IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от avramcho Разгледай мнение
    това е единственото смислено от твоите постове - за съжаление си го Преписал

иначе в това,което е Твое, което сам си "натворил" прозира творчеството на Неразбиращия тази крилата мисъл

но ти си пиши.......конструктивно е
    Естествено, че съм го преписал - от "Две димящи дула" е
    И кво, викаш - много съм се прецакал, като не купих 2008-а на 1200 Евро квадрата, а купих 2012-а на 600, а?
    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Never underestimate the predictability of stupidity

Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
      това е единственото смислено от твоите постове - за съжаление си го Преписал

иначе в това,което е Твое, което сам си "натворил" прозира творчеството на Неразбиращия тази крилата мисъл

но ти си пиши.......конструктивно е

Коментар

• Първоначално изпратено от tbm2.net Разгледай мнение
        Човек две години ходене по огледите не е нормално без да се обиждаш )) Явно трябва да направиш компромис с нещо

Мнението ти за брокерите няма да го коментирам, защото съм брокер и си разбирам от работата, а ти кой точно визираш съм сигурен, че няма да посочиш...

Има пряка връзка между продадените имоти и липсата на хубави имоти. Да най-продавани са евтините имоти 20 000 - 40 000 - 60 000 евро 1-ни, 2-ни, 3-ни, но ще ти кажа за колко време може да се намери клиент за имот с добра локация и с добра цена - една седмица максимум две. Става дума за имоти с цени до 80-90 000 евро, а понякога ако собственика е мотивиран капаро може да получи за 2-3 седмици дори и с цена над 100 000 евро. Като това да се намери клиент имам предвид да дойдат на огледи доста хора, но само един да успее да го купи, а другите продължават с търсенето.

Броят на продажбите намалява с всяка изминала година това е така и едва ли ще продължи дълго. Но знаеш ли колко хора при това с налични средства търсят имоти (ти търсиш от две години) и не могат да си намерят, защото предлагането на хубави имоти в София се изчерпва? Всеки един брокер в София има поне по двама такива клиенти, които са в режим на "изчакване" и почти не ходят по огледи. Попитай и ще разбереш. Брокерите в София сигурно са около 3000 незнам. Аз колкото колеги познавам и си говорим (около 40-50 човека се знаем) не съм чул някой да си няма такива клиенти.

За депозитите се информирай мисля инфото ти е старо има огромен брой депозити от 50 000 до 100 000лв.
        Две години никой не се съгласи да ми свали до цената, която предлагах. Аз не се пазаря. Казвам цената, ако продавачът е съгласен, си стискаме ръцете, ако не е - лек ден Ви желая, довиждане!
        А най-смешното е, че имоти, които гледах преди 2 години, до ден-днешен се предлагат на същата цена като тогава или най-много с 1-2 хиляди Евро надолу. Ако тогава продавачът се беше съгласил да ми направи исканата отстъпка и беше сложил парите от продажбата на депозит в ЦКБ при 8.85% годишна лихва, сега щеше да е с 10-ина хиляди Евро напред Но де толкова акъл у дюлгерина, ще стиска тухлите и бетона до последно, но няма да свали цена
        Депозитите на физически лица на стойност от 50 001 до 100 000 лева са 66 258 при общ брой на депозитите в страната 12 201 803, тоест са 0.55% от всички депозити.
        Депозитите на физически лица на стойност над 100 000 лева са общо 29 564 или 0.24% от всички депозити. Отделно, напълно е възможно едно лице или едно семейство/домакинство да има повече от един такъв депозит. Отделно е много вероятно огромната част от тези хора с големите депозити вече да си имат собствено жилище и изобщо да не са участници на пазара на имоти.
        Моята лична прогноза за пазара на имоти в София е, че в следващите 2-3 години средната цена ще се задържи около моментните си стойности от около 700 Евро/кв. м - нещо, което се наблюдава вече година - година и половина. Тоест, реално имотите ще поевтиняват, защото инфлацията за тези 2-3 години ще бъде поне 3% годишно. Средни цени като от 2008-а - 1200 Евро на кв. м - на каквито се надяват ъпърите, в следващите 10 години едва ли ще видим, а средни цени от 200 - 300 Евро/кв. м, на каквито се надяват сривльовците, няма да видим никога.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
          Лошото е че го разбират после !!
          ключовата дума е "Ликвидност"

а ти едва ли си от ордена на Майка Тереза

Всеки има неотменимото право да избере как да си счупи главата

Коментар

• Първоначално изпратено от ale1 Разгледай мнение
            Едно е сигурно Предварително :
            Щом са единомишленици - грешат !

спр: "Когато всички мислят еднакво" - продължението ще намериш в Гугъл
            Лошото е че го разбират после !!
            Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

Да бе, ама аз от къде да знам ПРЕДВАРИТЕЛНО кое е толкова сложно за масата... и когато се стигне до неразбиране /конкретно!/ и тогава се учудвам...
              Едно е сигурно Предварително :
              Щом са единомишленици - грешат !

спр: "Когато всички мислят еднакво" - продължението ще намериш в Гугъл

Коментар

не може мнозинството да е право - това е ПУП за Инвестирането (Първо Универсално правило)

Както в Умните пазари , така и на "Останалите" - има ли Единомислие - ще има Ликвидност ..........и съотв. ще има Печалби
                Да бе, ама аз от къде да знам ПРЕДВАРИТЕЛНО кое е толкова сложно за масата... и когато се стигне до неразбиране /конкретно!/ и тогава се учудвам...

Коментар

Всеки път когато някой не може да вдене нещо което за мен е супер елементарно се учудвам
                  не може мнозинството да е право - това е ПУП за Инвестирането (Първо Универсално правило)

Както в Умните пазари , така и на "Останалите" - има ли Единомислие - ще има Ликвидност ..........и съотв. ще има Печалби

Коментар

не Някой а 98 % следват фундамента
                    дали ще има Пазар,ако всички знаят .... а кой ще Плаща ??

Няма по-опасна религия от икономиката , защото е "писана от аФторитети".....
                    които знаят а всъщност трябва можене

за това съм си сложил такъв подпис..........не че някой го приема
                    Всеки път когато някой не може да вдене нещо което за мен е супер елементарно се учудвам

Коментар

• Защо ти е Чудно ???

Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                      ПАК някой залитна да бърка фундамента със свободния пазар
                      не Някой а 98 % следват фундамента
                      дали ще има Пазар,ако всички знаят .... а кой ще Плаща ??

Няма по-опасна религия от икономиката , защото е "писана от аФторитети".....
                      които знаят а всъщност трябва можене

за това съм си сложил такъв подпис..........не че някой го приема

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                        Големи дивотии си написал!
                        Значи икономиката за първи път ще отчете ръст през годината за която си написал, че няма какво да омекотява спада!?!?!
                        http://econ.bg/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D0...7278_at.4.html

Коя звезда от кой небосвод ти предсказа, че ще има изтегляне на капитали, щото напоследък се наблюдава вливане на такива
                        http://www.capital.bg/politika_i_iko...5_kum_noemvri/

Доста си се иобъркал и за фискалния резерв!
                        http://pressadaily.bg/publication/80...%D0%BB%D0%B2./
                        Или поне данните са ти актуални за преди година и половина.

ИЗОБЩО БАБО МЕЦО ИМА ЛИ НЕЩО СМИСЛЕНО В ПОСТА ТИ? КАКТО Е ВИДНО НЯМА ЗНАЧИ И ПОНИЖЕНИЕ НЯМА ДА ИМА , А ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО Е ПОВСЕМЕСТНО И ЧАК ВЕЧЕ ЩЕ СТИГНЕ ПЛАШЕЩТИ РЪСТОВЕ НА ДОБРИТЕ ИМОТИ С ДОБРИ РАЗПРЕДЕЛЕНИЯ И ЛОКАЦИИ.
                        Бате, не се пени толкова за фискалния резерв, защото баба ти меца е права! Реално към края на годината резерва е малко над 4 млрд. а останалото са 2 млрд. от новата еврооблигасия, която разлика беше използвана за плащането на старата еврова облигасия на 15.01.2013.

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                          Аз пък мисля, че имотите ще вървят още надолу защото:
                          - банките ще почнат да разпродават-от декември почнаха да регистрират загуби, заради заличаването на лощи кредити. Просто са стигнали нивото лощи кредити което могат да понесат. Преди 4 години лощите кредити бяха например 2-3 % и сега са към 23-24%. Едва ли биха могли да покрият например 30-40% и затова ще кешират жилищата.
                          -от догодина ще можем свободно да работим в страни като UK(май 7-8 страни оставиха трудовите бариери до последно) и това ще доведе до още по-голяма миграция на запад.
                          -края на миналата година се прие облагането на лихвите и това допринесе за продажби през Q4-2012 на ниво Q4-2011 за София, но това е еднократен ефект и са изтеглени продажби от 2013 в 2012. Който се излъгал се е излъгал, нови балъци няма...
                          -имаме избори лятото и обикновено преди избори капиталите се изтеглят, а за след изборите се очертава политическа криза.
                          -резервите на държавата изтъняха. Преди 4 години фискален резерв - 8 милярда, а сега 4 милярда.. Държавата няма да има с какво да омекотява спад-а на икономиката. Вижда се и по плащанията към земеделците, че пари няма...
                          ПАК някой залитна да бърка фундамента със свободния пазар

Коментар

• Големи идиотии

Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                            Аз пък мисля, че имотите ще вървят още надолу защото:
                            - банките ще почнат да разпродават-от декември почнаха да регистрират загуби, заради заличаването на лощи кредити. Просто са стигнали нивото лощи кредити което могат да понесат. Преди 4 години лощите кредити бяха например 2-3 % и сега са към 23-24%. Едва ли биха могли да покрият например 30-40% и затова ще кешират жилищата.
                            -от догодина ще можем свободно да работим в страни като UK(май 7-8 страни оставиха трудовите бариери до последно) и това ще доведе до още по-голяма миграция на запад.
                            -края на миналата година се прие облагането на лихвите и това допринесе за продажби през Q4-2012 на ниво Q4-2011 за София, но това е еднократен ефект и са изтеглени продажби от 2013 в 2012. Който се излъгал се е излъгал, нови балъци няма...
                            -имаме избори лятото и обикновено преди избори капиталите се изтеглят, а за след изборите се очертава политическа криза.
                            -резервите на държавата изтъняха. Преди 4 години фискален резерв - 8 милярда, а сега 4 милярда.. Държавата няма да има с какво да омекотява спад-а на икономиката. Вижда се и по плащанията към земеделците, че пари няма...
                            Големи дивотии си написал!
                            Значи икономиката за първи път ще отчете ръст през годината за която си написал, че няма какво да омекотява спада!?!?!
                            http://econ.bg/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D0...7278_at.4.html

Коя звезда от кой небосвод ти предсказа, че ще има изтегляне на капитали, щото напоследък се наблюдава вливане на такива
                            http://www.capital.bg/politika_i_iko...5_kum_noemvri/

Доста си се иобъркал и за фискалния резерв!
                            http://pressadaily.bg/publication/80...%D0%BB%D0%B2./
                            Или поне данните са ти актуални за преди година и половина.

ИЗОБЩО БАБО МЕЦО ИМА ЛИ НЕЩО СМИСЛЕНО В ПОСТА ТИ? КАКТО Е ВИДНО НЯМА ЗНАЧИ И ПОНИЖЕНИЕ НЯМА ДА ИМА , А ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО Е ПОВСЕМЕСТНО И ЧАК ВЕЧЕ ЩЕ СТИГНЕ ПЛАШЕЩТИ РЪСТОВЕ НА ДОБРИТЕ ИМОТИ С ДОБРИ РАЗПРЕДЕЛЕНИЯ И ЛОКАЦИИ.

Коментар

• Данните са от "Преброяване на населението и жилищния фонд 2011"
                              Източник НСИ, НСБ-София

Коментар

• Аз пък мисля, че имотите ще вървят още надолу защото:

Коментар

Working...
                                X