IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиция в къща.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от stat counter Разгледай мнение
    Това е тънката разлика между актив и пасив. Ако къщата се купува, за да се препродаде или да се дава под наем е актив. Ако я купуваш за собствена употреба е пасив.

Въпреки това аз също съм на мнение, че имотите трябва да се използват за лични цели. Възвръщаемостта от тях не е голяма пък има и разходи.

Последно, понеже правих доста проучвания по темата има едно съотношение на цената на земята и цената на сградата - 40:60 което е хубаво де се спазва. Т.е ако направиш къща за 100К евро на земя за 10К евро е много вероятно общата цена на имота да е 70-80К евро. Подобна е ситуацията ако направиш къща за 20К евро на земя за 60К евро. в този случай най-вероятно цената на целия имот ще е колкото цената на земята.

Айде лека и успех с разрешителните
    Интересно съотношение си дал, но на мястото в което имам къща явно цената на сградата е доста нисък процент от цената на парцела, защото няблюдавам, че прилични стари къщи от 70-те ги сриват с фадромата за по ден, само за да дават за обезщтетение а, къщата им пречи. Само за два месеца мога да ви посоча 3 такива сринати къщи за нема нищо с точните адреси.
    Last edited by Лорда; 21.07.2013, 18:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Е хайде спри се де! Тук е разрешено само на един домоуправител да прави такава реклама
      Вашата банка да не би като Райфайзен да е създала отдел недвижимости?
      НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Съгласен.
        Освен ако не я направиш както ти е кеф и да живееш в нея. Както е моя случай.
        За нито едно левче разход от изкопа до последния камък облицовка на BBQ-то не съжалявам.
        Кой иска да се души в хапартаментите, па дори и да не са панеляци.
        Пип, това доста зависи от етапа в живота на човек.
        Имам доста приятели които имат къщи в Банкя, Горна Баня и околните. Отначало и на мен ми беше странно защо предпочитат апартаметите си в София. Ако имаш деца това доста се осмисля. т.е има етапи, в които ти се налага да живееш в лудницата и етапи, когато по-добре да си настрани.

Иначе хубава тема. Стана ми интересна

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          Тук съм съгласен, защото това е точно така. От друга страна обаче все нещо трябва има, за което човек да си харчи парите. Така, че къща за собствен дом - да, къща като инвестиция - не!
          Това е тънката разлика между актив и пасив. Ако къщата се купува, за да се препродаде или да се дава под наем е актив. Ако я купуваш за собствена употреба е пасив.

Въпреки това аз също съм на мнение, че имотите трябва да се използват за лични цели. Възвръщаемостта от тях не е голяма пък има и разходи.

Последно, понеже правих доста проучвания по темата има едно съотношение на цената на земята и цената на сградата - 40:60 което е хубаво де се спазва. Т.е ако направиш къща за 100К евро на земя за 10К евро е много вероятно общата цена на имота да е 70-80К евро. Подобна е ситуацията ако направиш къща за 20К евро на земя за 60К евро. в този случай най-вероятно цената на целия имот ще е колкото цената на земята.

Айде лека и успех с разрешителните

Коментар

• Първоначално изпратено от amoretos_eood
            Вече има фирми, на които човек може спокойно да разчита и да си спести нервите- например с http://amoretos.eu или www.amoretos.com може да си осигурите професионална помощ за определяне критериите за търсене на имота и ценовия диапазон; Консултация относно конкретен недвижим имот – анализ на положителните и отрицателните му аспекти и определяне на адекватна пазарна цена
            Изготвяне на експертна оценка на недвижим имот за целите на кредитирането;
            Инвеститорска дейност: узаконяване и регистриране на строежи (Акт 16 и др.), смяна предназначение;
            Подготовка на документи за разпоредителни сделки: продажби, делби и други.
            Е хайде спри се де! Тук е разрешено само на един домоуправител да прави такава реклама

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
              Понятия инвестиция и къща за мен са доста несъвместими Къщата е по скоро разход, а не инвестиция
              Тук съм съгласен, защото това е точно така. От друга страна обаче все нещо трябва има, за което човек да си харчи парите. Така, че къща за собствен дом - да, къща като инвестиция - не!

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                Понятия инвестиция и къща за мен са доста несъвместими Къщата е по скоро разход, а не инвестиция
                Съгласен.
                Освен ако не я направиш както ти е кеф и да живееш в нея. Както е моя случай.
                За нито едно левче разход от изкопа до последния камък облицовка на BBQ-то не съжалявам.
                Кой иска да се души в хапартаментите, па дори и да не са панеляци.

Коментар

• Понятия инвестиция и къща за мен са доста несъвместими Къщата е по скоро разход, а не инвестиция

Коментар

• Да поясня относно освежаващия ремонт, както казах всичко е споразумение между двете страни. Ако наемателя вземе въпросната къща 2013 г. и я довърши 2014 г. то той трябва да я освободи 2023 г., от приключването на довършителните работи ще са минали около 9 г. Къщата в някаква степен ще се е амортизирала до тогава, сиреч ще има нужда от освежителен ремонт. Вече, дали наемодателя ще го изисква предварително в договора си е негова работа.
                    Ен Пи Ен Кънстракшън ЕООД

www.npnconstruction.com

Коментар

• Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнение
                      Е точно де.За какво са му балонирани боклуци на лорделовците.
                      Купуваш на себестойност.
                      Хахахахахахаха, доста смешно!:D

И като купиш на себестойност там /сред шумкарите/ какво ще правиш имота, как ще го опазиш? Или най-важното какво ще правиш със себе си там ако мислиш да живееш??!

Коментар

• Аз визирах къщата от началото на темата и освежаващия ремонт споменат от строителя. И реших, че се бъзикате.

Коментар

• Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
                          Не.

1) Затегнаха контрола, ако са минали пет години от началото на строежа, къщата вече не може да се узкони.

2) Еле нещо да е в нарушение на ЗУТ. Сега и за Позел се заяждат.

3) Наемът на такъв имот е около 1 500 лева/месец и то при положение, че го харесат. Има страшно много предложения в момента. Цената на довършване е около 150 000 лв. Икономически е неизгодно за 10 години.

Амортизация ??? Ебават се. Иначе тя се включва в наема. Егати изтрещялите хора, дето вярват в това.
                          Не бъркайте къща в Бояна и Драгалевци с балкански имоти.

Колегата каза че инвестира точно в такива имоти с бъдещ потенциал.Къщи има в живописни забутани места за по 3-4 К в юро.Тях коментирах.

Коментар

• Не.

1) Затегнаха контрола, ако са минали пет години от началото на строежа, къщата вече не може да се узкони.

2) Еле нещо да е в нарушение на ЗУТ. Сега и за Позел се заяждат.

3) Наемът на такъв имот е около 1 500 лева/месец и то при положение, че го харесат. Има страшно много предложения в момента. Цената на довършване е около 150 000 лв. Икономически е неизгодно за 10 години.

Амортизация ??? Ебават се. Иначе тя се включва в наема. Егати изтрещялите хора, дето вярват в това.

Коментар

• Би могло да стане факт, всичко е въпрос на уговорка. Много зависи локацията, приблизително на 3 км от Симеоново са Драгалевци, Бистрица, Малинова Долина, Студентски град, и кв. Витоша, да не пропусна някой само. Имам една позната, която отвори хоспис във Варна, точно под такава договорка, направи основен ремонт на стара сграда в кв. Галата с договор за 10 г. ползване и пусна хосписа в действие. Трябва просто да се направи аритметиката. Може и някой частник да се навие, ако търси имот да живее със семейството си години наред под наем, достроява къщата не плаща наем да речем 4-5 г. и останалите 5-6 години си плаща фиксиран наем. Все пак да не забравяме, че съществува инфлация и тези пари, които договориш сега, може да нямат същата стойност след години. Относно амортизацията, може да се договори последната година от ползването непосредствено преди да ти върне къщата, да се направи освежителен ремонт, например пребоядисване на стените, циклене на паркета, смяна на ламината с нов и др. подобни не много скъпи операции.
                              Ен Пи Ен Кънстракшън ЕООД

www.npnconstruction.com

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Ако включиш и амортизацията, може да ти платят за да я вземеш......
                                Ако дигнат данъците (което е напълно реално като гледам ситуацията с бюджетите ) мисля че ще има и такива оферти.За съжаление.

Коментар

Working...
                                X