IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
    Бертрам е гол теоретик като тебе. Вие не сте влизали в банка и не са ви кредитирали и за плод и зеленчук за да давате обосновани мнения. Има кредити за всякакви хора, стига да са икономически активни. Кредитния оборот се увеличава:

http://banks.dir.bg/2013/03/25/news13454246.html

Само психично болни могат да отричат кредита като инструмент за усилване на бизнес оборота.
    Да.Така е. Във връзка със следните събития.

http://www.investor.bg/novini/122/a/...ylgove,148692/

Коментар

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
      Мъдро говориш, Бертрам! Дано те чуе.........
      Бертрам е гол теоретик като тебе. Вие не сте влизали в банка и не са ви кредитирали и за плод и зеленчук за да давате обосновани мнения. Има кредити за всякакви хора, стига да са икономически активни. Кредитния оборот се увеличава:

http://banks.dir.bg/2013/03/25/news13454246.html

Само психично болни могат да отричат кредита като инструмент за усилване на бизнес оборота.

Коментар

• bertram

В момента най добрата инвестиция е в бизнес, който дори едва да крета но да се самоиздържа бие по сигурност всички други варианти.
        Имот, който да може да се отдава под наем и винаги да се намират наематели - перфектно убежище.
        Last edited by supertrader; 25.03.2013, 11:59.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Няма да има наематели. Купувачката щяла да си живее в него.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнение
            Никой не ме пита, но аз ще ви кажа и на вас, пък дано свърши работа някому- гарсониера, 45 кв. м., последен етаж, стара тухла, във Враца, блока на "Космос" (къде е и как изглежда тоя блок "Космос" не знам, бил 4- 5 етажен, запазен, в добър като за Враца район), за козметичен ремонт (цялостно почистване и латекс в кухнята), с някакви мебели. Продаден преди около месец за 18000 лв.
            Това възстановяване на пазара ли е, влошаване ли е?
            ами като се има предвид че едва ли наема е повече от 100 лева това прави Р/Е 15 което си е нормално. имайки предвид че във Враца нема да има много наематели сие ударил джакапота продавача

Коментар

• Никой не ме пита, но аз ще ви кажа и на вас, пък дано свърши работа някому- гарсониера, 45 кв. м., последен етаж, стара тухла, във Враца, блока на "Космос" (къде е и как изглежда тоя блок "Космос" не знам, бил 4- 5 етажен, запазен, в добър като за Враца район), за козметичен ремонт (цялостно почистване и латекс в кухнята), с някакви мебели. Продаден преди около месец за 18000 лв.
              Това възстановяване на пазара ли е, влошаване ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                Лорда не хвърляй шапката сега, защото това е рентабилно само ако се прави със собствен капитал. Тия глупости дето ги мислиш за ипотеките ги забрави, защото при това положение работиш за банката. Реално цялата ти далавера отива за банката, защото в момента в който приключиш с ипотеката тия имоти няма да стават за нищо, но банката ще е направила дубъл от теб...(за теб нервите).

Поздрави и успех
                Мъдро говориш, Бертрам! Дано те чуе.........
                Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• за мен в момента актуални за инвестиране градски НИ са :

- земя - много народ очакваше да си продаде парцелите за милиони, но с краха на строителството остана само с очакванията. В момента цените на приятни парцели за ниско строителство започват да се нормализират.

- апартаменти от ЧСИ - внимателно може да се намерят доста интересни попадения при това на изгодна цена, но все още хубавите имоти не стигат до чси, а се продават с посредничеството на банката на избрани хора на цена малко по-висока от каквато би била при чси.

За съжаление в проспериращото общество, което се получи в резултат на мъдрото управление на ДС (милиционерите от ГЕРБ са тоже в този кюп).. в момента ако се прави бизнес с купуване и отдаване под наем..най-голяма възвръщаемост имат боклуците ( панелни имоти в окаяно състояние в гадни квартали), защото се продават на доста ниска цена, а стига да си дебелокож винаги може да намериш изпаднали в затруднение хора, които да настаниш на скромен, но рентабилен наем (спрямо цената на имота). Това обаче си е гадна работа откъдето и да го погледнеш....и не е за всеки.

Лорда не хвърляй шапката сега, защото това е рентабилно само ако се прави със собствен капитал. Тия глупости дето ги мислиш за ипотеките ги забрави, защото при това положение работиш за банката. Реално цялата ти далавера отива за банката, защото в момента в който приключиш с ипотеката тия имоти няма да стават за нищо, но банката ще е направила дубъл от теб...(за теб нервите).

Поздрави и успех
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
                    има заложени и на 300 лв, ама не стигат до обявите... ЗАСЕГА
                    Ще има.....за съжаление или радост на очакванията на отделни индивиди.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimi_Dukov_1 Разгледай мнение
                      Гледам си обяви в имот.бг на апартаментите в Пловдив и забелязвам вече няколко ОФЕРТИ (подчертавам, а сделки се сключват под офертна цена) под 300 евро на м2...
                      http://www.imot.bg/1c133715529920659 ...Честито на печелившите...
                      има заложени и на 300 лв, ама не стигат до обявите... ЗАСЕГА

Коментар

• Гледам си обяви в имот.бг на апартаментите в Пловдив и забелязвам вече няколко ОФЕРТИ (подчертавам, а сделки се сключват под офертна цена) под 300 евро на м2...
                        http://www.imot.bg/1c133715529920659 ...Честито на печелившите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                          Да бе! Всеки месец ми правят оферти за рефинансиране на ипотеката. И никой не ми е отказал заради типа строителство. Това е само в болните глави на мечтателите за евтинко. За 60 години няма срутен нито един панел.
                          Що ще рефинансираш нема наематели ли.Или дигнаха ипотеката и стана много тежичко а?

Нал знаеш че лично не ме интересува дали е евтиничко или скъпичко.

Важното пиенето и еденето и урвите да си ми по джоба другото ми е през 6.30-то

Коментар

• Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнение
                            Скоро ,амиго май не си сядал на бира с банкови кредитни експерти !
                            Да бе! Всеки месец ми правят оферти за рефинансиране на ипотеката. И никой не ми е отказал заради типа строителство. Това е само в болните глави на мечтателите за евтинко. За 60 години няма срутен нито един панел.

Коментар

• Скоро ,амиго май не си сядал на бира с банкови кредитни експерти !

Коментар

• Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнение
                                Специално за панеляците са секнали вскякави кредитирания(всеки кредитен банков инспектор ще ви каже) .Защо ли не ги приемат за обезпечение??
                                Тия небивалици съм ги слушал и чел от 2005г. насам. Въпреки това през 2007-ма грабнах новия панел с хипотека. Офертната не му се беше вдигала на д 60 К евра от 2 години. На 19.03. съм получил съобщение, че в момента се оферира над 61. Егааааааааааааааатиииииииииии кееееееееееефаоаааааааааааааааа!

Коментар

Working...
                                X