IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от каун Разгледай мнение
    ДА 600000+ са ЖИЛИЩАТА в София.
    Ти спомена,че годишно се продават по 20000 имота. ОК колко от тях са жилища?
    Ако може с цифри
    Свободните съчинения си ги запази
    Ако ще четем избирателно диалог трудно би се получил. Ако искаш да водиш диалог и да получаваш отговори на въпросите си е редно да правиш същото. Аз задавам въпрос и ти ми отговаряш - едва тогава можеш да ми зададеш следващия въпрос и да очакваш аз да ти отговоря. Това не е играта стани богат за да ми задаваш въпроси и аз само да отговарям ))

Приятелю не е важно колко жилища има в София, а колко от тях са обявени за продажба, защото след като са 600 000 в колко от тях хората си живеят и нямат никакво намерение да ги продават? Да не би да са около 500 000 + -?

От обявените за продажба жилища колко от тях стават за нещо или май вече те попитах три пъти това...?

Задавайки ми насочващи въпроси за да получиш удобни отговори не е сериозно. Иначе от тези 20 000 жилищата вероятно са около 15 000.

Сега преди да ми зададеш следващата вълна от въпроси - прочети тези, които аз ти зададох по-надолу и като ми отговориш на тях тогава ще отговоря на следващите ти насочващи въпроси

Или викаш няма значение - важното е стъкмистика да се прави. Колко автомобила има в София - един милион, е значи ти като искаш да си купиш голф четворка с климатик и 150 коня и кожен салон има голямо значение колко точно москвича стоят пред блоковете в София. Вероятно цените на голфовете единички и цените на фиатите ще натиснат надолу и цените на голфовете 4-ки все пак милион-милион и половина застраховки ГО има направени значи корен квадратен от 2 милион...и т.н. разбираш на къде бия нали?
    Last edited by tbm2.net; 05.02.2013, 23:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от tbm2.net Разгледай мнение
      600 000 имота в София ли имаш предвид?

Аз не казвам, че търсиш нещо, а че не е важно бройката, а какво се предлага и ако това, което се предлага не се харесва тогава какво значение има колко много нехаресвани неща се предлагат след като те не са фактор?

Нали правиш разлика между имоти в страната, имоти в страната за продажба, имоти в София, имоти в София за продажба, жилища в София и жилища в София за продажба?

Тоест колко имота има в София и колко от тях са обявени за продажба реално няма никакво значение...има значение едно единствено нещо - има ли имоти, които отговарят на търсенето и колко, къде и какви са те?
      ДА 600000+ са ЖИЛИЩАТА в София.
      Ти спомена,че годишно се продават по 20000 имота. ОК колко от тях са жилища?
      Ако може с цифри
      Свободните съчинения си ги запази за иванофф
      Last edited by каун; 05.02.2013, 23:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
        ДА !! И обикновенно го правя доста добре
        както ти харесва

Аз чакам някой брокер да ми отговори все пак

Коментар

Що се правиш на ударен!
          Никъде не съм казал нищо за панелки, или въобще,че търся нещо.

Възможно ли е 1/3 и повече от жилищата в София да са се продали за няма и 10 години??? (Над 600000 са 2011 г.)
          600 000 имота в София ли имаш предвид?

Аз не казвам, че търсиш нещо, а че не е важно бройката, а какво се предлага и ако това, което се предлага не се харесва тогава какво значение има колко много нехаресвани неща се предлагат след като те не са фактор?

Нали правиш разлика между имоти в страната, имоти в страната за продажба, имоти в София, имоти в София за продажба, жилища в София и жилища в София за продажба?

Тоест колко имота има в София и колко от тях са обявени за продажба реално няма никакво значение...има значение едно единствено нещо - има ли имоти, които отговарят на търсенето и колко, къде и какви са те?

Коментар

Така си мислиш
            ДА !! И обикновенно го правя доста добре
            Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
              това е моментната стойност на скоростта... а както всички знаем в момента тя е забавена. От тук не можеш да си правиш генерални изводи за нищо друго освен за МОМЕНТА !!
              Така си мислиш

Коментар

Що се правиш на ударен!

Възможно ли е 1/3 и повече от жилищата в София да са се продали за няма и 10 години??? (Над 600000 са 2011 г.)
                това е моментната стойност на скоростта... а както всички знаем в момента тя е забавена. От тук не можеш да си правиш генерални изводи за нищо друго освен за МОМЕНТА !!
                Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

Аз ти писах вчера ама кой да чете...10204395478550506390567+ са копторите в София ама никой не се интересува от тях или ти живо се вълнуваш от 40 годишни панели?
                  Що се правиш на ударен!

Коментар

Какво да ти кажа, повечето брокери са точно с такова образование - фризьори, химици, кранисти, пианисти. Ти да не си завършил висшето брокерско

В София има 600000+ жилища. Годишно ако се продават по 20000, то за последите няма 10 години 1/3 от жилищата са сменили собствениците си!!!
                    Как я мислиш тая работа
                    Аз ти писах вчера ама кой да чете...10204395478550506390567+ са копторите в София ама никой не се интересува от тях или ти живо се вълнуваш от 40 годишни панели?

Коментар

На теории съм се наслушал най-различни...незнам дали говорим едно и също като по команда, но не се ли замисляш, че когато много хора ти казват едно и също е много възможно те да са прави, а ти не ? Когато много доктори ти дават една и съща диагноза, но комшийката, колегата от работата, братовчеда ти и жена ти, които са съответно - фризьорка, програмист, химик и жена ти да кажем мениджър реклама казват, че докторите грешат аджеба ти кой ще послушаш?
                      Какво да ти кажа, повечето брокери са точно с такова образование - фризьори, химици, кранисти, пианисти. Ти да не си завършил висшето брокерско

В София има 600000+ жилища. Годишно ако се продават по 20000, то за последите няма 10 години 1/3 от жилищата са сменили собствениците си!!!
                      Как я мислиш тая работа

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                        Ми щи отговоря и на двете питания:
                        Лекарите в общия случай си разбират от медицина. Брокерите разбират от имоти колкото и от садене на пшеница, атомна физика или санскрит - тоест нищо. За 2 години ходене по огледи се наслушах на какви ли не безумия и щуротии. Ако използваме твоето сравнение с медицината - все едно да идеш на лекар, защото те боли ухото, а той да ти предложи операция на менискуса :-)
                        По отношение на втория въпрос - няма никаква връзка между броя на сделките като цяло и броя на сделките с добри имоти. Даже напротив - имайки предвид кредитната политика на банките и парите, с които разполага средностатистическият купувач, бих казал, че даже напротив - най-продавани са скапани маломерни панеляци, просто защото за повече пари няма. Броят на продажбите намалява драстично с всяка година от 2008-а насам, а за депозитите е достатъчно да погледнеш как са разпределени като суми, за да осъзнаеш, че има едно малцинство с огромни депозити, а масата я има 4-5 000 лева заделени, я не.
                        Човек две години ходене по огледите не е нормално без да се обиждаш )) Явно трябва да направиш компромис с нещо

Мнението ти за брокерите няма да го коментирам, защото съм брокер и си разбирам от работата, а ти кой точно визираш съм сигурен, че няма да посочиш...

Има пряка връзка между продадените имоти и липсата на хубави имоти. Да най-продавани са евтините имоти 20 000 - 40 000 - 60 000 евро 1-ни, 2-ни, 3-ни, но ще ти кажа за колко време може да се намери клиент за имот с добра локация и с добра цена - една седмица максимум две. Става дума за имоти с цени до 80-90 000 евро, а понякога ако собственика е мотивиран капаро може да получи за 2-3 седмици дори и с цена над 100 000 евро. Като това да се намери клиент имам предвид да дойдат на огледи доста хора, но само един да успее да го купи, а другите продължават с търсенето.

Броят на продажбите намалява с всяка изминала година това е така и едва ли ще продължи дълго. Но знаеш ли колко хора при това с налични средства търсят имоти (ти търсиш от две години) и не могат да си намерят, защото предлагането на хубави имоти в София се изчерпва? Всеки един брокер в София има поне по двама такива клиенти, които са в режим на "изчакване" и почти не ходят по огледи. Попитай и ще разбереш. Брокерите в София сигурно са около 3000 незнам. Аз колкото колеги познавам и си говорим (около 40-50 човека се знаем) не съм чул някой да си няма такива клиенти.

За депозитите се информирай мисля инфото ти е старо има огромен брой депозити от 50 000 до 100 000лв.
                        Last edited by tbm2.net; 05.02.2013, 22:16.

Коментар

Всичките задавате въпроси, а на моите никой не смее да отговори
                          Ми щи отговоря и на двете питания:
                          Лекарите в общия случай си разбират от медицина. Брокерите разбират от имоти колкото и от садене на пшеница, атомна физика или санскрит - тоест нищо. За 2 години ходене по огледи се наслушах на какви ли не безумия и щуротии. Ако използваме твоето сравнение с медицината - все едно да идеш на лекар, защото те боли ухото, а той да ти предложи операция на менискуса :-)
                          По отношение на втория въпрос - няма никаква връзка между броя на сделките като цяло и броя на сделките с добри имоти. Даже напротив - имайки предвид кредитната политика на банките и парите, с които разполага средностатистическият купувач, бих казал, че даже напротив - най-продавани са скапани маломерни панеляци, просто защото за повече пари няма. Броят на продажбите намалява драстично с всяка година от 2008-а насам, а за депозитите е достатъчно да погледнеш как са разпределени като суми, за да осъзнаеш, че има едно малцинство с огромни депозити, а масата я има 4-5 000 лева заделени, я не.
                          Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

В София се продават годишно по 20 000 имота колко от хубавите имоти да останат непродадени?
                            Всичките задавате въпроси, а на моите никой не смее да отговори

Коментар

На теории съм се наслушал най-различни...незнам дали говорим едно и също като по команда, но не се ли замисляш, че когато много хора ти казват едно и също е много възможно те да са прави, а ти не ? Когато много доктори ти дават една и съща диагноза, но комшийката, колегата от работата, братовчеда ти и жена ти, които са съответно - фризьорка, програмист, химик и жена ти да кажем мениджър реклама казват, че докторите грешат аджеба ти кой ще послушаш?

Това с наемите...как да ти кажа сега хората, които имат пари не им се живее под наем. А хора с пари в нашата страна има иначе нямаше да има толкова продажби и толкова депозити последните две поне лесно се доказват ако другото минава в графата "те всички брокери така казват" това лесно се проверява.
                              От вчера чакам отговор

Коментар

Това обикновено са приказки на фрустриран радомирски екземпляр, който се мъчи да продаде пършивата си панелка от три години.
                                То няма лошо, че се мъчи да продаде.
                                Лошото е, че опитва на цените от 2008ма, но не се получава...
                                "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

Working...
                                X