IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термографска диагностика преди покупка на жилище

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tutsy6 Разгледай мнение
    Искам да благодаря на господина за темата, която видях преди месец, когато бях в процес на търсене на жилище. Намерих си такова и си направих такава диагностика. Честно да Ви кажа бях много скептична и не очаквах, че ще се открие някакъв недостатък, тъй като жилището беше ново на шпакловка и замаска. Имах само едно притеснение, че жилището е на последен етаж и бяха избивани стени за да се разширят стаите и покрива беше доизграден. Продавачът ме уверяваше, че всичко е направено качествено. След направената диагностика се оказа обаче, че там където таванът е снаден от дъждовете е навлязла вода, която е образувала влага, която не се виждаше. Проблемът можеше да бъде отстранен, но ако не го бях установила и бях сложила паркет и обзавеждане,представятели си какво щеше да стане с тях след един такъв ремонт. Използвах ситуацията и намалих цената на апартамента, сега ми остава просто да оправя установеният проблем и да продължа с довършителните работи.

ibbsood - Малко си изпреварил очакванията за пазара - затова и нямаш работа де... още! Та исках да кажа, че последните етажи и без обследване са на много ниска цена, та да им "сваляш цените", но и никой не ги купува, та да върви примера
    Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Благодаря за полезният съвет

Искам да благодаря на господина за темата, която видях преди месец, когато бях в процес на търсене на жилище. Намерих си такова и си направих такава диагностика. Честно да Ви кажа бях много скептична и не очаквах, че ще се открие някакъв недостатък, тъй като жилището беше ново на шпакловка и замаска. Имах само едно притеснение, че жилището е на последен етаж и бяха избивани стени за да се разширят стаите и покрива беше доизграден. Продавачът ме уверяваше, че всичко е направено качествено. След направената диагностика се оказа обаче, че там където таванът е снаден от дъждовете е навлязла вода, която е образувала влага, която не се виждаше. Проблемът можеше да бъде отстранен, но ако не го бях установила и бях сложила паркет и обзавеждане,представятели си какво щеше да стане с тях след един такъв ремонт. Използвах ситуацията и намалих цената на апартамента, сега ми остава просто да оправя установеният проблем и да продължа с довършителните работи.

Коментар

• Теч в банята

Имах проблем с теч в банята и ползвах услугите на такава фирма, която с такава термографска камера установи от къде идваше теча и го показа на водопроводчика ни. Той оправи проблема и ми спести излишно къртене в банята, тъй като той смяташе, че проблема е на съвсем друго място.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Ще прощаваш, ама тази камера показва само кой краде парно или къде има или откъде идват течовете на вода.
          Истинска проверка за здравината на бетона и прочее се постигат по съвсем други методи от лицензирани фирми за придобиване на паспорт на сградата. Взимат се специални проби от бетона и другите материали и прочее. Само с тази камера не можеш да оценяваш един имот дали струва или не.
          Преди десетилетия компютрите бяха адски скъпи,но софтуера не.Говореха че софтуера ще е 99% от пазара,а опаковката(хардуера)-1%.........Скоро сертификатите на сгради ще са по скъпи от строежа.Лобито "Н.И."в парламента гладувало

Коментар

• Аз използвам фун шуй специалист от Русия, когато се наложи да купувам нови жилища.
            В SCI знаем, че бизнес предложението, от което всеки се нуждае, трябва да бъде семпло, пленяващо и акумулиращо бърза финансова печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              Ще прощаваш, ама тази камера показва само кой краде парно или къде има или откъде идват течовете на вода.
              Истинска проверка за здравината на бетона и прочее се постигат по съвсем други методи от лицензирани фирми за придобиване на паспорт на сградата. Взимат се специални проби от бетона и другите материали и прочее. Само с тази камера не можеш да оценяваш един имот дали струва или не.
              Най-малкото може да не вярваш на всяка дума на дюлгерина, най-вече на " 'Секва изолация съм сложИл, всичко е перфектно"

Коментар

• Първоначално изпратено от ibbsood Разгледай мнение
                Започнах тази тема, защото виждам, че в този форум има много хора, които се интересуват от покупко - продажба на недвижими имоти. Прави ми впечатление, че при нас хората не знаят, че вече има техническа възможност да проверят бъдещото си жилище за скрити дефекти. Скрити дефекти това са влага, течове, проблеми във ВиК инсталации, електрически проблеми, запушени радиатори, загуба на топлина и др.Тази диагностика се прави с професионална термографска камера Flir, с която се установяват скрити дефекти или липсата на такива. Сравнявам тази диагностика с диагностиката, която всеки прави преди покупка на автомобил, но при жилището цената в евро е пъти по-висока и е хубаво да знаем, какво купуваме. Препоръчваме Ви такова обследване, защото то е мощен инструмент за корекция на цената на продаваният или отдаваният под наем имот. Ако Ви е интересна тази тема за възможностите на термографската камера Flir, то посетете сайта http://www.energyaudit.bg/
                На снимките, които сме качили може да видите течове в баня, от тераса, от тръба на парно и влага на таван, която визуално не се вижда

Коментар

• Термографска диагностика преди покупка на жилище

Започнах тази тема, защото виждам, че в този форум има много хора, които се интересуват от покупко - продажба на недвижими имоти. Прави ми впечатление, че при нас хората не знаят, че вече има техническа възможност да проверят бъдещото си жилище за скрити дефекти. Скрити дефекти това са влага, течове, проблеми във ВиК инсталации, електрически проблеми, запушени радиатори, загуба на топлина и др.Тази диагностика се прави с професионална термографска камера Flir, с която се установяват скрити дефекти или липсата на такива. Сравнявам тази диагностика с диагностиката, която всеки прави преди покупка на автомобил, но при жилището цената в евро е пъти по-висока и е хубаво да знаем, какво купуваме. Препоръчваме Ви такова обследване, защото то е мощен инструмент за корекция на цената на продаваният или отдаваният под наем имот. Ако Ви е интересна тази тема за възможностите на термографската камера Flir, то посетете сайта http://www.energyaudit.bg/
                  На снимките, които сме качили може да видите течове в баня, от тераса, от тръба на парно и влага на таван, която визуално не се вижда
                  Attached Files
                  Last edited by ibbsood; 05.07.2013, 16:34.
                Working...
                X