Ипотечен кредит в чужда от еврото валута – благословия и проклятие http://newsline.bg/read_more.php?post=10701
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Потребителски/ипотечен кредит в евро или лева? Как мислите?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от DoMarinov Разгледай мнениеПриятелю, не знам за теб, но в България заплатите се плащат предимно в лева... Задал съм въпроса, защото банките дават кредитите в евро с по-ниски лихви.. питам за уловката в това условие..
Коментар
-
Първоначално изпратено от kony Разгледай мнениеМисля, че съгласно промените в Закона за потребителския кредит вече не може да се използва БЛП, освен при заварено положение. Оттам следва, че който има потр.кредит е по-добре да го предоговори, но всичко е въпрос на сметки и дали има наказателни условия в договора или не. Все пак не съм експерт и исках да чуя и други мнения.
Коментар
-
който оскъпява цената им. Това е практика, след няколкото случая в които т.н. "валутна клауза" сдаде багажа при правилен адвокат от страна на клиент.
Fifa 15 coins
Коментар
-
Мисля, че съгласно промените в Закона за потребителския кредит вече не може да се използва БЛП, освен при заварено положение. Оттам следва, че който има потр.кредит е по-добре да го предоговори, но всичко е въпрос на сметки и дали има наказателни условия в договора или не. Все пак не съм експерт и исках да чуя и други мнения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАми, БЛП е на баба ти лихвения процент. Ти как мислиш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от DoMarinov Разгледай мнениеЗдравейте! Какви са според вас предимствата и недостатъците на това, да изтеглиш кредит /ипотечен или потребителски/ в евро и респективно в лева като се има в предвид факта, че заплатата се превежда по банков път в лева. Плащат ли се обмените след това при всяка една вноска ако кредитът е в евро?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеЕлементарно - защото кредитите в лева веднага биват хеджирани с валутен суап, който оскъпява цената им. Това е практика, след няколкото случая в които т.н. "валутна клауза" сдаде багажа при правилен адвокат от страна на клиент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DoMarinov Разгледай мнениеПриятелю, не знам за теб, но в България заплатите се плащат предимно в лева... Задал съм въпроса, защото банките дават кредитите в евро с по-ниски лихви.. питам за уловката в това условие..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПравило: ако правиш депозит, туряш си парите във възможно най-стабилната и силна валута. Като дръпаш кредит – избираш най-кекавата и смотана валута. Да обяснявам ли защо? Друг въпрос, че при валутен борд това е теоретически съвет, ама и въпросът ти тоже: теоретически.
Коментар
-
Правило: ако правиш депозит, туряш си парите във възможно най-стабилната и силна валута. Като дръпаш кредит – избираш най-кекавата и смотана валута. Да обяснявам ли защо? Друг въпрос, че при валутен борд това е теоретически съвет, ама и въпросът ти тоже: теоретически.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнениеПлащат се разбира се!
Освен ако не поумнееш и не почнеш да заработваш евро вместо лефове!
Коментар
Коментар