Първоначално изпратено от redcretin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сградният фонд в БГ се увеличава, а населението намалява. За кого ще са всички НИ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЯ се огледай около теб ама хубаво и честно ми кажи колко българи емигранти са създали семейства с чужденци????!!!1
Я сега ти се огледай около теб и ми кажи - колко местни цигани създават семейства с циганки? После се замисли какво те чака...
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеИ защо способните да остават, ако мога да попитам? Защо да остават в БГ и да правят семейства, като светът сега е техен дом - могат да идат където искат и пак да правят семейства?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеИдеята е по-генерална. Хората отиват там, където живота им се струва по-добър.
Аспарух, честно казано, по съвременна дефиниция - действието с преминаването на дунава и заселването в сегашните земи - чиста емиграция.
Дефиниция "Емиграция е доброволното или насилствено напускане за дълъг период от време на държавата на обитаване и заселване в друга държава. "
Тук аз за дълъг период приемам година+, за други "дълъг период" може да е 10 години - различни разбирания.
Турско робство - че какво му е било на турското робство - мизерия, хора без права, безчинства и безпаричие ли? Разходи се по северозападна България, сега в 2015, и ще видиш същото - мизерия, хора без права, цигански и местни феодалски безчинства. Разлика не съм сигурен, че ще намериш между турското робство над северозапада и северозапада в 2015г.
Левски е имал идеал - нещо което да му доставя удоволствие, нещо което да прави живота му пълен - борба за свобода. Има хора, дето идеала им е да живеят на място, където температурата не мърда от +20C (LA примерно). Кои сме ние, за да ги съдим?
Иначе аз - да, говоря за временна емиграция 1-5 години, след това - отново - където живота е по-добър, и се чувстваш по удоволетворен - дали ще е вашингтон или исперих - зависи си от човека. Не виждам смисъл да се връзваме, след като дори основателя на нашата нация не му е харесало на дедено място и се е преместил. Смешно е, но е факт.
В тоя ред на мисли - за кого са всичките НИ - за емигрантите от малките населени места. Трябва да си безкрайно ограничен индивид, за да те задоволи живота в Монтана например. И в финансов и в културен и във всякакъв аспект.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеИдеята е по-генерална. Хората отиват там, където живота им се струва по-добър.
Аспарух, честно казано, по съвременна дефиниция - действието с преминаването на дунава и заселването в сегашните земи - чиста емиграция.
Дефиниция "Емиграция е доброволното или насилствено напускане за дълъг период от време на държавата на обитаване и заселване в друга държава. "
Тук аз за дълъг период приемам година+, за други "дълъг период" може да е 10 години - различни разбирания.
Турско робство - че какво му е било на турското робство - мизерия, хора без права, безчинства и безпаричие ли? Разходи се по северозападна България, сега в 2015, и ще видиш същото - мизерия, хора без права, цигански и местни феодалски безчинства. Разлика не съм сигурен, че ще намериш между турското робство над северозапада и северозапада в 2015г.
Левски е имал идеал - нещо което да му доставя удоволствие, нещо което да прави живота му пълен - борба за свобода. Има хора, дето идеала им е да живеят на място, където температурата не мърда от +20C (LA примерно). Кои сме ние, за да ги съдим?
Иначе аз - да, говоря за временна емиграция 1-5 години, след това - отново - където живота е по-добър, и се чувстваш по удоволетворен - дали ще е вашингтон или исперих - зависи си от човека. Не виждам смисъл да се връзваме, след като дори основателя на нашата нация не му е харесало на дедено място и се е преместил. Смешно е, но е факт.
В тоя ред на мисли - за кого са всичките НИ - за емигрантите от малките населени места. Трябва да си безкрайно ограничен индивид, за да те задоволи живота в Монтана например. И в финансов и в културен и във всякакъв аспект.
Коментар
-
Чакай ся, аз не казвам нищо лошо за емигрантите.Просто, че трябва да се направят някои неща, за да се задържат младите + някои от тях да се върнат в България заради патриотизъм или сантименталност или каквото и да е друго.
Тези, които нямат никакъв сантимент към България и не ги боли дали 2050г. ще я има или не държава на толкова години и искат на топличко в Ел Ей могат да го духат под вода, само да бъдат така добри да се откажат и от гражданство, за да нямат право да гласуват.
Напълно нормално хората да изберат място с по-добър живот, но и тук положението може да се оправи и да се тръгне нагоре, с МАЛКО желание.Имаме и огромната подкрепа на Европа, както каза МЗ-ката.Last edited by andy2000; 16.04.2015, 15:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеНещо не ти хващам логиката? Емигранти по време на турското робство? Хан Аспарух бил емигрант? Симеон е учил в Магнаурската школа и се е върнал на пожар. Ти говориш за временна емиграция 1-2-3 години, ние говорим за постоянно.
Оперни певци и музиканти живо не ме интересуват.
Никак не е сериозно в графата емигранти да слагаш хан Аспарух, цар Симеон, Васил Левски и т.н.Левски е имал идеал и го е преследвал, сегашните емигранти отиват да спасяват Джибути ли?
В тоя ред на мисли - за кого са всичките НИ - за емигрантите от малките населени места. Трябва да си безкрайно ограничен индивид, за да те задоволи живота в Монтана например. И в финансов и в културен и във всякакъв аспект.#dagoduhatbednite
Коментар
-
Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнениеНе. Запуснати общински жилища. Няма народ, няма индустрия, няма поминък. Всичко се обезлюдено.
Нещо като в Детройт.
или Сан Бернандино, Калифорния
Ако България не беше влезла в ЕС след 10 години щеше да изглежда, като горните снимки, но в момента се строят магистрали, метро, санират се сгради и т.н.
Коментар
-
+1
Кажи ако се кандидатираш да гласувам за теб.
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗа съжаление абсурдно е да се очаква здрав разум от хъхрякът и мислене в перспектива "ако пречукам докторът, няма кой да ме лекува" - защото именно липсата на тия неща правят хъхрякът такъв, какъвто е: примитив, негоден за нищо. Той дори на битово ниво - като вземе пари от помощи или заплата (ако благоволи някъде да работи) - профуква всичко за седмица и не мисли, че после няма да има какво да яде. Ако ранната есен му дадат дърва или въглища, продава ги, за да си купи ракия, без да мисли, че иде зима. Това е чудовищно и гнусно - защото дори катеричокът мисли в перспектива - и си събира жълъдчета за зимата - и то на различни места - за в случай че някой очеше някое от скривалищата му... а катеричокът има 18 грама мозък сигурно !!!
Това - което го мислиш - е абсурдно - да се настаняват ромове по имотите на хората без тяхно съгласие, с надеждата, че те ще плеснат с ръце и ще хукнат да работят, за да плащат пенсиите на възрастните хора. На хъхрякът ако му дадеш дом на готово, той просто ще го изтърбуши и разруши и ще подложи на тормоз и терор всички наоколо.
За дехъхризацията - решението е просто - трябва да се прилагат законите.
Първо - унищожаване на всякакви незаконни катуни, гета и свърталища - без никакви компромиси. И доколкото самонастанилите се в същите са закононарушители съобразно Чл. 323а и обикновено и по 234в от НК, често и по Чл. 235 (строителство върху земя извън регулация, незаконно присъединяване към ел- и ВиК мрежата и незаконна сеч) - а тези престъпления според Кодексът се наказват със затвор - то тези лица да бъдат съдени по законът и да получат съответните присъди. НИКЪДЕ не съм видял да пише, че Наказателния кодекс като цяло или отделни членове от него, не важат за ромовете !!! Тъй като тези деяния сами по себе си не са с ного висока обществена опасност, то те могат да бъдат изтърпявани в трудови лагери - разбира се отделно мъжки от женски. Така поне за 2-3 години хъхряшката престъпност и раждаемостта ще паднат почти до нула. Чавенца ще правят само нормалните, живеещи в законни жилища цигани, но те не са никакъв проблем за обществото, а и имат деца горе-долу колкото Българите.
...
Разбира се - всички престъпни организации, защитаващи не човешките права, а циганските привилегии и безчинства, трябва да бъдат разтурени, а членовете им - съдени за насаждане на еттническа омраза и противодържавна дейност.
Сам виждаш - нищо невъзможно и нередно, но само решителен Дуче може да стори необходимото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеТи забелязал ли си, че най-великите БЪЛГАРИ с главно Б, са били емигранти в един или друг период от живота си?
Васил Левски - емигрант в по-голямата част от съзнателния си живот. Когато са го попитали - хубаво - когато се освободим - на теб -като най-великия сред нас се какъв се пада - Цар или Господар да те направим? Дякона какво е отговорил - не искам цар и господар, ще ида в друга поробена държава, да им помогна и на тях да се освободят - ака пак е щял да емигрира, ако не беше на бесилото февруари месец.
За Българските писатели, класици, с главно Б - да споменавам ли? Пак повечето са били емигранти в значителен период от живота си. Да изрежедам ли имена?
А за най-големия сред Българите - основателя на тази 1300 годишна епопея - Великия ХАН Аспарух - какво ще кажем? По съвременна дефиниция - не е ли емигрирал от земите оттатък дунава, към земите откъм Стара Планина? Може да звучи смешно, но и Аспарух си е бил чист емигрант. Да той е емигрирал на коне, сега го правим със самолети - ама принципа е същия - търсене на по-добър живот.
А какво ще кажем за най-великия владетел на Българската държава? Толкова велик, че го наричаме Симеон ВЕЛИКИ. Той къде е бил образован? Пак в чужбината, май, май..
Така де, не е трудно, само трябва да се замисли човек...
пс. Да споменавам ли за оперните певци, за музикантите, за нашата гордост - човека компютър - Българина "Джон" ака Йоско Атанасов ? Той, май също е бил емигрант...
Оперни певци и музиканти живо не ме интересуват.
Никак не е сериозно в графата емигранти да слагаш хан Аспарух, цар Симеон, Васил Левски и т.н.Левски е имал идеал и го е преследвал, сегашните емигранти отиват да спасяват Джибути ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЗа дърво без корен има ли смисъл да ти говоря или си на принципа "боли ме къде съм роден - България или Джибути"?Ако се поизчистят редица наболели проблеми не виждам проблем младите да си стоят в България, а и да се връщат от чужбина.
Циганизацията и безнаказаната циганска престъпност са два от цитираните по-горе проблеми.
Васил Левски - емигрант в по-голямата част от съзнателния си живот. Когато са го попитали - хубаво - когато се освободим - на теб -като най-великия сред нас се какъв се пада - Цар или Господар да те направим? Дякона какво е отговорил - не искам цар и господар, ще ида в друга поробена държава, да им помогна и на тях да се освободят - ака пак е щял да емигрира, ако не беше на бесилото февруари месец.
За Българските писатели, класици, с главно Б - да споменавам ли? Пак повечето са били емигранти в значителен период от живота си. Да изрежедам ли имена?
А за най-големия сред Българите - основателя на тази 1300 годишна епопея - Великия ХАН Аспарух - какво ще кажем? По съвременна дефиниция - не е ли емигрирал от земите оттатък дунава, към земите откъм Стара Планина? Може да звучи смешно, но и Аспарух си е бил чист емигрант. Да той е емигрирал на коне, сега го правим със самолети - ама принципа е същия - търсене на по-добър живот.
А какво ще кажем за най-великия владетел на Българската държава? Толкова велик, че го наричаме Симеон ВЕЛИКИ. Той къде е бил образован? Пак в чужбината, май, май..
Така де, не е трудно, само трябва да се замисли човек...
пс. Да споменавам ли за оперните певци, за музикантите, за нашата гордост - човека компютър - Българина "Джон" ака Йоско Атанасов ? Той, май също е бил емигрант...#dagoduhatbednite
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеИ защо способните да остават, ако мога да попитам? Защо да остават в БГ и да правят семейства, като светът сега е техен дом - могат да идат където искат и пак да правят семейства?
Циганизацията и безнаказаната циганска престъпност са два от цитираните по-горе проблеми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dragorad Разгледай мнениеИмпе, напълно съм съгласен с идеите и мерките относно циганската сган. Всички знаем в какво състояние е блок 20 в Ямбол. На мене обаче по-постижима ми изглежда идеята, хъхряците по един или друг начин да бъдат принудени да бягат от БГ и обратно младите и способни българи да бъдат насърчавани да остават да живеят в БГ и да правят семейства.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеОколо 500 000 имота в Източна България са собственост на руски граждани. Това показват данни на Генералното консулство на Руската федерация http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1379172
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗа съжаление абсурдно е да се очаква .....
Викам си - стой сега, премисли още веднъж. Прочети го утре пак.
Снощи така се случи, че бях с двама приятели на по бира, ама пусто, не ми излиза от главата.
Плахо споделих ... и да видиш какво се отприщи. Не е за приказване. Е, имаше и човеколюбиви, християнски варианти, имаше и друга екзотика.
Днес те прочетох отново, поразмислих.
В едно си прав - всичко трябва да се случи в рамките на закона, Конкретните мерки и приложението им следва да се обсъждат.
Иначе, страшно!
Коментар
Коментар