IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на собствено жилище?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Благодаря за мненията. Интересни гледни точки.
    Да споделя е какво стана с мен - парите за апртамент ги изхарчих за образование. Обиколих три континента и живея под наем от 6 години.

    От една страна съм безкрайно щастлив, за това как се стекоха обстоятелствата..Видях много неща, срещнах много хора.
    ОТ друга страна, като се замисля за родителите ми, малко им завиждам. Имат си собствено място под слънцето и знаят, че това си е техния дом... От другата страна съм аз - последния път си събрах целия живот/багаж за час и 15 минути.

    Смятам, че може би е най-добре, да изчакам, да видя как ще се стекат обстоятелствата и може би, когато се оженя - тогава ще мисля за апартамент.

    едит: Прекаленно емоционално стана, нека да вкараме и инвеститорския елемент. Изглежда, че няма как човек да знае дали в дългосрочен план - покупката на собствено жилище ще му изиграе добра или лоша роля в живота.
    Купувайки нещо толкова голямо и връзвайки се с него (емоционално, финансово и т.н., не е толкова просто - ако се местиш - даваш го под наем и с наема плащаш ипотеката) човек се отказва от другите алтернативи. А какво ще донесат другите алтернативи - никой не може да знае. Получава се, че най-вероятно - покупката на собствен дом е по-скоро емоционално решение, отколкото рационално финансово. Поради факта, че нямаш необходимата информация за сцанарии 1 и сценарии 2, за да вземеш рационално финансово решение. Колкото и икономиситите да приемаме, че хората вземат рационални решения, в повечето случаи, това далеч не е така.

    пс. Всичко написано се базира на субективно, лично мнение.
    Last edited by vankata23; 14.03.2015, 19:30.
    #dagoduhatbednite

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Толкова погрешно мнение че чак ми се плачи от съжаление.

      Всъщност ти не си виновен - това е българската народопсихология. Така са те възпитавали. Че най важното е да имаш "спокойствие" - жилище и добра работа.И двете те ограничават в мисленето и развитието ти подсъзнателно още от дете. И двете са едни от най несигурните неща в живота. Хората по света с парите не си купуват 100 квадрата ами ги инвестират, и работата не я използват за доход да мижатуркат ами да се учат, трупат опит и развиват.
      Жилището е несигурно защото покупката му означава липса на сввобони средства с които да можеш да се развиваш. Освен това носи след себе си разходи - ремонти, подръжка и т.н, Поскъпването му особенно в България е най-рисковата "инвестиция" която можеш да направиш. Изключително неликвидно е. В момент в който в живота ти може да се появи възможност причината да не я използваш може да е това че имаш "спокойствие" и да го продадеш бързо ще бъде със сигурност на загуба. Покупката му на кредит е още по лоша алтернатива в България защото лихвата е убийствена а "работата" ти е най несигурната в целия свят. Ако се нуждаеш от кредит от тук натам нужен за развитието ти като човек - ипотеката ти ще бъде като камък на врата от който не можеш да се отървеш защото това не е Лондон да го продадеш за 1 седмица.

      Ако това го решиш до като си млад - всико което го казвам го умножи по 5 в отрицателна светлина.

      Не се надявам да си промениш мнението защото си Българин и поради куп други причини и най важната от които е че възпитанието ти и образованието което си получил ще ти попречат да видиш очевадното.

      Първото жилище на човек трябва да бъде купено само и единствено с оглед на инвестиция , когато имаш възможност да си го позволиш и то само когато има условия за такава инвестиция и да се подходи към него само в тази светлина. Това не трябва да бъде жилището ти в което ще умреш. Желанието ти трябва да бъде да можеш и да го продадеш след години по скъпо. Ако се съмняваш в такава алтернатива не трябва да се замисляш за покупка вобще.

      Точно към момнета нещо валидно в целия свят - НЕ КУПУВАЙ - ЖИВЕЙ ПОД НАЕМ. Купувай ако си достатъчно богат и парите за теб не са фактор и тогава не за инвестиция - а за удовлствие. А това за България е вярно със 10 пъти по голяма сила.
      хубави мнения имаш - почвам да ти ставам фен!


      п.п.
      Гледате ли по Нова какво става в южна България с наводнението имоти на хората, на които им е заминал живота, защото това е ВСИЧКО което имат и за което са живяли цял живот?

      Коментар


      • lv_max, една уговорка, съгласен съм с наблюденията ти за кредитите - естествено, че е тъпанарщина така да си купиш жилище, ако имаш парите или условията на пазара фаворизират тегленето на кредит, пред използването на чист кеш (макар, че в тази държава не можеш да си сигурен). Но за много хора - това е единствения начин да живеят чисто и подредено в този си живот. Съответно, много от същите хора никога не изплащат ипотеката си... Но това е друга тема.

        Не е обезателно да не може да ти се изплати инвестицията за 15 години. 380-400 евро наем за 15 години са към 70 хиляди евро. Не е е невъзможно, ако си купувал в правилния пазар да си взел добро жилище за толкова пари и в момента да го отдаваш за подобна сума.

        Но всичко е и до това колко разбираш от материята и колко си имал шанс все пак. Ако си избрал смотан район, смотано жилище или си си купил на абсолютен връх (с надеждата, че има още накъде да растат цените) няма да ти се изплати и за 30 години, а може и никога. Към момента е трудно да постигнеш възвръщаемост в рамките на 10-15 години.

        Единствената обективна причина все пак да се купуват имоти с цел "инвестиция", е да си махнеш парите от "най-стабилната банкова система в света", защото не знаеш по-добра алтернатива. И това за доста хора работи и е мъдро според мен.

        Замисли се назад след 90-та обикновения човечец от средната класа, който не е супер финансово грамотен, коя му е била по-добрата инвестиция от това да си купи жилище? Life choice? Влог в лева през 96-та? Бонове от масовата приватизация? Казиното? Тотото? Форекса? БФБ?
        Last edited by Дебнем на замаушка; 14.03.2015, 13:27.

        Коментар


        • Хората по света...

          Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Хората по света имат собствени жилища , които отдават под наем и наемат друго ако решат да се преместят да живеят на друго място или да работят.В последствие може жилището да де продаде и да се закупи друго на новото място също.Вярно гълта финансов ресурс жилището, но не ги подаряват тези които ги строят.
          Някъде тук писъх моето мнение за инвестиции в имот. Не искам да се повтарям а и нямам сили да го пиша пак.

          Накратко....можеш да инвестираш в имот или да си купиш собствен такъв и е оправдано само ако разполагаш с финансовите възможности да си го позволиш. Една малка скоба...преди някой да каже...как по света купуват с кредит...това означава ли че нямат собствени пари....ще кажа че покупката на кредит е съвсем нормално и естествен процес незавсисимо че протежаваш свободни пари. Това е така защото когато лихвата е нормална и доходите от наем - по високи или поскъпването повече тази операция се привръша в нормална инвестиция. Таква каквато са акциите, облигациите и т.н. И който разбира и е запознат с такъв тип инвестиции или е решил че тази инвестиция е добра - го прави.

          Пак бях писъл някъде....че основната преценка колко е нормалната цена на имотите в даден регион е покупателната способност на населението и главно за колко време този имот се изплаща от евентуално получени наеми. Когато за говорим за България всеки със завършен 3 клас мисля може да сметне че съпоставка между доходи от наем и цена на жилещето не може да се пряави поради очевадната нвеъзможност да си възвърнеш инвестицията в рамките на 10-15 години от наеми в България.
          От тук натам разговора би трябвало да стане безпредметен поради факта че или разбираш или се стремиш да разбереш един факт или нямаш способността да го осъзнаеш .

          Има различни хора...някой печелят от инвестициите си - други губят. Някой разбират това което правят - други не. Такъв е света. Единствената възможност която ни остава е надеждата и осъзнатото движение по веритикала в личностностното ни развитие.

          Коментар


          • А ти определено си докоснал своята струна

            Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
            .явно съм ви напиАл тънката струна
            никой никого не може да накара да си смени Мисленето доброволно

            Мисленето се променя под въздействие на обстоятелствата:

            това е Втория законна Диалектиката

            Закон за прехода на количествените натрупвания в качествени изменения - идеята е, че в течение на години се натрупват малки, незначителни изменения, които в един критичен момент, изведнъж и скокообразно, водят до появата на нещо качествено ново
            ..

            може да сте спали в час ,
            може и ако сте "свежи" - да не сте го учИли в училище:
            ......................

            Инвестор Пак помага: , Тайната е в Подзаглавието

            http://www.investor.bg/analizi/91/a/...-nauka-100994/
            ........

            койт ни чите , ни знай ...би заключил мъдро "докторът хонорис пердутис"
            А ти определено си докоснал своята струна но нямаш възможността, смелостта,капацитета или мисленето да я опънеш че белкем се осъзнаеш.

            Само като започна....с фразата никой не можел да накара някой да си смени мнението доброволно....и почнах още повече да те съжелявам. Къде си не знам...в смисъл на кой свят. Когато употребиш думата "мислене" и думата "доброволно" в едно изречение трябва да отделиш две минути за да видиш къде бъркаш кардинално.

            Иначе абсолютно верно е че мисленето се променя и под влияние на обстоятелствата но тук е въпроса да помислиш дали виждаш обстоятелствата?

            А за закона на диалектиката си още повече прав и трябва да го приложиш за себе си...колкото повече се развиваш в това което правиш колкото повече опит и знания натрупваш толкова по вероятно е да се промениш качествено и да спреш да мислиш така както сега мислиш.

            С две думи напипваш струната...сега ако ия приложиш към себе си да помислиш какво казвам - нищо чудно да ия опинеш и да се промениш качествено..

            Коментар


            • Аз пак да си кажа за гъвкавостта - със собствено жилище или под наем, човек трябва да може да се адаптира към обстоятелствата и да се възползва от възможностите. Нито животът под наем задължително е равен на отчаяние, нито собственото жилище връзва ръцете за работа и живот на друго място. Всичко е в главата и нагласата.

              Коментар


              • Iv_max

                Хората по света имат собствени жилища , които отдават под наем и наемат друго ако решат да се преместят да живеят на друго място или да работят.В последствие може жилището да де продаде и да се закупи друго на новото място също.Вярно гълта финансов ресурс жилището, но не ги подаряват тези които ги строят.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                  Изключително ми е интересно предаването "Съдебен спор", където собствени жилища в прованса , които могат да се отдават за не повече от 100лв. наем, са обект на голями вражди между роднини!!! Собственото жилище дори в особено неатрактивен район е предмет на сериозни вражди между фамилии и роднини!
                  Явно това е актив, който създава непремиримост между страните дори в затънтени населени места. Водещият предаването в един от епизодите се учуди, че една съборетина в провинцията може да бъде обект на такава ожесточена война между роднини. Те му отговориха, че това е естествено.
                  На фона на по-скъпите апартаменти в центъра на Кабул в сравнение с европейската столица София, това ми се струва все по реална тенденция. Всеки глава на семейство купил свой дом е истински властелин, никой тъпак - чергар не може да го убеди, че локацията му , демографската картина или каквито и да е било фактори могат да влияят на неговия собствен актив като финансово себеизразяване.
                  това са смозаблуждения в които "инвеститорите" лесно попадат и трудно се лекуват от тях:
                  Confirmation bias и herding - да си част от стадото
                  “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    в 95 % от случаите некоректни са не хазаите - а наемателите. И поради тази причина ако има още по глупава идея от тази да си дадеш парите за имот когато не можеш спокойно да си позволиш е да го купиш и да го даваш под наем най вече в България/
                    Проблемът е, че сме дивият изток и е много трудно да осъдиш някого за дребни суми.

                    В нормалните държави имат съдилища за кокошкарски дела (Small claims court) в които за отрицателно време и много ниски разходи може да осъдиш некоректен наемател или наемодател.

                    В България също имаме достъп до подобен съд, но само за траснсгранични проблеми
                    https://e-justice.europa.eu/content_...laims-42-en.do

                    От България е много по лесно и евтино да осъдиш един некоректен португалски интернет търговец за 300 евро от колкото друг българин, който те е излъгал със същата сума

                    Коментар


                    • На моят скромен пост...като брой изречения - толкова "аргументи"

                      Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      Толкова погрешно мнение че чак ми се плачи от съжаление.

                      Всъщност ти не си виновен - това е българската народопсихология. Така са те възпитавали. Че най важното е да имаш "спокойствие" - жилище и добра работа.И двете те ограничават в мисленето и развитието ти подсъзнателно още от дете. И двете са едни от най несигурните неща в живота. Хората по света с парите не си купуват 100 квадрата ами ги инвестират, и работата не я използват за доход да мижатуркат ами да се учат, трупат опит и развиват.
                      Жилището е несигурно защото покупката му означава липса на сввобони средства с които да можеш да се развиваш. Освен това носи след себе си разходи - ремонти, подръжка и т.н, Поскъпването му особенно в България е най-рисковата "инвестиция" която можеш да направиш. Изключително неликвидно е. В момент в който в живота ти може да се появи възможност причината да не я използваш може да е това че имаш "спокойствие" и да го продадеш бързо ще бъде със сигурност на загуба. Покупката му на кредит е още по лоша алтернатива в България защото лихвата е убийствена а "работата" ти е най несигурната в целия свят. Ако се нуждаеш от кредит от тук натам нужен за развитието ти като човек - ипотеката ти ще бъде като камък на врата от който не можеш да се отървеш защото това не е Лондон да го продадеш за 1 седмица.

                      Ако това го решиш до като си млад - всико което го казвам го умножи по 5 в отрицателна светлина.

                      Не се надявам да си промениш мнението защото си Българин и поради куп други причини и най важната от които е че възпитанието ти и образованието което си получил ще ти попречат да видиш очевадното.

                      Първото жилище на човек трябва да бъде купено само и единствено с оглед на инвестиция , когато имаш възможност да си го позволиш и то само когато има условия за такава инвестиция и да се подходи към него само в тази светлина. Това не трябва да бъде жилището ти в което ще умреш. Желанието ти трябва да бъде да можеш и да го продадеш след години по скъпо. Ако се съмняваш в такава алтернатива не трябва да се замисляш за покупка вобще.

                      Точно към момнета нещо валидно в целия свят - НЕ КУПУВАЙ - ЖИВЕЙ ПОД НАЕМ. Купувай ако си достатъчно богат и парите за теб не са фактор и тогава не за инвестиция - а за удовлствие. А това за България е вярно със 10 пъти по голяма сила.
                      Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                      Може ли да ми кажеш, каква сигурност имат хората взели заем в швейцарски франкове преди 5-6 години и сега трябва да връщат 60% по висока сума?

                      Каква сигурност имат хората взели заеми в национална валута, но лихвите са се покачили 5-6 пъти? В Русия например основната лихва до скоро беше 17%..

                      Истинската и реална защита срещу некоректни хазяи е законодателната. Не е случайно, че в Западна Европа има държави, където 80% от населението живее под наем, защото там наемателят е цар!



                      Няма нужда всяка година да се местиш за да не ти се връзва сметката да имаш собствен имот. Местенето на 4-5 години също е свързано с огромни транзакционни разходи и проблеми ако имаш собствен имот. Детето на 4-5 години и без да се местиш сменя средата, като се мести от детска градина в училище, от основно училище в гимназия, а след това в университет. Промяната на семейното положение и броят на децата също е много сложно да я следваш със собствен имот.

                      90% от българите в много малка част от живота си живеят в оптимален по размер за тях имот. Или е прекалено голям или е прекалено малък за техните нужди.
                      Имам не един познат, които построиха цели прогимназии, а сега децата са им в САЩ, Европа и т.н. и те бродят като призраци в някакви грамадни къщи, които струват огромни суми да се поддържат и отопляват.

                      Аз лично имам собствен имот, но изобщо не съм убеден че това е оптималното решение. Взех го по скоро за да угодя на жената



                      .явно съм ви напиАл тънката струна
                      никой никого не може да накара да си смени Мисленето доброволно

                      Мисленето се променя под въздействие на обстоятелствата:

                      това е Втория законна Диалектиката

                      Закон за прехода на количествените натрупвания в качествени изменения - идеята е, че в течение на години се натрупват малки, незначителни изменения, които в един критичен момент, изведнъж и скокообразно, водят до появата на нещо качествено ново
                      ..

                      може да сте спали в час ,
                      може и ако сте "свежи" - да не сте го учИли в училище:
                      ......................

                      Инвестор Пак помага: , Тайната е в Подзаглавието

                      http://www.investor.bg/analizi/91/a/...-nauka-100994/
                      ........

                      койт ни чите , ни знай ...би заключил мъдро "докторът хонорис пердутис"
                      .
                      .
                      .

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                        абе мен, това да не ти е Германия - мобилност?! Глупости, това само за чужбина е валидно. За БГ има София и Повдив донякъде, та мобилността не ти е нужна в БГ. Сега има резон да се взима заради ниските лихви по кредитите, но ако питаш мен по скоро ако ги имаш кинтите не на изплащане.
                        Напротив в Германия може да бъдеш много по мобилен от колкото в България. S Banh ти позволява да живееш на майната си в някое село и много бързо и удобно всеки ден да отидеш на работа или училище в центъра на града без да се прекачваш.
                        За същото упражнение в България има нужда да чакаш един час по задръстванията и след това да се чудиш къде да си паркираш колата.

                        Сегашните ниски лихви са най-голямата грешка, която някой може да направи като ги вземе предвид при решението да купи имот. Много по добре е да си зададеш въпроса бих ли купил имот и при двойно или тройно по високи лихви. Един нормален ипотечен кредит е 20-25 годишен а до тогава много неща могат да се случат. Най-малко вероятният сценарий е лихвите да останат и за в бъдеще толкова ниски.

                        Коментар


                        • Допълнение

                          Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
                          Първото нещо , което дава Собственото жилище се нарича СПОКОЙСТВИЕ!

                          сигурност ти дава срещу некоректно хазяи
                          стабилност - Вече дава и ТОВА !!!

                          http://www.macrotrends.net/chart/143...or-rates-chart
                          =========

                          за останалата част от въпроса ти има поговорка: не може душата в рая и онова вътре .......

                          думата мобилност е измислена от спекулантите - отдаващи имоти под наем..

                          внушението е - НЕ купувай...а се местИ когато ти се наложи...без значение приятелски кръг, детска градина училище за децата..микросреда
                          колкото и голям мениджър да си ...няма да се местиш всяка године в различни градове..има мандатност , договор

                          а и имаш глава на раменете , да претеглиш всички ЗА и Против
                          в 95 % от случаите некоректни са не хазаите - а наемателите. И поради тази причина ако има още по глупава идея от тази да си дадеш парите за имот когато не можеш спокойно да си позволиш е да го купиш и да го даваш под наем най вече в България/

                          Коментар


                          • Тотално погрешно

                            Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
                            Първото нещо , което дава Собственото жилище се нарича СПОКОЙСТВИЕ!

                            сигурност ти дава срещу некоректно хазяи
                            стабилност - Вече дава и ТОВА !!!

                            http://www.macrotrends.net/chart/143...or-rates-chart
                            =========

                            за останалата част от въпроса ти има поговорка: не може душата в рая и онова вътре .......

                            думата мобилност е измислена от спекулантите - отдаващи имоти под наем..

                            внушението е - НЕ купувай...а се местИ когато ти се наложи...без значение приятелски кръг, детска градина училище за децата..микросреда
                            колкото и голям мениджър да си ...няма да се местиш всяка године в различни градове..има мандатност , договор

                            а и имаш глава на раменете , да претеглиш всички ЗА и Против

                            Толкова погрешно мнение че чак ми се плачи от съжаление.

                            Всъщност ти не си виновен - това е българската народопсихология. Така са те възпитавали. Че най важното е да имаш "спокойствие" - жилище и добра работа.И двете те ограничават в мисленето и развитието ти подсъзнателно още от дете. И двете са едни от най несигурните неща в живота. Хората по света с парите не си купуват 100 квадрата ами ги инвестират, и работата не я използват за доход да мижатуркат ами да се учат, трупат опит и развиват.
                            Жилището е несигурно защото покупката му означава липса на сввобони средства с които да можеш да се развиваш. Освен това носи след себе си разходи - ремонти, подръжка и т.н, Поскъпването му особенно в България е най-рисковата "инвестиция" която можеш да направиш. Изключително неликвидно е. В момент в който в живота ти може да се появи възможност причината да не я използваш може да е това че имаш "спокойствие" и да го продадеш бързо ще бъде със сигурност на загуба. Покупката му на кредит е още по лоша алтернатива в България защото лихвата е убийствена а "работата" ти е най несигурната в целия свят. Ако се нуждаеш от кредит от тук натам нужен за развитието ти като човек - ипотеката ти ще бъде като камък на врата от който не можеш да се отървеш защото това не е Лондон да го продадеш за 1 седмица.

                            Ако това го решиш до като си млад - всико което го казвам го умножи по 5 в отрицателна светлина.

                            Не се надявам да си промениш мнението защото си Българин и поради куп други причини и най важната от които е че възпитанието ти и образованието което си получил ще ти попречат да видиш очевадното.

                            Първото жилище на човек трябва да бъде купено само и единствено с оглед на инвестиция , когато имаш възможност да си го позволиш и то само когато има условия за такава инвестиция и да се подходи към него само в тази светлина. Това не трябва да бъде жилището ти в което ще умреш. Желанието ти трябва да бъде да можеш и да го продадеш след години по скъпо. Ако се съмняваш в такава алтернатива не трябва да се замисляш за покупка вобще.

                            Точно към момнета нещо валидно в целия свят - НЕ КУПУВАЙ - ЖИВЕЙ ПОД НАЕМ. Купувай ако си достатъчно богат и парите за теб не са фактор и тогава не за инвестиция - а за удовлствие. А това за България е вярно със 10 пъти по голяма сила.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
                              Първото нещо , което дава Собственото жилище се нарича СПОКОЙСТВИЕ!

                              сигурност ти дава срещу некоректно хазяи
                              стабилност - Вече дава и ТОВА !!!
                              Може ли да ми кажеш, каква сигурност имат хората взели заем в швейцарски франкове преди 5-6 години и сега трябва да връщат 60% по висока сума?

                              Каква сигурност имат хората взели заеми в национална валута, но лихвите са се покачили 5-6 пъти? В Русия например основната лихва до скоро беше 17%..

                              Истинската и реална защита срещу некоректни хазяи е законодателната. Не е случайно, че в Западна Европа има държави, където 80% от населението живее под наем, защото там наемателят е цар!

                              Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
                              думата мобилност е измислена от спекулантите - отдаващи имоти под наем..

                              внушението е - НЕ купувай...а се местИ когато ти се наложи...без значение приятелски кръг, детска градина училище за децата..микросреда
                              колкото и голям мениджър да си ...няма да се местиш всяка године в различни градове..има мандатност , договор

                              а и имаш глава на раменете , да претеглиш всички ЗА и Против
                              Няма нужда всяка година да се местиш за да не ти се връзва сметката да имаш собствен имот. Местенето на 4-5 години също е свързано с огромни транзакционни разходи и проблеми ако имаш собствен имот. Детето на 4-5 години и без да се местиш сменя средата, като се мести от детска градина в училище, от основно училище в гимназия, а след това в университет. Промяната на семейното положение и броят на децата също е много сложно да я следваш със собствен имот.

                              90% от българите в много малка част от живота си живеят в оптимален по размер за тях имот. Или е прекалено голям или е прекалено малък за техните нужди.
                              Имам не един познат, които построиха цели прогимназии, а сега децата са им в САЩ, Европа и т.н. и те бродят като призраци в някакви грамадни къщи, които струват огромни суми да се поддържат и отопляват.

                              Аз лично имам собствен имот, но изобщо не съм убеден че това е оптималното решение. Взех го по скоро за да угодя на жената
                              Last edited by MZ/X; 14.03.2015, 09:56.

                              Коментар


                              • Първото нещо , което дава Собственото жилище

                                Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                                Добър ден,

                                Директно на въпроса - спроед Вас, заслужава ли си покупката на собствено жилище?

                                Собственото жилище носи много плюсове, но главно е стабилност и сигурност.
                                Обаче има и много минуси - до голяма степен се връзваш в един град, квартал и прави мобилността много по-сложна. Което в дългосрочен план, може да донесе минуси от сорта на пропуснати кариерни възможности и т.н.

                                Любопитем съм, какво е мнението Ви?
                                Първото нещо , което дава Собственото жилище се нарича СПОКОЙСТВИЕ!

                                сигурност ти дава срещу некоректно хазяи
                                стабилност - Вече дава и ТОВА !!!

                                http://www.macrotrends.net/chart/143...or-rates-chart
                                =========

                                за останалата част от въпроса ти има поговорка: не може душата в рая и онова вътре .......

                                думата мобилност е измислена от спекулантите - отдаващи имоти под наем..

                                внушението е - НЕ купувай...а се местИ когато ти се наложи...без значение приятелски кръг, детска градина училище за децата..микросреда
                                колкото и голям мениджър да си ...няма да се местиш всяка године в различни градове..има мандатност , договор

                                а и имаш глава на раменете , да претеглиш всички ЗА и Против
                                .
                                .
                                .

                                Коментар

                                Working...
                                X