If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването
Днес още съм в Софето , ама търсих нощувки в Пловдив. Всичко е заето хора до дупка!
Намерих във Велинград и там ще отида за 2 дни. Дайте идея къде да *бикалям!
Днес още съм в Софето , ама търсих нощувки в Пловдив. Всичко е заето хора до дупка!
Намерих във Велинград и там ще отида за 2 дни. Дайте идея къде да *бикалям!
[QUOTE=Бонвиван;1059448741]Нека четящите и пищещите тук се замисляд над следното: 1 Защо има имоти, които се дават под наем или продават и за 2-3 дни обявите се деактивират!2 Защо има обяви за имоти давани под наем или за продажба, предлагат се от 10 ина агенции и ЧЛ и стоят с години активни?
Маркетинга при имотите важи с не по-малка сила отколкото при всяка друга стока.
Има незаети пазарни нисши. Има глад за определени локации, параметри и т.н.
----------------------------------------
Бонвиван, ...абсолютно съм съгласен с това ти твърдение и продължавам да влагам в тези от първата ти точка, точна така както го правя от 93г. насам… генерализиране на тенденциите за поскъпване или понижение като цяло е безсмислено, във всяко едно занимание си има конкретни случаи, не ме интересува какви били средните цени за определен град или локация, за какво ми средна цена съставена между СЦ и краен квартал …. Не ми е нужно да сравнявам Мерцедес с Жигули и на тяхната осреднена цена да си правя заключение за автомотопазара примерно ….
Не е вярно , точно местните имат жилища и ги дават под наем на емигрантите - на нашите и то за почти всички пари, които могат да заработят от неквалифициран труд !
Схемата е жестока - работиш и си даваш парите да живееш в имот чужда собственост на някой местен и не ти остават никакви пари и си му вързан в кърпа наемател.
А и това било хубавото, към което народа трябва да хукне, че чак да си счупи краката ? Просто хората са толкова отчаяни, защото вече са наясно че и онова не стурва и 5 лева - мизерен живот.
Нека четящите и пищещите тук се замисляд над следното:
1 Защо има имоти, които се дават под наем или продават и за 2-3 дни обявите се деактивират!
2 Защо има обяви за имоти давани под наем или за продажба, предлагат се от 10 ина агенции и ЧЛ и стоят с години активни?
Маркетинга при имотите важи с не по-малка сила отколкото при всяка друга стока.
Има незаети пазарни нисши. Има глад за определени локации, параметри и т.н.
И обратно, има пренасищане с панелни коптори за по 20000 евра и 100-120 евра наем. Обаче как едно чуждо представителство може да наеме за мениджърите си панели за по 100 евра наем?!
Определено в някои сегменти има голяма ножица между предлагане и търсене.
Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Много оптимистична тема за държава в която населението намалява с 25к души на година...А пък и баламите вече разбраха,че е по добре да се живее в чужбина под наем отколкото в БГ панелка намираща се "в центъра на събитията"...
От 2014 нататък очаквам все повече хора да започнат да показват по един среден на "Родината"...Та не знам откъде ще дойдат милиардите необходими за "възтановяването"...Може би ще се възтановят с още едни допълнително 25% надолу...
Аз лично смятам,че в момента хитреците лекинко продават,докато тука от една две години балъците,чакат "възтановяването" дето няма откъде да дойде...
хАХА, аз днес съм с 4% самоучастие при 6 цифрен в имоти и 5 цифрен вече във влог. Чувствам се пълен мизерник, а не знам такива като вас кви каишки са
Панелков цифрите (6 цифрените) са ти само в главата а, не в реалността.Когато имаш РЕАЛЕН купувач с готови пари (6 цифрени) и желае да ти купи панеляка.То тогава панеляка ти струва 6 цифри.Панимаеш дарогои.Другото само мечти мечтииии.
Нашите емигранти не могат да си купят жилища в чужбина с ниското заплащане на труда им там.Жилищата купени с кредит не ги броим въобще,те са първо много малко и хората ги загубиха. Те и в България немогат да купят жилища дори, толкова малко им се плаща на повечето.
То пък щото "коренните" жители могат да си позволят да купят свое. Всичко живо живее под наем, та пушек се вдига. Тези с кредит влизат в същата графа, защото са под наем и ти при най-шибания хазяин - банката. Та какво излиза в крайна сметка. В БГ вече гоним по стандарт страните от третия свят, но видиш ли, 95 % са със собствено жилище и го изтъкват като признак на благосъстояние. По тази линия нашите пенсионери трябва да са най-богатите в света, ама нещо не излизат сметките.
Нашите емигранти не могат да си купят жилища в чужбина с ниското заплащане на труда им там.Жилищата купени с кредит не ги броим въобще,те са първо много малко и хората ги загубиха. Те и в България немогат да купят жилища дори, толкова малко им се плаща на повечето.
Коментар