ипотека в БГ и немско. Немския имот уж беше 50% отгоре като цена, а накрая излезе 50% по-евтин само заради нормалните лихви. Разни глупости как се купува със спестявания не ми се четат, особено при условие че вноските по ипотека са ми освободени от данък - трябва сериозно да съм мръднал че да пипам кеша.
          не съм чувал да има данък върху вноските където и да било. може би искаш да кажеш че лихвите ти се признават за разход

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
            Нямам опит тук, признавам. Нито мечтая за подобни имоти. Но днес говорих с един младеж на 38 год. Прави ми мебели по поръчка и бях в цеха му да видя някои неща. Моите неща които са там. Той сподели без да го питам. Едва ли ме е излъгал. А ако го е направил, не виждам защо. Всичко е изкупено от софиянци предимно още преди години на безценица от местната общинска управа на голям областен град. Все пак това са добри бивши халета в индустриална зона правени за тази цел. В близост до града и основни пътища. Ако ми говориш за Вършец или Главиница, Силистренско може и да си прав.
            Нямам интерес засега към подобни имоти. Но мога да проуча и вярвай че ако ти кажа ще е истина. Ако не вярваш можеш сам да провериш.
            за голям областен град може и да си прав

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
              3-4 лева за логистичен имот в прованса има само в твоите мечти. наема върви към 1-1.5 лева.и се продават много и никой не ги ще
              Нямам опит тук, признавам. Нито мечтая за подобни имоти. Но днес говорих с един младеж на 38 год. Прави ми мебели по поръчка и бях в цеха му да видя някои неща. Моите неща които са там. Той сподели без да го питам. Едва ли ме е излъгал. А ако го е направил, не виждам защо. Всичко е изкупено от софиянци предимно още преди години на безценица от местната общинска управа на голям областен град. Все пак това са добри бивши халета в индустриална зона правени за тази цел. В близост до града и основни пътища. Ако ми говориш за Вършец или Главиница, Силистренско може и да си прав.
              Нямам интерес засега към подобни имоти. Но мога да проуча и вярвай че ако ти кажа ще е истина. Ако не вярваш можеш сам да провериш.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Като цяло се съгласявам и обобщавам факти с много от които подкрепям и противниците на закупуването на имот към момента:
                Закупуване само на първо жилище пред алтернатива наем.
                Купуване с кредит при настоящите условия е неизгодно, особено ако не става дума за собствено първо жилище. Препоръка - да чакат, тенденция за повишаване на лихви по кредити почти нулева. Падане - все по-вероятна.
                Купуването на логистичен имот с евентуален наем на 3-4 лева на квадрат в провинцията е добра възможност, но Почти не се продават такива имоти.
                Купуването на имот със собствен свободен капитал в определени места в София си заслужава. Но там където много си заслужава е скъпо.
                Има компромисен вариант - купуване на по-евтин имот и отдаване без особени допълнителни капиталовложения.
                Купуване на скъпи имоти е оправдано с цел влагане на средства, иначе ги виждаш само на монитора на компа на банката...и не знаеш докога. Виртуалните пари не са пари. Не са и твои, а на разни муцуни дадени на заем без уговорка да ти ги върнат.
                Без риск и решимост имот не се купува. Ако някой не е убеден, по-добре да си пише у форума в следващите 10 години. Тъкмо ще е най-наясно какво точно се е случило с имотите.
                3-4 лева за логистичен имот в прованса има само в твоите мечти. наема върви към 1-1.5 лева. по ниско от панелана гарсониера .и се продават много и никой не ги ще
                Last edited by nradev; 07.03.2016, 02:28.

Коментар

той сина опердаши 1 двустаен на топ локейшън наскоро. ама моя доход по-скромен така че аз си карам на панелна гарсониера
                  Нищо лошо и подигравателно не намирам и не бих казал срещу панелната гарсониера. Аз в такава съм живял и отгледал детето си. И сега бих купил някоя за себе си, знае ли човек какво го чака.

Коментар

• Като цяло се съгласявам и обобщавам факти с много от които подкрепям и противниците на закупуването на имот към момента:
                    Закупуване само на първо жилище пред алтернатива наем.
                    Купуване с кредит при настоящите условия е неизгодно, особено ако не става дума за собствено първо жилище. Препоръка - да чакат, тенденция за повишаване на лихви по кредити почти нулева. Падане - все по-вероятна.
                    Купуването на логистичен имот с евентуален наем на 3-4 лева на квадрат в провинцията е добра възможност, но Почти не се продават такива имоти.
                    Купуването на имот със собствен свободен капитал в определени места в София си заслужава. Но там където много си заслужава е скъпо.
                    Има компромисен вариант - купуване на по-евтин имот и отдаване без особени допълнителни капиталовложения.
                    Купуване на скъпи имоти е оправдано с цел влагане на средства, иначе ги виждаш само на монитора на компа на банката...и не знаеш докога. Виртуалните пари не са пари. Не са и твои, а на разни муцуни дадени на заем без уговорка да ти ги върнат.
                    Без риск и решимост имот не се купува. Ако някой не е убеден, по-добре да си пише у форума в следващите 10 години. Тъкмо ще е най-наясно какво точно се е случило с имотите.

Коментар

Браво, Радев! Поздравления за сина и дохода. Ако и ти правиш толкова за 1 година можете двамата да опердашите един двустаен и то в прилична локация на София.
                      той сина опердаши 1 двустаен на топ локейшън наскоро. ама моя доход по-скромен така че аз си карам на панелна гарсониера

Коментар

а на моя само 250 лева. ама в София
                        Браво, Радев! Поздравления за сина и дохода. Ако и ти правиш толкова за 1 година можете двамата да опердашите един двустаен и то в прилична локация на София.

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                          Надницата на сина в братския ЕС е 250 еврака на ден...
                          а на моя само 250 лева. ама в София

Коментар

Там не е лесно и евтино! Там е трудно и скъпо!
                            Но няма нищо, уви, НИЩО за сравняване с тук!
                            Ами бягай там що смърдиш тук?

Коментар

Ами няма, разбира се. Иди там и се порадвай. И тогава пак сподели. Пишейки от тук не се брои. Аз съм бил и ти казвам, има добри и лоши страни, а пари за имот никъде не се печелят лесно. Питай сина си. Повярвай, защото аз вярвам на себе си. Вие си пишете колко е лесно и евтино там. И предаване по TV направете, все тая.
                              Там не е лесно и евтино! Там е трудно и скъпо!
                              Но няма нищо, уви, НИЩО за сравняване с тук!
                              "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

Към 40% са разходите там.
                                Но няма нищо, уви, НИЩО са сравняване с тук!
                                Ами няма, разбира се. Иди там и се порадвай. И тогава пак сподели. Пишейки от тук не се брои. Аз съм бил и ти казвам, има добри и лоши страни, а пари за имот никъде не се печелят лесно. Питай сина си. Повярвай, защото аз вярвам на себе си. Вие си пишете колко е лесно и евтино там. И предаване по TV направете, все тая.

Коментар

Working...
                                X