Първоначално изпратено от valena
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на къща с двор, без описание на къщата в НА
Collapse
X
-
-
в общината, разрешение за строеж,
разрешение за ползване, Акт 16...
продавачът трябва да ги има
Първоначално изпратено от valena Разгледай мнениеЗдравейте,
Предстои ми покупка на къща с дворно място, има Нотариален акт с който е закупен от настоящия собственик. Сградата е строена 60 година.
Притеснява ме следното: В нотариалния акт е записано на описание на имота: описание на парцела, „заедно с простроената в имота жилищна сграда”. Без да е уточнено жилищната сграда с каква квадратура е, на колко етажа, стаи и др. В скицата от има отбелязана сграда.
Искам да си разширя съществуващата къща и достроя етаж, обаче не зная дали е законна къщата, да не стане така че да купя един парцел с незаконна къща. Моля за съвет, къде трябва да отида да проверя дали е законна къщата и какви документи трябва да има? Дали да купувам къщата в този случай?
Коментар
-
Покупка на къща с двор, без описание на къщата в НА
Здравейте,
Предстои ми покупка на къща с дворно място, има Нотариален акт с който е закупен от настоящия собственик. Сградата е строена 60 година.
Притеснява ме следното: В нотариалния акт е записано на описание на имота: описание на парцела, „заедно с простроената в имота жилищна сграда”. Без да е уточнено жилищната сграда с каква квадратура е, на колко етажа, стаи и др. В скицата от има отбелязана сграда.
Искам да си разширя съществуващата къща и достроя етаж, обаче не зная дали е законна къщата, да не стане така че да купя един парцел с незаконна къща. Моля за съвет, къде трябва да отида да проверя дали е законна къщата и какви документи трябва да има? Дали да купувам къщата в този случай?Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар