IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рефинансиране на потребителски кредит с ипотечен кредит

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• С тези пари си погасявам потребителския веднага още първия месец. В този случай до колкото разбирам трябва да си платя само лихвата за този един месец нали, а не за всичките 10 години..

Fut coins

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
      Ако длъжника направи възражение по проданта, същата се стопира и сделката отива ва дело в окръжен съд и влизат във филм от който скоро няма излизане , а вноските по потребителският си текат !
      Няма такъв филм като българското законодателство и субектът ЧСИ !
      100% вярно!!!
      "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от DoMarinov Разгледай мнение
        Напълно съм съгласен с теб, но тук има и друго. Когато купуваш на публична продан чрез търг, никоя банка не ти дава ипотечен кредит. Дават вариянта с потребителски и след това ипотека, когато вече апартамента е твоя собственост. Обаче не ми беше ясно за тази стъпка с потребителския, но се надявам да е както ти казваш. Благодаря за мнението !
        1. За публична продан никоя банка няма да даде ипотечен, затова търсите потребителски. Това е ясно.
        2. А Вие наясно ли сте, че след приключване на проданта чрез ЧСИ има законови срокове за финализиране на сделката - срокове за обжалване от страна на длъжника , вписване , заличаване на задължения и възбрани ?

Ако длъжника направи възражение по проданта, същата се стопира и сделката отива ва дело в окръжен съд и влизат във филм от който скоро няма излизане , а вноските по потребителският си текат !

Аз , лично, чаках година и половина докато вляза в апаратамент закупен от мен чрез публична продан.

Няма такъв филм като българското законодателство и субектът ЧСИ !

Коментар

Напълно съм съгласен с теб, но тук има и друго. Когато купуваш на публична продан чрез търг, никоя банка не ти дава ипотечен кредит. Дават вариянта с потребителски и след това ипотека, когато вече апартамента е твоя собственост. Обаче не ми беше ясно за тази стъпка с потребителския, но се надявам да е както ти казваш. Благодаря за мнението !
          За да ти дадат потребителски кредит с който да си купиш имот трябва да си с изключително голям доказан доход!!!
          "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
            да лихвата ще е само за периода на реално ползване на парите по потребителския.
            препоръката ми е направо ипотечен - банките и продавачите знаят и чакат.
            стъпки:
            1. отивате в банка и кандидатствате за предварително одобрение за ипотека. да речем, че го получавате.
            2. сключвате предварителен договор с продавача - капаро да речем 5% от сделката макс.в предварителния са записани срокове докогато трябва да бъде извършена сделката.
            3. в периода упоменат в предварителния договор се вадят всички документи. банката, поради факта, че е кредитор също много внимателно проверява документите. това е от огромна полза за клиента - напрактика е безплатна допълнителна проверка, че всичко с имота е ок.
            4. изповядва се сделката. банката плаща само и единствено след вписване за собственост, а не само на нотариален акт - още една защита.
            5 вие сте собственик на имота с ипотечен кредит, без глупости и излишни простотии - първо потребителски, след това ипотечен, отделно за потребителския ще има такси за разглеждане и т.н, които след това ще бъдат платени и за ипотечния - т.е. много по-голям разход, при по-голям риск, защото банката няма да е до вас като купувате имота.

затова направо ипотечен.
            Всичко хубаво, но ако няма кеш при закупуването на имота само с 1 ипотечен няма да се оправи, понеже няма да му отпуснат пълната сума на имота и ще му трябва 1 потребителски.

В зависимост от банката и типа строителство ще му оценят имота на 70%-90%, като сложиш нотариалните такси по прехвърлянето, капарото, което трябва да има да остави го смятай да има едно 20%-25% в кеш преди да почне да изплаща.

Честа практика е ипотечен + потребителски.

Коментар

• Прочете ли какво пише в темите, където се разисква въпроса дали изобщо някой е виждал на живо човек, печелещ от Форекс? Дали печелещите не са мит, който да привлича нови кленти на ИП?
              faari

Коментар

• Напълно съм съгласен с теб, но тук има и друго. Когато купуваш на публична продан чрез търг, никоя банка не ти дава ипотечен кредит. Дават вариянта с потребителски и след това ипотека, когато вече апартамента е твоя собственост. Обаче не ми беше ясно за тази стъпка с потребителския, но се надявам да е както ти казваш. Благодаря за мнението !

Коментар

Ясно е, че искат някакво обезпечение за тези пари.. въпросът е примерно ако изтегля 30 хил. Потребителски кредит за срок от 10 ход., купувам жилището, след което в рамките на месец оправям документите за ипотечен и тегля ипотека за имота. С тези пари си погасявам потребителския веднага още първия месец. В този случай до колкото разбирам трябва да си платя само лихвата за този един месец нали, а не за всичките 10 години..
                  да лихвата ще е само за периода на реално ползване на парите по потребителския.
                  препоръката ми е направо ипотечен - банките и продавачите знаят и чакат.
                  стъпки:
                  1. отивате в банка и кандидатствате за предварително одобрение за ипотека. да речем, че го получавате.
                  2. сключвате предварителен договор с продавача - капаро да речем 5% от сделката макс.в предварителния са записани срокове докогато трябва да бъде извършена сделката.
                  3. в периода упоменат в предварителния договор се вадят всички документи. банката, поради факта, че е кредитор също много внимателно проверява документите. това е от огромна полза за клиента - напрактика е безплатна допълнителна проверка, че всичко с имота е ок.
                  4. изповядва се сделката. банката плаща само и единствено след вписване за собственост, а не само на нотариален акт - още една защита.
                  5 вие сте собственик на имота с ипотечен кредит, без глупости и излишни простотии - първо потребителски, след това ипотечен, отделно за потребителския ще има такси за разглеждане и т.н, които след това ще бъдат платени и за ипотечния - т.е. много по-голям разход, при по-голям риск, защото банката няма да е до вас като купувате имота.

затова направо ипотечен.
                  Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Ясно е, че искат някакво обезпечение за тези пари.. въпросът е примерно ако изтегля 30 хил. Потребителски кредит за срок от 10 ход., купувам жилището, след което в рамките на месец оправям документите за ипотечен и тегля ипотека за имота. С тези пари си погасявам потребителския веднага още първия месец. В този случай до колкото разбирам трябва да си платя само лихвата за този един месец нали, а не за всичките 10 години..

Коментар

Здравейте! Имам следния казус, който не знам дали ще ми бъде пояснен добре в банката, когато отида да изтегля кредит.
                      Искам да изтегля потребителски кредит, с който да закупя апартамент, а в последствие в най-кратки срокове да изтегля ипотечен кредит, с който да покрия потребителския. Не съм съвсем наясно дали трябва да изплатя цялата лихва по потребителския кредит, която е уговорена за целия срок на заема, или трябва да изплатя лихвата за времето, през което съм задържал парите.. Ще съм ви много благодарен ако ми дадете някаква информация по въпроса. Благодаря предварително!
                      банките мнооого рядко отпускат потребителски кредити над 50к. просто да го имате впредвид. над определени хил. лева всяка банка ще поиска и обезпечение, въпреки, че кредита е потребителски. извън това естествено, че лихвите ще бъдат само до деня, когато потребителския се изплати изцяло, без значение дали се рефинансира с ипотечен. между другото банките предлагат нормален продукт - директно с ипотечен кредит да се закупи новия имот, което и препоръчвам.
                      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Рефинансиране на потребителски кредит с ипотечен кредит

Здравейте! Имам следния казус, който не знам дали ще ми бъде пояснен добре в банката, когато отида да изтегля кредит.
                        Искам да изтегля потребителски кредит, с който да закупя апартамент, а в последствие в най-кратки срокове да изтегля ипотечен кредит, с който да покрия потребителския. Не съм съвсем наясно дали трябва да изплатя цялата лихва по потребителския кредит, която е уговорена за целия срок на заема, или трябва да изплатя лихвата за времето, през което съм задържал парите.. Ще съм ви много благодарен ако ми дадете някаква информация по въпроса. Благодаря предварително!
                      Working...
                      X