IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сградният фонд в БГ се увеличава, а населението намалява. За кого ще са всички НИ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• въпрос към skeptika:

Въпросът ми беше кой ще ползва всички тези имоти, а не дали цените им ще се покачват или падат. Аз имам достатъчно имоти в БГ, че да се притеснявам от евентуално покачване на цените им, едно покачване само би било добре за мене лично да се оттърва по-бързо и по-доходно от тях.

Познавам доста българи на моя хал дето имат имоти в които не е влизано с години, какво да ги правиме тези имоти, кой ще ги купи и за каква цел?

Коментар

• Имотит ПОСКЪПВАТ , нови никове никнат.....като гъби след Дъжд

новите "никове" пускат нови теми

без да е ясно , че всичко ново е Добре Забравено старо

а все пак е форум на Investor , не на "Шок" и Чук Чук"...

т.е. по дефиниция форумаджиите трябва да знаят какво представлява Икономиката

и пак Investor дава Жокер

http://www.investor.bg/analizi/91/a/...-nauka-100994/

Истината - в Подзаглавието

......................
      имаше едни " Назначени пророци на заплата , като Нуриел Рубини , Джон Полсън & Co " преди три год ,

ТЕ даваха Упование на "Инвестиционно ориентираното "население ....да НЕ Купува , защото идва Страшното

Страшното действ дойде , през Лятото на 2014 под името КТБ

а същите " Назначени Пророци " купуваха през Януари 2011 http://www.investor.bg/novini/122/a/...nhatyn-111168/

докато има българи - ще има имотни балони , след това депозитни...а след това ???

ха най-досетливият от "клуб 200 Евро/кв" да продължи мисълта
      Last edited by skeptika; 15.04.2015, 16:26.
      .
      .
      .

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
        още един човек който ползва акъла си по предназначение
        само забележката ми е, че дори и в гърция разни албанци и шиптъри могат да те убият за 5 евро в предвид това което очаквам да стане в гърция ................ моя съвет е, че там и на почивка няма да се ходи в скоро време...
        Аз пък имам комшия албанец - доктор и много точен човек. Миналото лято бях при него за една дребна козметична корекция на едната ми ръка, дори пари отказа да ми вземе, въпреки, че ме ряза ши и кърпи сигурно 2 часа. Вярно, че братовчед му бе мафиот в 90 те години (света е едно малко село и всички се познаваме ), но и той не е лош човек, женене е за нашенка, има 3 щерки и сега е почтен бизнесмен и домошар. Интересното е, че и двамата говорят български без грам акцент! Ноооо боклуци има всякакви и си прав... Навсякъде може да те убият за 5 евро
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
          само забележката ми е, че дори и в гърция разни албанци и шиптъри могат да те убият за 5 евро

в предвид това което очаквам да стане в гърция ................ моя съвет е, че там и на почивка няма да се ходи в скоро време...
          http://greatwall.bg/novini/%D0%BF%D1...E%D0%B7%D0%BD/

Единствено в Атина имах доста неприятно преживяване. През деня колата ми е била разбита и доста неща бяха откраднати. Когато се върнах до колата и видях, че стъклото ми беше разбито, вече беше надвечер и аз се чудех какво да направя. Исках да се обадя на полицията, но нямах телефона. Тогава мина човек и ме попита какво ми се е случило. Аз му разказах и обясних, че имам нужда от телефона на полицията. Той помоли да му дам моя телефон, за да набере от него, защото неговия е блокирал. Аз му го подадох, той набра номера, а после изведнъж побегна…Открадна ми телефона!
          След това, докато се чудех как да постъпя, до мен се приближиха други двама души и ме попитаха какво става. Аз обясних какво ми се е случило и, че искам да отида в полицията. Те ми казаха, че ще ми помогнат и ще ме заведат до управлението. Тръгнах с тях, но в една тясна улица по пътя, се оказа, че те нямат намерение да ми помагат. Нападнаха ме, удряха ме и ми взеха фотоапарата в крайна сметка.
          След всичко преживяно, открих полицай и подадох оплакване, естествено…И все пак, по пътя си аз срещнах много добри хора, така че вярвам в човещината и в добротата. Има надежда за човечеството. Просто вероятно района в Атина, където бях паркирал, не беше подходящ…вероятно просто е бил опасен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            И ако си безимотен наистина ли си такова канарче, че смяташ, че на теб ще дадат, а няма да настанят някой циганин на твое място, а на теб да избухат освен наема и още данъци че да плащаш и за него?! Бил съм с жена си 7 години по квартири преди да се нанесем в наш. Шибаната държава дава и е давала винаги евтини жилища на мангали и връзкари за покупка и под наем, но не и на бели хора като мен и теб!
            Да не съм просяк че да чекам некой да ми дава нещо. Ако исках кимизарник щях да си купя сам.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
              Продавай всичко и забравяй.
              По-добре пенсионер в Гърция отколкото да трепериш дали няма да нахлуят "братя" посред нощ и да те убият за 5 лева.Говориш за демографския проблем, но не обръщаш внимание и на няколко други сериозни проблема, които тепърва ще изникнат - енергетика, НОИ, здравеопазване, етническа подмяна на състава на населението като част от демографския проблем и редица други.
              Лично мнение.
              още един човек който ползва акъла си по предназначение

само забележката ми е, че дори и в гърция разни албанци и шиптъри могат да те убият за 5 евро

в предвид това което очаквам да стане в гърция ................ моя съвет е, че там и на почивка няма да се ходи в скоро време...

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                Не, просто сме безимотни и като ше се пълни бюджето, желателно е да е от нечий друг джоб, не от нашия. Сори, човек за човека е вълк
                И ако си безимотен наистина ли си такова канарче, че смяташ, че на теб ще дадат, а няма да настанят някой циганин на твое място, а на теб да избухат освен наема и още данъци че да плащаш и за него?! Бил съм с жена си 7 години по квартири преди да се нанесем в наш. Шибаната държава дава и е давала винаги евтини жилища на мангали и връзкари за покупка и под наем, но не и на бели хора като мен и теб!
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от dragorad Разгледай мнение
                  Сградният фонд в БГ се увеличава, а населението намалява. За кого ще са всички НИ?
                  много добър въпрос

поздравление за автора на темата

чакам с интерес отговорите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                    Тук само чиновници май сте се събрали и се чудите вече кого да скубете, че да ви качат заплатите.. Идеята е добра само за 800 000 ни администрация.
                    Не, просто сме безимотни и като ше се пълни бюджето, желателно е да е от нечий друг джоб, не от нашия. Сори, човек за човека е вълк

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                      Вдигането на данъците за всички имоти е добра идея.
                      Тук само чиновници май сте се събрали и се чудите вече кого да скубете, че да ви качат заплатите.. Идеята е добра само за 800 000 ни администрация. Втория и трети можеше да се обложи през 2008 до 2010, но вече е късно за това ... по-скоро ще навреди, не че когато държавата закъса или от алчност администрацията няма да го направи, но ще докара повече беди
                      Last edited by Jay Gould; 15.04.2015, 16:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                        Лек за това няма. Лошото е, че е набит ресурс в тях. Време е държавата да се намеси и вдигне смешно ниските данъци върху имотите. Особено върху тези, които не се ползват. Така ще се раздвижат собствениците да ги оползотворят.
                        Няма как да се въведе данък "неоползотворено жилище". Не може да дебнеш всеки апартамент дали и колко се ползва. Вдигането на данъците за всички имоти е добра идея но никоя партия не е настроена достатъчно самоубийствено за да насъска стотици хиляди пенсионери, с по едно хапартаментче, срещу себе си. Вероятно най-практичното решение е данъка да се вдигне само за втори, трети и.т.н имоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                          ....
                          Данъчните оценки на много имоти и без това сега са над пазарните. Това се отнася особено за по-новото строителство в големите градове където данъчната оценка много често е над пазарната в момента.

Идеята за допълнителен данък върху празните имоти бях я споменавал но в началото на кризата. Тогава я посрещаха на нож... Тогава щеше да върши работа и да работи. Сега обаче един данък само би скапал и без това замрялото строителство и въвеждането му толкова късно ще има негативен ефект. Има мерки които или се вземат навреме или е добре да не се прилагат после. По-скоро трябва да се търсят нови пазари след като руснаците обезцениха парите си, но за това трябва да заработи най-сетне шибаната съдебна система и МВР. Не може да се оставят на циганите да плячкосват купените от чужденци жилища, а после да очакваме те да идват тук да си харчат парите или да водят нови клиенти за купуване или наемане на имоти!

А качественото строителство в големите градове се търси! До нас построиха малка кооперация, още на зелено строителят продаде голяма част от жилищата и в момента сградата на 1 година вече е почти изцяло заселена. Има млади семейства които се чудят къде да живеят и ако погледнем сградния фонд в големите градове не е чак толкова голям. В малките и селата кучета ги яли, но и какво би правил човек на село, освен ако не притежава поне 50 - 100 минимум декара земя и не е намерил начин да пази от циганските банди себе си и реколтата си.

Имах познати опитаха се да гледат ябълки - купиха си и къща на село... Ами те 5 години не можаха да се вредят за собствената си реколта. Накрая продадоха всичко на един голям арендатор който изора бившата ябълкова градина и сее сега на нейно място пшеница. Пшеницата поне засега циганите не са измислили начин как да я събират
                          Last edited by Jay Gould; 15.04.2015, 16:04.

Коментар

• Стоят празни или полупразни - и стари, и нови сгради. Ето сега съм на почивка в едно планинско градче.

Срещу мен има един нов блок, в който се продават апартаменти от доста време. Празен е! Напълно. И по Великден нямаше жива душа. Малко по-нататък още един такъв кютук има - пак празен...

В София е същото - във всеки вход има по няколко празни апартамента.

Лек за това няма. Лошото е, че е набит ресурс в тях. Време е държавата да се намеси и вдигне смешно ниските данъци върху имотите. Особено върху тези, които не се ползват. Така ще се раздвижат собствениците да ги оползотворят.

Коментар

• Около 500 000 имота в Източна България са собственост на руски граждани. Това показват данни на Генералното консулство на Руската федерация http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1379172

Коментар

• Първоначално изпратено от dragorad Разгледай мнение
                                Големят проблем на БГ не са чак толкоз некадърните и крадливи политици, колкото демографският проблем. Както знаем младите и платежоспособните хващат пътя и емигрират.

Питам се за кого ще са всички тези имоти, при положение, че населението се топи като сняг през май?

Опитвам се да съдя по себе си. Аз живея вече от 20 години извън БГ, децата ми не са родени в БГ и знаят само съвсем малко български. Не вярвам те някога да пожелаят да живеят в БГ. Може би само аз и жената да решим да прекараме времето след пенсиониране там, но дори и това не е чак толкова вероятно при положение, че имаме и имот на морето в Гърция.

Чудя се какво да направя с всички тези имоти които с ав БГ (земи, апартаменти и къщи)? Ако ги оставя така, то децата със сигурност някога ще ги продадат, но и състоянието на сградите ще е плачевно. Може би е по-добре сега аз да продам всичко и парите да инвестирам, така, че децата ми някога да могат по лесно да ги вземат.

Едва ли аз съм единственият българин живеещ в чужбина задаващ си тези въпроси.
                                Продавай всичко и забравяй.
                                По-добре пенсионер в Гърция отколкото да трепериш дали няма да нахлуят "братя" посред нощ и да те убият за 5 лева.Говориш за демографския проблем, но не обръщаш внимание и на няколко други сериозни проблема, които тепърва ще изникнат - енергетика, НОИ, здравеопазване, етническа подмяна на състава на населението като част от демографския проблем и редица други.
                                Лично мнение.

Коментар

Working...
                                X