IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на дворно място без постройка и без ток и вода

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не виждам голям проблем,но скептика прав.
    Адвокат да провери документално и добър късмет
    Успех !

Коментар

• Първоначално изпратено от dimi_dimov Разгледай мнение
      Здравейте,

имам желание да закупя парцел в близко село с цел строителство на малка къщичка .................................................. .................................................. .......доста тясна!

Работата ще ти стане широка.....

При положение, че има хиляди оферти за къщички на село, ти си харесал най - проблемната.....
      Ще имаш малки, но умопомрачителни проблеми с нотариуса, адвоката, проектирането и узаконяването, строителите, съседите.......

Бягай далече....

Коментар

• Отстоянията са обикновенно 3 метра от съседи и 5 от улица за основното застрояване. Най-лесно ще разбереш какво може да строиш като платиш на сегашният собственик да извади виза за проектиране. Мисля, че е под 50 лева разхода. Много е важно улицата дали е официялна - в регулация или е просто път направен от комшиите. Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от skeptika
          колега ,

основния му проблем го решава Адвокат , запознат Добре със ЗУТ а не приказвач по форумите .

.дали иде реч за Стърчи Пръчка , малкотърновско или за Бояна ,Драгалевци....
          Проблемите са едни и същи...само Парите са различни...(Три пъти мери-веднъж Режи)
          стига си философствал
          ако не можеш да помогнеш, поне не пречи тука
          видно е отдалеч, че ти е извън компетенциите, но ти на всяко мнение ръсиш мозък
          ай бегай да гледаш графиката накъде оди
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
            доста наследстевни парцели крият подводни камъни...

неизяснена собственост , неприключени делби , спорове , ако щеш особени залози ,
            Неотбелязани сервитути за .подземни кабели , газопроводи ( срещу Пари съотв чиновник издаващ скицата ги Пропуска).
            нотариусът ще си вземе парите , продавачът - също..а ти ще получиш Ценен Опит отн. безплатните съвети

финансово обвързващи решения не се вземат на база съвети от "една непозната жена"
            Човекът говори за село, там сервитутите не са подводен камък. Основният му проблем е дали ще може да взе разрешително за строеж (дали има отстояния, и другите изисквания), дали ще го закачат за тока и водата (тока е лесен, но водата може да бъде много трудно нещо, зависи къде минава тръбата и дали хората имат желание), и още куп дреболии.

Коментар

• трябва ти Адвокат , но Не безплатен по форумите

Първоначално изпратено от dimi_dimov Разгледай мнение
              Здравейте,

имам желание да закупя парцел в близко село с цел строителство на малка къщичка (масивна или не, още не съм решил). Намерих един парцел от 640 кв.м. Имам доста въпроси, но тъй като не съм наясно с нищо общо взето, ще ви опиша почти пълната история на имота и ще се радвам някой да каже къде и какви подводни камъни може да има.

В началото имотът е представлявал двор от 1280 кв.м. като в него има и къща и е собственост на мъж, който умира и наследниците получават съответно: майката 3/6 от имота, а дъщерята и двамата братя по 1/6 от него. Собстветността им е уредена с нотариален акт от 1993 г. за собственост върху недвижим имот, придобит по наследство и давностно владение (не знам какво значи това).

Същата 1993 година, майката и дъщерята даряват своите 4/6 части от имота на другите двама братя и последните вече владеят целия имот.

През 2005 г. двамата братя чрез договор за доброволна делба разделят имота на две равни части по 640 кв.м., като в едната част остава къщата, която взема единия брат,а другия получава другата половина от мястото, в което няма нищо застроено. Двата нови парцела имат някакви УПИ-та, на които римските цифри са различни и непоследователни,а арабските са еднакви за двата парцела (простете за лаишкото обяснение).

Та имотът, който аз искам да закупя е този без къщата, т.е. чистия парцел! Той граничи от пред с път, отляво с бившия съсобствен парцел с къщата, отдясно с друг парцел с къща и отзад също с парцел с къща.

Не знам дали по собствеността може да има някакви проблеми, но по-големите ми чуденки са дали имота има възможност за застрояване?

Какви са изискванията? Какви особености има и как да разбера дали няма да бъда изненадан неприятно в бъдеще? Някъде прочетох, че лицето на имота трябва да е минимум 16 метра. Но кое се смята за лице? Границата към пътя ли? И как да разбера дали има 16 метра или не? На скицата не са упоменати никакви размери? Отстояние от съседи? Ще успея ли да построя малка къщичка в имота, като се има предвид че имота е правоъгълен и със съотнощение на страните (поне по моя преценка, гледайки скицата) повече от 3 към 1 в полза на страните на парцела, които са граници със съседите от ляво и дясно, т.е. границата към пътя е доста тясна!
              доста наследстевни парцели крият подводни камъни...

неизяснена собственост , неприключени делби , спорове , ако щеш особени залози ,
              Неотбелязани сервитути за .подземни кабели , газопроводи ( срещу Пари съотв чиновник издаващ скицата ги Пропуска).
              нотариусът ще си вземе парите , продавачът - също..а ти ще получиш Ценен Опит отн. безплатните съвети

финансово обвързващи решения не се вземат на база съвети от "една непозната жена"
              .
              .
              .

Коментар

• Покупка на дворно място без постройка и без ток и вода

Здравейте,

имам желание да закупя парцел в близко село с цел строителство на малка къщичка (масивна или не, още не съм решил). Намерих един парцел от 640 кв.м. Имам доста въпроси, но тъй като не съм наясно с нищо общо взето, ще ви опиша почти пълната история на имота и ще се радвам някой да каже къде и какви подводни камъни може да има.

В началото имотът е представлявал двор от 1280 кв.м. като в него има и къща и е собственост на мъж, който умира и наследниците получават съответно: майката 3/6 от имота, а дъщерята и двамата братя по 1/6 от него. Собстветността им е уредена с нотариален акт от 1993 г. за собственост върху недвижим имот, придобит по наследство и давностно владение (не знам какво значи това).

Същата 1993 година, майката и дъщерята даряват своите 4/6 части от имота на другите двама братя и последните вече владеят целия имот.

През 2005 г. двамата братя чрез договор за доброволна делба разделят имота на две равни части по 640 кв.м., като в едната част остава къщата, която взема единия брат,а другия получава другата половина от мястото, в което няма нищо застроено. Двата нови парцела имат някакви УПИ-та, на които римските цифри са различни и непоследователни,а арабските са еднакви за двата парцела (простете за лаишкото обяснение).

Та имотът, който аз искам да закупя е този без къщата, т.е. чистия парцел! Той граничи от пред с път, отляво с бившия съсобствен парцел с къщата, отдясно с друг парцел с къща и отзад също с парцел с къща.

Не знам дали по собствеността може да има някакви проблеми, но по-големите ми чуденки са дали имота има възможност за застрояване?

Какви са изискванията? Какви особености има и как да разбера дали няма да бъда изненадан неприятно в бъдеще? Някъде прочетох, че лицето на имота трябва да е минимум 16 метра. Но кое се смята за лице? Границата към пътя ли? И как да разбера дали има 16 метра или не? На скицата не са упоменати никакви размери? Отстояние от съседи? Ще успея ли да построя малка къщичка в имота, като се има предвид че имота е правоъгълен и със съотнощение на страните (поне по моя преценка, гледайки скицата) повече от 3 към 1 в полза на страните на парцела, които са граници със съседите от ляво и дясно, т.е. границата към пътя е доста тясна!
              Working...
              X