IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се закрият ли пунктовете за скрап

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Да, това ще е едно правилно решение.
    Доколкото си спомням преди време / поне преди 4 г./ беше писано че в БЮРМ са затворили тези пунктове и съответно кражбите са намаляли.
    Императоре - споменаваш Петрич.
    Точно там преди време пак бяха писали че нашето малцинство отива в Гърция прибира старите им гуми, но ги горят в Петрич за да извадят железцето.
    Е за какви еконорми да говорим, за какви вредни емисии и т.н. като те обгазяват града
    цитат
    Всеки ден с палене на гуми тровят въздуха. Лекарите твърдят, че през последните години в Петрич драстично е скочил броят на респираторните заболявания, а полето е негодно за селскостопанска работа”
    от тук
    http://toppresa.com/new/novini/item/...B0%D0%BB%D0%B0

    А това пък кореспондира с другите ни любимци - тия където протестираха и днес, но не си вършат работата.
    Ще разкажи и още нещо - В кв. Дървеница преди време бяха разрешили на фирма да сложи контейнери за стари дрехи - за дюшеклък или к,вот и да е.
    Не издържаха и 3 м. разбиха ги за видят какво има и дали не става за носене или продажба.
    Но нашето малцинство дори и да им затворят пунктовете за желязо, няма да се хванат на работа. Поне при нас вече минават не с каруци, а с микробуси.И събират хАртия, и там има стотинки. А, да и пластмасовите шишета, и тях ги взимат.
    И отново отиваме към другите ни любимци където днес протестираха.
    Тези микробуси минават ли на преглед, имат ли ГО, гумите им имат ли поне 3 мм грайфер., винетки плащат ли, че са с регистрация СО и РА...
    .
    Императоре - не закачай каруците, Според Фандъкова това е етнически транспорт. Каквото и да означава това...
    Въпреки че има ограничения за придвижването им в столицата.

    Коментар


    • 03.10.2011, 08:34
      Местоположение: София


      Начално
      Цитат:
      Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
      Чакай бе човек, никой не е казал че няма да имая рециклиране в България, напротив. Пак ще се преработват отпадъците, само че това ще е безвъзмездно, т.е. ти отиваш и даваш на общината старата си алуминиева дограма без пари, после общината я дава на някоя рециклираща компания без пари, а рециклиращата компания я дава за преработване най-вероятно навин, но пак за без пари, щото ако тук е за пари, ще има яки предпоставки за корупция към общините.
      хихихи
      добреее, ще се опитам нагледно и простичко да обясня - хайде всички да си предаваме безплатно златото и среброто, щото стават обири и кражби - към общините ще има едни контейнерчета ....
      ти ще скочиш, че това е лудост
      е да ама металните отпадъци са СУРОВИНА, търгуваща се по целия свят, ЖИЗНЕНОВАЖНА, ЗА ДА НЯМА ИНФЛАЦИЯ И ДА СЕ ЩАДИ ОК. СРЕДА.

      Така, сега кражбите НЯМАТ общо с бизнеса, а с МЕВЕРЕ, както всичко което се краде.

      Има общо, че Бойко иска целия бизнес в ръцете на 2-3 фирми, за да могат да му плащат.

      Ето ти нещо друго човече - преди закона да мине на първо четене ИМА ФИРМА СКЛЮЧИЛА 143 ДОГОВОРА С ОБЩИНИТЕ ??????????????????????????

      Анализирай това?
      Отговори с цитат

      Коментар


      • Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнение
        Нека форумци живеещи в малки населени места да коментират в темата.
        Аз мисля, че хората, живеещи в малки населени места, имат същите права като останалите, включително правото на неприкосновена частна собственост и лична неприкосновеност. И недоумявам защо тези хора не си търсят правата и не дадат под съд свинското министерство заради отказът му да ги защити? В София и другите големи градове хиляди и хиляди прасета по цял ден къртят и пърдят в ушевите и в патрулките, през уикендите за разнообразие протестират за повече пари и привилегии, а в малките населени места е страшно - един ушев отговаря за 10-15 села, села в които хората са подложени на денонощен хъхряшки терор. И трябва те да излязат на масов протест и да блокират международни пътища, както хората в Петрич, та някой да си размърда задникът и да защити най-елементарните им човешки права.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • Нека форумци живеещи в малки населени места да коментират в темата.

          Коментар


          • Банките и тях

            Коментар


            • Да за крият банкоматите и там има кражби

              Коментар


              • Рециклирането на метални отпадъци е нормален бизнес в целия свят и при това полезен бизнес.
                Ако нещо трябва да се закрива - по-добре да се закрие МВР, защото прасетата ни струват по 1 МБ годишно (и то само заплатите им, без другите разходи по тях), а не вършат работа и за два лева, особено в малките населени места.
                А как да се спрат мангалските кражби? - Ако законите се прилагаха, те нямаше да спрат, но щяха драстически да намалеят. Другият начин ни го показа П. Еленков. Ако хората имат законово право да защитават собствеността си с оръжие, за месец най-много кражбите щяха да намалеят с 88-90%, разбира се - с цената на няколко десетки пръснати мангасарски кратуни.

                Нашата толерастия обикновено обаче ни избива в идиотски направления - и по-вероятно ще бъде спрян този, повтарям нормален и полезен бизнес, отколкото да бъдат озаптени хъхряшките диваци. Друга подобна глупост бе да се заместват чугунените решетки на канализационните улични шахти с циментови, за да не ги крадяли хъхряците... е, загледайте се, ако не сте, да видите че от тия циментови решетки за 2-3 години остава само арматурата и те стават опасни... а колко по-лесно и най-веч по-логично е да се забрани движението на хъхряшките каруци из градът (с тях основно се крадат решетките), а всеки мангал, фанат с такава решетка, да се съди за диверсия и да отива да чука камъни за 8 години? - Но както казах - толерастията ни кара да правим малоумни работи, т.е. не ние, а политиците ни.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Вече има такъв закон до колкото знам, но не знам дали е влязъл в сила.
                  Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                  Коментар


                  • Да се закрият ли пунктовете за скрап

                    С оглед намаляване и спиране на безогледните кражби съгласни ли сте да се забранят със закон пунктовете за изкупуване на метали.
                    52
                    Да се закрият?
                    28.85%
                    15
                    Да не се закриват?
                    57.69%
                    30
                    Друго.
                    5.77%
                    3
                    Да се оставят и да се продължи безогледните кражби?
                    7.69%
                    4
                    Last edited by Andi11; 16.03.2013, 12:51.
                  Working...
                  X