IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Милионери разпродават имотите и акциите си. Топ 3 на най-богати българи изкараха 29 млн. лв. за година, според "Стандарт". Милионерите масово разпродават имотите, акциите и дяловете си във фирми. Това се вижда от подадените досега годишни данъчни декларации за облагане на доходите от 2012 година. Близо 38% от доходите на Топ 10 на най-богати българи са реализирани именно от продажба на имоти, дялове от компании и дори от раздялата с цял бизнес. Десетте души с най-високи доходи в България са изкарали общо 58,78 млн. лв. само за година. От общата сума малко над 22 млн. лв. са получени от продажба на имоти, акции и цял бизнес. Най-големите сделки през миналата година са реализирани от хората на трето и четвърто място в класацията на
    Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Защо кипърците са по-богати от немците?

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=447658

Коментар

• Всичко е психологическа нагласа

Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
        Много се чудя как ли се чувстват тези опоненти, като с години не им се сбъдват мечтите?!
        Аз от един месец се поставям в тяхната кожа с цел покупка и не мога да си намеря място от невъзможността да си намеря нещо читаво в сегмента който съм набелязал. Какво остава да чакам с години. Явно трябва да си особен род мазохист!
        ...

всичко е психология на тълпата , на пролетариата !

Пролетарият е човек алчен и ..............упав

той живее за да налива вода в чужда мелница !

него НЕ само за имотите го лъжат !
        Него то лъжат на Женския пазар , както и на Политическия пазар

както казва един познат/автоджамбазин :

никога не съм вярвал,че българите са толкова .????.....ави

20 год Вица "

нов внос , перфектен , 34 000 км , гаражна, карала я е жена до магазина и болницата " работи Безотказно

Лордиефкофски , защо мислиш , че Вица не работи и при имотите ?
        Мечтата на обикновения човек е за "далавера" , Тото и пр.. измислени начини за правене на пари

Коментар

• Първоначално изпратено от avramcho Разгледай мнение
          форумите[/COLOR] са пълни с опоненти на поскъпването - Т.Е. или имат непосредствен интерес , или са безхаберни нищомейкъри.
          Много се чудя как ли се чувстват тези опоненти, като с години не им се сбъдват мечтите?!
          Аз от един месец се поставям в тяхната кожа с цел покупка и не мога да си намеря място от невъзможността да си намеря нещо читаво в сегмента който съм набелязал. Какво остава да чакам с години. Явно трябва да си особен род мазохист!

Коментар

сигурно се питаш - какво е Тайнственото Нещо , без което не става Нищо ??

нарича се вестник .......а мъдреците са казали:

Муха,Бизнес и политик се убиват с вестник
            .........

ако пишеха,че имотите Ще падат - Те Паднаха !

Щом пишат , че Имотите ще Поскъпват - значи Поскъпват

без значение какво работиш-научиш ли Тези две неща:

"Пази се от Вестник" и "Всичко се повтаря"........

много ще ти е леко , вервай ми
            Ko и туй нещо дето мяза на онуй нещо

Коментар

• разбирам те много добре

Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнение
              не ве батка, друга ми беше мисълта, ама трудно е човек да се изказва образно по форуми....

маркетингови и медиини похвати имат временно влияние, и доста помагат за надуването на балончета

Пазарите се движат от фундаменти - търсене(търсещи), предлагане и количество пари.

- търсенето , или хора имащи нужда от имоти. Аз такива не виждам, Б-я е на челно място по процент хора притежаващи жилището си, и това беше преди имотният бум. Демографската картина тепърва ще смарангясва.
              - Предлагане - само в София има 120 000 празни жилища. 927 000 са за цялата страна. Цели села изчезват щото няма кой да живее там.
              - пари има, цените обаче все още не са паднали досаттъчно. Има досатъчно индикатори които показват какви трябва да са цените.

За съжаление, държавата няма никаква данъчна политика, и сега на собствениците им е по-изгодно да изчакат до пълно разпадане на жилището, отколкото да продават. Това допълнително ще удължи агонията.

А за имотите и лумпенизираните тълпи, си принципно си прав - ама само прицнипно. Това което не схващаш, че ако не можеш да продадш на тълпите, ще ттрябва да намериш начин да продадеш на индианците.
              А Аз не виждам начин да продадеш и на двете групи.

Не мога да приема теза за ръст на имоти, без да ми обясниш НА КОГО ще продаваш !!

А това с вестника го знам от политик, и само за мухи и политици. То и не очаквам политик да разбира от бинзес, но очаквам в Инвестор да има разбиращи от бизнес.
              целият прочит на истаната е :

1- За всеки влак има пътници
              2- форумите са пълни с опоненти на поскъпването - Т.Е. или имат непосредствен интерес , или са безхаберни нищомейкъри.

3- има и конкретика.......но е само за мен
              ---------
              това ви е първата криза - нормално е да препускате
              през 2026 - 2027 (тогава е следв. цикъл) - ще знаете повече

Коментар

толкова сте еднакви.....

какво общо имат протестиращите ??

навеждаш ли се - ще ти спукат...........тези хора не са изобщо в темата........
                първо трябва да се научат да се справят при капитализъм .....

Тези хора имат право на Глас - те ти избират живота...........такива хора не са са съжаление

Тук иде реч за имоти-не за лумпенизирани тълпи....

няма закон ,че всички трябва да ядат свинско със зеле .
                има си хора за свинско.....и за зелето

не ве батка, друга ми беше мисълта, ама трудно е човек да се изказва образно по форуми....

маркетингови и медиини похвати имат временно влияние, и доста помагат за надуването на балончета

Пазарите се движат от фундаменти - търсене(търсещи), предлагане и количество пари.

- търсенето , или хора имащи нужда от имоти. Аз такива не виждам, Б-я е на челно място по процент хора притежаващи жилището си, и това беше преди имотният бум. Демографската картина тепърва ще смарангясва.
                - Предлагане - само в София има 120 000 празни жилища. 927 000 са за цялата страна. Цели села изчезват щото няма кой да живее там.
                - пари има, цените обаче все още не са паднали досаттъчно. Има досатъчно индикатори които показват какви трябва да са цените.

За съжаление, държавата няма никаква данъчна политика, и сега на собствениците им е по-изгодно да изчакат до пълно разпадане на жилището, отколкото да продават. Това допълнително ще удължи агонията.

А за имотите и лумпенизираните тълпи, си принципно си прав - ама само прицнипно. Това което не схващаш, че ако не можеш да продадш на тълпите, ще ттрябва да намериш начин да продадеш на индианците.
                А Аз не виждам начин да продадеш и на двете групи.

Не мога да приема теза за ръст на имоти, без да ми обясниш НА КОГО ще продаваш !!

А това с вестника го знам от политик, и само за мухи и политици. То и не очаквам политик да разбира от бинзес, но очаквам в Инвестор да има разбиращи от бизнес.

Коментар

• сякаш сте от един баща ..някакъв кофти едишън

Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнение
                  Според мене това трябва да го обясниш на протестиращите - как да си оправят живота с позитивно мислене.
                  толкова сте еднакви.....

какво общо имат протестиращите ??

навеждаш ли се - ще ти спукат...........тези хора не са изобщо в темата........
                  първо трябва да се научат да се справят при капитализъм .....

Тези хора имат право на Глас - те ти избират живота...........такива хора не са са съжаление

Тук иде реч за имоти-не за лумпенизирани тълпи....

няма закон ,че всички трябва да ядат свинско със зеле .
                  има си хора за свинско.....и за зелето

Коментар

.........

Според мене това трябва да го обясниш на протестиращите - как да си оправят живота с позитивно мислене.

Коментар

• Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение
                      Миналата година щяхме да купуваме жилище. Направих грешкато че влязох в форума и много четох. тук пишеше за ски, за пързалки за срив на цените на имотите.
                      много жалко, че стана така щото ищо не купихме а пари които бяха заделени за родителите на жена ми отидоха за ремонт на квартира от която ни изгониха. хазяина ми плати ремонта само на половин цена. сега съм пред развод без жилище и с перспектива да остана и без работа. добре че нямаме дете щото като нищо щях да отида пред президентството и да си драсна клечката.

много важно уточнение- не слушайте самозабравили се форумни гадатели които си нямат на идея как могат да навредят на хора, съдби и цели фамилии. ако имате мечти и стремежи не изчаквайте за нищо на света! всичко може да се превърне в прах докато човек се накуми да живее живия живот. не разчитайте на чудеса, те са само в приказките. реалността е жестока.
                      Съжалявам за това което ти се е случило, но аз като гледам единственото хубаво нещо е имено това че не си купил жилище. щото ако останеш и без работа, но с висяща ипотека... то тя отива при мама и тате

Коментар

• Бате Петърчо , има Нещо , без което не става Нищо

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Тоя анализ да вземат да со заврат някъде отзад под кръста.200 евро квадратния метър на парцела.Ето тук е заровено кучето и има много мегдан за сваляне на цените.И кой купува парцели????Всички бичат с апартаменти за обезщетение.Дайте да не се лъжем.Не мое в манстирските блата да се дават 200000 евро за декар.Някои са се уляли или просто мснтросват НАП.

.........

Коментар

• Първоначално изпратено от ale1 Разгледай мнение
                          http://www.imoti.net/imoti-net-%CD%E...--nno7867.html

какво значи "ниво на подкрепа" ??

аз не мога да си го обясня........хайде някоя учена глава да помогне ?

---------------

Цитат от публикацията :

" В последните дни Авторът на публикацията е прочел интригуваща статия в смисъл:

„...цените трябва да се намалят до нива, които може да си позволи купувача...”.

Ако подобен принцип се приложи към всички стоки

едва ли ще има по-щастлива държава от нашата. "

край на цитата.........и начало на.....
                          Хахаххаххах
                          Наистина мен ме устройват пържолите да са по 2лв. килото и от утре ще кажа на месаря в квартала, че очаквам да свали цените до желаните от мен.
                          Лошото е, че май задълго ще стана веган.

Коментар

---------------

Цитат от публикацията :

" В последните дни Авторът на публикацията е прочел интригуваща статия в смисъл:

Тоя анализ да вземат да со заврат някъде отзад под кръста.200 евро квадратния метър на парцела.Ето тук е заровено кучето и има много мегдан за сваляне на цените.И кой купува парцели????Всички бичат с апартаменти за обезщетение.Дайте да не се лъжем.Не мое в манстирските блата да се дават 200000 евро за декар.Някои са се уляли или просто мснтросват НАП.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                              Вече възстановяването не само, че прозира прекалено много, но и цели сегменти изскачат из засада с нови цени!
                              http://www.dnes.bg/business/2013/04/...i-imoti.184933

Чете ли коментарите или само платенкото. Такова търсене се вихри, че вчера е имало полицейски кордони за да отблъскват мераклиите. Последни напъни, преди голямото осиране. Щото парите, които се изхарчиха преди изборите не вещаят нищо добро за финансовата ни стабилност СЛЕД тях. Така че, АЙДИИИИИ на луксозните имоти. На привършване са вече....

Коментар

---------------

Цитат от публикацията :

Анализът е доста добър, но се отнася само за сградите ново строителство. При панеляците и старата тухла подобни сметки няма как да се приложат.
                                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Working...
                                X