If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради
Бедният landlord, дори да приене че анализ може да се направи с тази нова техника, сега обясни и как ще се оправи проблема без къртене и си готов за нобелова награда.
Ами нали съм написал, ще се кърти само там където се наложи, а това най често са ъгли по фасадни стени с теч от покрива , който често слиза няколко етажа надолу и покрай вертикални щрангове.
Вчера при Стажанта Дикофф се появи някакъв напълно непознат за мен българин, когото представиха за бизнесмен с международна кариера - Канада и Сащ и др.
Петър Клисаров.
Тази програма за саниране не беше спомената изрично, но човекът разказа за начина, по който се прави бизнес в Бг. На най-високо ниво и за стратегически проекти. Потресаващи неща!
И доколкото аз обявих и проблема с рехабилитацията на панелите за такъв имащ връзка с националната сигурност, не мога да подмина тази информация.
Проекти, програми, цивилизационни избори. Всичко било тинтири-минтири.
Няма червени, сини, жълти, бойковци!
Някой би казал: Абе, наивнико, ти сега ли разбра.
Хем съм го разбрал, хем не мога да спра да се дивя
Вижте, като го качат.
Заслужава си.
r_stoma ти може и да се окажеш прав. Тезата на човека беше: проектите в Бг нямат нищо общо (ана наистина нищо общо) с решаване на проблеми и въпроси.
Бедният landlord, дори да приене че анализ може да се направи с тази нова техника, сега обясни и как ще се оправи проблема без къртене и си готов за нобелова награда.
П.С. Казвам, че конструкция няма да се пипа, защото за реконструкция, трябва да изселят хората, заедно с багажа (По ЗУТ). Много по-лесно е да одобрят блокове които нямат видими конструктивни проблеми и пак да си вземат парите, отколкото да се занимават с наистина проблемните сгради - на тях ще им измислят разни пречки, докато се одобрят достатъчно блокове без конструктивни проблеми и програмата хлопне кепенци. Така е по нашите ширини - търси се най-малкото съпротивление . Ще поживеем ще видим, както се казва, ама после задължително ще ти пиша "аз нали ти казах". Това си го имам в офиса над бюрото. Българите не искаме да чуем реалните проблеми, а само красивите обещания, не искаме да се справим с нещо сами, а някой нещо да ни подари.......
Извинявай ако ти развалям настроението, ама повече реализъм трябва. Поадрави и лек ден
2012, какво лошо има да се включиш по тема която те интересува - да не е забранено? А ти вярвай на когото искаш. Само да ти кажа, че като си отключиш мазето, някой "специалист" ще хвърли едно око и ще каже, че всичко е наред (нали за да гепят милиарда, трябва да имитират дейност), а истината е че без къртене няма как да се видят заварките. Ако можеш присъствай и помоли да ти ги покажат заварките, да видим тогава какво ще измислят
Откъде си удебен толкова? При съвремннни технология като тази :
http://www.novostroy.com/index.php?o...=172&Itemid=80 Революционен метод за безразрушителен анализ на корозията на армировката в стоманобетонната конструкция. Ръждата може да бъде открита далеч още преди да е предизвикала увреждане на конструкцията. Уредът запаметява изследването на около 4 000 м2 площ. Резултатът от изследването се показва директно на екрана и може да бъде отпечатано направо на принтер (виж по-долу) без включване към компютър.
МОЖЕ ДА СЕ КЪРТИ САМО ТАМ КЪДЕТО СЕ НАЛОЖИ.
Живеем в 21век, но някои от вас се опитват да ни върнат в 19-ти. А и това за блоковете само без централно топлоподаване е пълна лъжа. Нас също ни уведомиха и в съседен блок вече са подали документи.
2012, какво лошо има да се включиш по тема която те интересува - да не е забранено? А ти вярвай на когото искаш. Само да ти кажа, че като си отключиш мазето, някой "специалист" ще хвърли едно око и ще каже, че всичко е наред (нали за да гепят милиарда, трябва да имитират дейност), а истината е че без къртене няма как да се видят заварките. Ако можеш присъствай и помоли да ти ги покажат заварките, да видим тогава какво ще измислят
И пак твърдя - конструкция няма да се пипа, така че бомбата със закъснител си остава
абе, докторе, имам един въпрос
на някой анонимник като тебе ли да вярвам който се е регистрирал във форума специално за да каже, че "конструкция няма да се пипа" или да вярвам на домоуправителя на входа в който имам апартамент и който ме помоли да отида и да си отключа имота в който от 9 години никой не живее за да могат да заснемат в какво състояние са връзките на панелите?
И комплекс "Меден рудник" в Бургас и във всеки един град, в който няма топлофикация и в който сградите за момента се отопляват с ток, ще може да кандидатства за финансиране по програмата за енергийна ефективност./ Л. Павлова
Ще бъдат финансирани
- дейности по конструктивно възстановяване/усилване, в зависимост от повредите, настъпили по време на експлоатацията, които са предписани като задължителни за сградата в техническото обследване
и т.н. / из НПЕЕМЖС
Обаче ... в случай, че някой много силно желае да си намери по-разтърсващи аргументи против санирането, може да потърси в сайтовете на прас прес уточнения как същото причинявало и рак, мдаа ...
Ако условието - блоковете задължително да се отопляват с парно, а не с електричество, остане, много от живеещите в тях ще се откажат от кампанията по санирането. Това предположение изказа в Бургас народният представител от Реформаторския блок Костадин Марков. Той припомни, че има хиляди жилища, които са се отказали от централно отопление и не отговарят на идеите на кампанията в този й вид.
Че направо да вземат да напишат:
Санирането се отнася за:
София, ж.к. "Младост 1" бл тоя и тоя, "Младост 2" тоя и тоя, ж.к. "Люлин" тоя и тоя
и да се свършва.
Ама нали трябва да се налеят парички и на разни консултанти, проектанти и прочее...
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Грую Груев, и да се провали, пак може да се похарчат куп пари - Беляне има ли, Южен поток има ли? Ама колко парички изтекоха в правилните джобове..........
Правя първо и последно изказване по темата, защото бих искал тя да е чисто техническа, а не политическа, макар че реално когато ми бъркат с цял милиард в джоба (в моя джоб, защото като част от "този" народ и аз ще плащам, но няма да ползвам), няма как да не изкажа мнението си, а то е:
Комунизмът на хартия си отиде, но в манаталитета на българина няма да си отиде никога!!! Няма как един да пие и пее, а друг да плаща - това само в Гърция го могат, а после да иска да съм солидарен с него - а като си продава кимизарника за по 1000-1500 евро на квадрат включи ли ме в солидарността? Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се - ако не могат, просто се удавят и на тяхно място идват други, природата не търпи вакуум, особено когато той се намира между двете уши на част от пишещите тук. Комунизмът умря, безплатният обяд - също.
П.С. Единственото хубаво е, че схемата ще се провали с гръм и трясък - вродената недоверчивост на българина към държавата, омразата/мехайството му към общото, както и невъзможността му да се сдужава (трима души - чета с предател), обричат всичко, но все пак някои наши хора ще изкарат някой леФ - да са живи и здрави, Видов ден иде и за тях
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
И пак твърдя - конструкция няма да се пипа, така че бомбата със закъснител си остава
Ако смятат само да имитират дейност, колкото да си намерят фалшиво основание за открадване на едни пари - както винаги досега са го правили, твърдо против!
Ако не намерят формула за истинска рехабилитация на сградите, с конструктивно укрепване и удължаване на експлоатационната годност, твърдо против!
А ако все пак изхарчат 1 млрд само за стиропор и плюнки, запомнете добре кой напъва сега за тази програма.
[
"Обаче, в този случай заставам снижено пред жизнения си опит и пред човешката хуманност и етика и се питам: Кой би следвало и кой реално може да реши този въпрос? А това е и въпрос на национална сигурност.[/QUOTE]"
nacheff, прав си че голяма част от населението е докарано до такава бедност, че не може да поддържа имота си самостоятелно и не съм против някаква солидарност. Опасявам се обаче, че големите строителни фирми ще прилапат всичката работа, ще я свършат мърляво и на страшно завишени цени (практика в България за коя да е програма), а малките фирми ще останат с пръст в уста, като и възможността им за бизнес ще е изконсумирана за 10 години напред - тоест ще ги фалират с държавна помощ. И ползата от нашата солидарност с по-бедните ни съграждани, всъщност ще отиде в джобовете на тлъсти котараци за яхти, коли, жени и т.н. Подочух (дано е партенка, ама знаеш ли) че едно и също СМР, което на свободния пазар е 40-45лв на м2, по програмата се калкулира на 120-160лв/м2. Дори да приемем, че са заложени по-скъпи материали, разликата в цената за едно и също СМР е фрапантна. Ама какво се учудвам, преди 5-6 години имаше една селскостопанска програма за подмяна на стари пчелни кошери (брат ми е пчелар и участва в нея). Цената на еди кошер преди програмата беше 50-60 лв, като се чу че държавата ше плаща 50% - цената скочи веднага на 120 лв. Тоест за подпомагания нищо, защото той пак плаща 60 лв на брой. Как да имаш доверие, че нещо хубаво ще се случи. И пак твърдя - конструкция няма да се пипа, така че бомбата със закъснител си остава
Коментар