Първоначално изпратено от Legal
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лихвен процент базиран на спестяванията - какво мислите за този компонент?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнениеПо този въпрос, в дългосрочен план, няма никакви гаранции. Всеки сам си взема решенията.
Защото , ако е така, то това ме устройва за момента, тъй като предложението за новият кредит е с фиксирана лихва за 3 г., а след това по този индекс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнениеЯвно рекламираш нещо - така че давай по същество.
По въпроса с кредита:
Нищо не е станало към момента, не съм подписал, нали за това пуснах въпрос тук, какво да очаквам при така формирана лихва.
Вие си го знаете /БНБ/, ама аз не го знех, преди да се поровя - още един аргумент да си поставя въпроса именно тук, защото съм очаквал да знаете
Коментар
-
Първоначално изпратено от Legal Разгледай мнениеВ страницата на БНБ,на последният ред от таблицата в ексел има статистика на този лихвен процент.
http://www.bnb.bg/Statistics/StMonet...Rate/index.htm
Какво мислите?
Не ми каза какво е станало с кредита и коя банката, която формира лихвения си процент за ипотечен кредит на база този показател.
За мене лично това е безумие.
Явно рекламираш нещо - така че давай по същество.Only God Can Judge me...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнениеНо моля те разкажи после как точно са се развили нещата с този индекс, че ми е много интересно...
http://www.bnb.bg/Statistics/StMonet...Rate/index.htm
Какво мислите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Legal Разгледай мнениеЗдравейте, имам ипотечен кредит, който обслужвам нормално. Наскоро, съвсем случайно в разговор с познат ми беше уредена среща в друга банка, която ми предложи доста по изгодни условия, ако рефинансирам и мина към тях. Таксите по рефинансирането, обаче ми идват в повече и за това представих офертата на сегашната ми банка. Те се съгласиха да мина на този процент, НО новата лихва ще ми бъде с надбавката лихвен процент базиран на спестяванията.Прегледах в БНБ и виждам, че тенденцията му е да се понижава, но според мен, това се дължи на големият брой спестявания на хората по банки, което обстоятелство държи лихвите по депозитите ниски.
Какво очаквате да се случи с този лихвен процент, очаквате ли повишение на лихвите по депозитите и правилно ли съм разбрал , че лихвен процент базиран на спестяванията - означава че е обвързан с лихвите по депозитите и ако се вдигнат те, вдига се и той?
След толкова години по банките дето съм ги изкарал за първи път чувам лихвен процент по кредит да се формира на базата на такъв индекс, още повече пък за ипотечен кредит.... кой знае каква дивотия още ще родят... PPI ... SMI ....
За депозитите - няма никакъв шанс да тръгнат да вдигат лихвите по тях. Просто банките са пълни до дупка с пари и се чудят как да им плащат лихвите при положение кредитирането е под санитарния минимум... при положение, че от Европа могат да си вземат ресурс (ако евентуално им се появи нужда) за без пари - в Швейцария лихвата е - (минус) 0,75
Но моля те разкажи после как точно са се развили нещата с този индекс, че ми е много интересно...Only God Can Judge me...
Коментар
-
Лихвен процент базиран на спестяванията - какво мислите за този компонент?
Здравейте, имам ипотечен кредит, който обслужвам нормално. Наскоро, съвсем случайно в разговор с познат ми беше уредена среща в друга банка, която ми предложи доста по изгодни условия, ако рефинансирам и мина към тях. Таксите по рефинансирането, обаче ми идват в повече и за това представих офертата на сегашната ми банка. Те се съгласиха да мина на този процент, НО новата лихва ще ми бъде с надбавката лихвен процент базиран на спестяванията.Прегледах в БНБ и виждам, че тенденцията му е да се понижава, но според мен, това се дължи на големият брой спестявания на хората по банки, което обстоятелство държи лихвите по депозитите ниски.
Какво очаквате да се случи с този лихвен процент, очаквате ли повишение на лихвите по депозитите и правилно ли съм разбрал , че лихвен процент базиран на спестяванията - означава че е обвързан с лихвите по депозитите и ако се вдигнат те, вдига се и той?Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар