IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сградният фонд в БГ се увеличава, а населението намалява. За кого ще са всички НИ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dragorad Разгледай мнение
    ...
    Извинявай, приятелю dragorad, че вкарах темата неволно в друга посока, макар и свързана.
    Дано този алтернативен поглед ти помогне да разгледаш нещата от възможно най-много планове.
    Съвети трудно се дават, а и не е подходящо. Доколкото съм гузен, обаче, ще вметна няколко ремарки.
    От казаното оставам с впечатление, че семейството ти практически няма необходимост от тези имоти, нито пък се нуждае остро в момента от финансови средства.
    Земеделската земя по-скоро не трябва да се продава. Добрата земя е с добри перспективи.Рано или късно едрите земевладелци и арендатори ще имат свои милиции (или сходни), които действено и безцеремонно ще отучат крадците от пипане.
    Стари къщи и стари апартаменти извън няколко (малко) града в Бг са безперспективни.
    Всъщност ти в момента имаш необходимост от един неголям имот, но в много добра локация в голям (много свързан с историята на семейството ти) град. Има моменти, в които от носталгията буквало боли, има също моменти, в които от простотиите в чуждата земя (и там се случват масово), ти иде да избягаш с викове - та за тези именно моменти ти е необходимо близко до сърцето ти място, където да се приютиш. Е, ние тук бързо ще те излекуваме от носталгията.

Същевременно, решенеието за продажба дублирай задължително с ясен план за приложение на освободените средства. За много хора това решение е изключително трудно в момента поради уникалната световна ситуация. Не бих се наел да предлагам нищо тук.

Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Да - на г-н Горанов трябва да му бъде причинявана болка, също и мъка.

А освободеният ресурс трябва да се насочи за ного неща, за които сега пари няма - защото единственият привилегирован отрасъл в държавата е производството на ромове.

По темата - колижчичката ми си търси домче за нея и сестричката си - затова попрегледах обявите - пущиняците са надули цените до безобразничество в София - дори маломерните двустайни домченца строителство от 50-те и 60-те в Западен парк, дето дълъг човек в стаята инстинктивно ще превива врат като патак, а ако излезе на балконченцето подпийнал, ще се преметне през парапетченцето и ще си разпльока тимберицата долу, са на цени над 30 Б, разбира се в евро !!!

Ще и кажа на колежчичката да зареже тая работа и да си купи жабешки облизвации, докато на тия алчни кауни не им дойде акъла.
      Няма начин - пазара е бог. В България има точно 4 града, които стават за живеене - търсенето само ще се покачва в близките 5 години поне.
      #dagoduhatbednite

Коментар

• Да - на г-н Горанов трябва да му бъде причинявана болка, също и мъка.

А освободеният ресурс трябва да се насочи за ного неща, за които сега пари няма - защото единственият привилегирован отрасъл в държавата е производството на ромове.

По темата - колижчичката ми си търси домче за нея и сестричката си - затова попрегледах обявите - пущиняците са надули цените до безобразничество в София - дори маломерните двустайни домченца строителство от 50-те и 60-те в Западен парк, дето дълъг човек в стаята инстинктивно ще превива врат като патак, а ако излезе на балконченцето подпийнал, ще се преметне през парапетченцето и ще си разпльока тимберицата долу, са на цени над 30 Б, разбира се в евро !!!

Ще и кажа на колежчичката да зареже тая работа и да си купи жабешки облизвации, докато на тия алчни кауни не им дойде акъла.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

То в тая държава да плащаш данъци си е перверзия - затова аз държа да уча клиентите си как да цакат г-н горанов.
          Импе и аз съм ЗА легално цакане на горанов ака държавата.
          Но трябва да се лишим от 500 000 цигани на социални помощи, дето трябва да ги принудим да работят
          и 500 000 - лъже инвалиди, дори и да изгорят 20 000 легални дето ще им направим живота от черен в невъзможен

И трябва да пренасочим освободения ресурс ака 4-6млрд лева в ОБРАЗОВАНИЕ, ама боко от образование не разбира грам
          Last edited by bota156; 15.04.2015, 21:53.
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от dragorad Разгледай мнение
            Импе, напълно съм съгласен с идеите и мерките относно циганската сган. Всички знаем в какво състояние е блок 20 в Ямбол. На мене обаче по-постижима ми изглежда идеята, хъхряците по един или друг начин да бъдат принудени да бягат от БГ и обратно младите и способни българи да бъдат насърчавани да остават да живеят в БГ и да правят семейства.
            Ами точно това ще стане - като видят дебелият край и ще се махнат сами - а за насърчаването на образованата раждаемост - обяснявал съм как да се създава действаща икономика и едновременно с това със същите пари да се стимулират финансово семействата с деца... дори мисля че имам статия в Инвесторът по тоя въпрос.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
              Абе не знам какво е направил боко тиквата - ама имаме събрани 1млрд повече за 3 месеца данъци. Това значи 1 млрд по светла икономика.
              Хич не го харесвам неграмотния маркучодържач но това е уникално добра новина, въпреки че някои ще кажат че е откраднал 1млрд повече от бизнеса.

За мен е лишил далавераджиите и крадците от 1 млрд, даже от 2 и 1 си е присвоил той, и въпреки това е по добре
              То в тая държава да плащаш данъци си е перверзия - затова аз държа да уча клиентите си как да цакат г-н горанов.

Коментар

• Импе, напълно съм съгласен с идеите и мерките относно циганската сган. Всички знаем в какво състояние е блок 20 в Ямбол. На мене обаче по-постижима ми изглежда идеята, хъхряците по един или друг начин да бъдат принудени да бягат от БГ и обратно младите и способни българи да бъдат насърчавани да остават да живеят в БГ и да правят семейства.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                  Това са процеси дето са по-големи от Тиквоний. Влезли сме в порочен кръг от който е изключително трудно да се излезе. И Симеон Първи да изкопаем и да сложим за минпред, пак ще ядем хурката.
                  Абе не знам какво е направил боко тиквата - ама имаме събрани 1млрд повече за 3 месеца данъци. Това значи 1 млрд по светла икономика.
                  Хич не го харесвам неграмотния маркучодържач но това е уникално добра новина, въпреки че някои ще кажат че е откраднал 1млрд повече от бизнеса.

За мен е лишил далавераджиите и крадците от 1 млрд, даже от 2 и 1 си е присвоил той, и въпреки това е по добре
                  Last edited by bota156; 15.04.2015, 21:13.
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                    Импе, знам ти мнението и уважавам твоя ненаподобим начин хем да си директен и не особено "политически коректен", хем въпреки острите думи да не звучиш така неподправено кръвожадно.

Хората, които правят планове, които са свързани с тази страна, не трябва в нито един момент да изпускат от внимание, че таймерът на една унищожителна бомба е пуснат и няма да спре сам.
                    Докопалите се до властта нямат човешкия формат да мислят за хоризонти повече от 1 година до най-много края на мандата (тук вече много мъгляво). Нямат и обществен ресурс, ако трябва да съм откровен.

Демокрацията, каквото и да значи това, не е много благоприятна среда за бързо и резултатно решаване на подобни проблеми, доколкото става въпрос за огромен културен и манталитетен проблем. Да, биологично сме от един и същи вид, но в социален план разликите са значителни. В нашите условия са и непреодолими.
                    Доколкото съм запознат, с молба, предложение и подкана няма да се случат нещата.

Не съм сигурен дали като започнат да ни избиват в главите им би се породила мисълта, че утре няма да има кой да им лекува децата. По съм склонен да мисля, че заграбването на имущество от затрития човек ще е по-силен приоритет.
                    Категорично съм съгласен, че гражданската война не е решение за никого.
                    Само дето за съжаление нямам смислена идея за практическо, бързо и резултатно провеждане на процес по "дехъхризация", дето викаш. За едната коректност трябва да се подчертае, че има белези за "охъхряване" и сред определени среди и в нашия етнос.

И доколкото говорим за имоти, темата е такава, вие съгласни ли сте при вас (примерно в празен имот на жилищната площадка) да настанят ромска фамилия в условията на някакво въображаемо извънредно законодателство (държавата да плаща някакъв нормиран наем на собственици на неползващи се имоти), което цели ликвидиране на катуните и концентрирането на масови цигански общности на едно място. Т.е. да ги приобщаваме за пореден път и за сметка на нацията, коята така и така отмира.
                    Пък те да се включат и да работят за обществото и да изкарват пенсиите на бъдещите пенсионери.

Не го вярвам дотам, че не виждам и смисъл да се правят опити и да се трошат ресурси.
                    Ужасно е! Дано съм глупав и не особено прозорлив, че да не мога да видя възможните решения.
                    За съжаление абсурдно е да се очаква здрав разум от хъхрякът и мислене в перспектива "ако пречукам докторът, няма кой да ме лекува" - защото именно липсата на тия неща правят хъхрякът такъв, какъвто е: примитив, негоден за нищо. Той дори на битово ниво - като вземе пари от помощи или заплата (ако благоволи някъде да работи) - профуква всичко за седмица и не мисли, че после няма да има какво да яде. Ако ранната есен му дадат дърва или въглища, продава ги, за да си купи ракия, без да мисли, че иде зима. Това е чудовищно и гнусно - защото дори катеричокът мисли в перспектива - и си събира жълъдчета за зимата - и то на различни места - за в случай че някой очеше някое от скривалищата му... а катеричокът има 18 грама мозък сигурно !!!
                    Това - което го мислиш - е абсурдно - да се настаняват ромове по имотите на хората без тяхно съгласие, с надеждата, че те ще плеснат с ръце и ще хукнат да работят, за да плащат пенсиите на възрастните хора. На хъхрякът ако му дадеш дом на готово, той просто ще го изтърбуши и разруши и ще подложи на тормоз и терор всички наоколо.

За дехъхризацията - решението е просто - трябва да се прилагат законите.

Първо - унищожаване на всякакви незаконни катуни, гета и свърталища - без никакви компромиси. И доколкото самонастанилите се в същите са закононарушители съобразно Чл. 323а и обикновено и по 234в от НК, често и по Чл. 235 (строителство върху земя извън регулация, незаконно присъединяване към ел- и ВиК мрежата и незаконна сеч) - а тези престъпления според Кодексът се наказват със затвор - то тези лица да бъдат съдени по законът и да получат съответните присъди. НИКЪДЕ не съм видял да пише, че Наказателния кодекс като цяло или отделни членове от него, не важат за ромовете !!! Тъй като тези деяния сами по себе си не са с ного висока обществена опасност, то те могат да бъдат изтърпявани в трудови лагери - разбира се отделно мъжки от женски. Така поне за 2-3 години хъхряшката престъпност и раждаемостта ще паднат почти до нула. Чавенца ще правят само нормалните, живеещи в законни жилища цигани, но те не са никакъв проблем за обществото, а и имат деца горе-долу колкото Българите.
                    Второ - премахване на професията Самотна ромова майка. Такова нещо в природата няма, а в човешката история от непорочно зачатие са пъкнали само около двама - И. Христос и А. Скайуокър. Щом има чааве - значи някой го е направил - и този някой трябва да бъде ЗАСТАВЕН да му поеме издръжката - при липса на средства - с принудителен труд. Майката на чаавето трябва да го посочи, ако не - тя отива да чука камъни. Впрочем ако някое Българско семейство се раздели, бащата не плаща ли издръжка, дори ако трябва съдът да го принуди? Тогава откъде-накъде циганетата ще ги храним всички ние?
                    Трето - прилагане - безкомпромисно - на законът за Защита на детето. Нали чаавето също се води дете? Защо се допуска циганета да крадат, просят, ровят по кофите, вместо да учат, да бъдат заплождани от 12-годишни? Да пратиш детето си да краде и проси също е подсъдно - тоест отново ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНИТЕ. В такива случаи чаавето се отнема и отива в институция, а хъхрякът се осъжда да му поеме издръжката и - пак в трудовия лагер. И никакви ревове за нарушени "права" - Наоми Кембъл и Силвио Берлускони на практика също бяха осъдени на принудителен труд и не съм чул да реват, че им нарушават "човешките права".

Това е достатъчно - никакви репресии, терор и т.н. Според първата точка ромовете вече няма да могат да се самонастаняват където си поискат, според втората и третата - ще си помислят хубаво преди да се размножават и да обричат малките си на мръсотия и мизерия. А ако не им харесва - да си събират кирливият багаж и да си търсят държава - какво е сложното? Които останат, ще бъдат принудени да спазват законите и да работят. разбира се - НК трябва да се прилага безкомпромисно при кражби, посегателства срещу личността, а смъртното наказание трябва да се възстанови за най-тежките престъпления. Ромовете в лагерите ще работят докато съберат пари, за да си закупят (със съдействие на държавата) законни жилища - например къщи в изоставените села - надали ще ги опустошават и разрушават, ако са се гърбили 3-4 години, за да ги купят, а ако все пак ги съсипят - техен проблем - да спят на къра като добитъци - или да си копаят дупки като заювците.

Разбира се - всички престъпни организации, защитаващи не човешките права, а циганските привилегии и безчинства, трябва да бъдат разтурени, а членовете им - съдени за насаждане на еттническа омраза и противодържавна дейност.

Сам виждаш - нищо невъзможно и нередно, но само решителен Дуче може да стори необходимото.
                    Last edited by Императорът; 15.04.2015, 21:04.

Коментар

• Ама пък и аз!?
                      Вместо да ви покажа да видите и чуете, преразказвам като ахмак:
                      Ето, намерих го, вчера е било по тв7:

Васил Филипов надушва гражданска война

Препоръки няма, знаете къде сте, де!

Коментар

• Тъжна тема напомняща ни българската реалност.

Коментар

За нещастие Начев е прав - проблемът не е толкова в намаляването на населението, колкото в хъхризацията на държавата. Тоест двата проблема са свръзани като скачени съдове, защото всяко работещо семейство, вместо да създаде поне още едно дете, е принудено да храни един отказващ да работи и спазва законите циганин. Държавата също няма ресурс, за да стимулира раждаемостта сред образованите хора (механизми за това има страшно много - писал съм статии за Инвесторът по тоя въпрос), защото харчи милиарди на година за отглежда плъхоподобно развъждащата се престъпна циганска популация.
                          Гражданската война не е решение за никого... защото ако "те - нас" - КОЙ ще ги храни после - тия безполезни паразити, дето едни компири или кратуни дори не могат да отгледат, кой ще ги лекува, кой ще им дава ток, вода, каквото и да е?

Само и единствено решителна и безкомпромисно провеждана програма по дехъхризация може да спаси страната ни - и всеки който се прави, че не разбира това или е луд, или е национален предател.
                          Импе, знам ти мнението и уважавам твоя ненаподобим начин хем да си директен и не особено "политически коректен", хем въпреки острите думи да не звучиш така неподправено кръвожадно.

Хората, които правят планове, които са свързани с тази страна, не трябва в нито един момент да изпускат от внимание, че таймерът на една унищожителна бомба е пуснат и няма да спре сам.
                          Докопалите се до властта нямат човешкия формат да мислят за хоризонти повече от 1 година до най-много края на мандата (тук вече много мъгляво). Нямат и обществен ресурс, ако трябва да съм откровен.

Демокрацията, каквото и да значи това, не е много благоприятна среда за бързо и резултатно решаване на подобни проблеми, доколкото става въпрос за огромен културен и манталитетен проблем. Да, биологично сме от един и същи вид, но в социален план разликите са значителни. В нашите условия са и непреодолими.
                          Доколкото съм запознат, с молба, предложение и подкана няма да се случат нещата.

Не съм сигурен дали като започнат да ни избиват в главите им би се породила мисълта, че утре няма да има кой да им лекува децата. По съм склонен да мисля, че заграбването на имущество от затрития човек ще е по-силен приоритет.
                          Категорично съм съгласен, че гражданската война не е решение за никого.
                          Само дето за съжаление нямам смислена идея за практическо, бързо и резултатно провеждане на процес по "дехъхризация", дето викаш. За едната коректност трябва да се подчертае, че има белези за "охъхряване" и сред определени среди и в нашия етнос.

И доколкото говорим за имоти, темата е такава, вие съгласни ли сте при вас (примерно в празен имот на жилищната площадка) да настанят ромска фамилия в условията на някакво въображаемо извънредно законодателство (държавата да плаща някакъв нормиран наем на собственици на неползващи се имоти), което цели ликвидиране на катуните и концентрирането на масови цигански общности на едно място. Т.е. да ги приобщаваме за пореден път и за сметка на нацията, коята така и така отмира.
                          Пък те да се включат и да работят за обществото и да изкарват пенсиите на бъдещите пенсионери.

Не го вярвам дотам, че не виждам и смисъл да се правят опити и да се трошат ресурси.
                          Ужасно е! Дано съм глупав и не особено прозорлив, че да не мога да видя възможните решения.

Коментар

Много брутално. 2014 раждаемостта спада с 6%, тая година изглежда отива над 12% спад
                            Не се притеснявайте. Кабинетът ще напише нова и поредна концепция за повишаване на раждаемостта, а после ще изхарчи парите за медийно партньорство за да ни запознаят медиите с нея
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Това се случва абсолютно винаги, когато животното бойкоборисов е на власт - спад на борсовите индекси, спад на раждаемостта, срив на всичко. Тоя е по-опасен от разрушително земетресение или бомбен килим.
                              Това са процеси дето са по-големи от Тиквоний. Влезли сме в порочен кръг от който е изключително трудно да се излезе. И Симеон Първи да изкопаем и да сложим за минпред, пак ще ядем хурката.

Коментар

Много брутално. 2014 раждаемостта спада с 6%, тая година изглежда отива над 12% спад
                                Това се случва абсолютно винаги, когато животното бойкоборисов е на власт - спад на борсовите индекси, спад на раждаемостта, срив на всичко. Тоя е по-опасен от разрушително земетресение или бомбен килим.

Коментар

Working...
                                X