IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Всичко е в ръцете на правителството, ако то реши може да направи така че цените на имотите да започнат да се повишават и да спре дефлацията. Като резултата , ще е съживяване на икономиката , нови работни места..т.е. всичко което дефлацията вземаше, ще започне да се връща. Но аз не виждам правителство, което да го занимава този проблем. Напротив имахме министърпредседател, който най официално изказваше мнение че цените на имотите са балон и подпомагаше срива на икономиката.
    D.Y.F-091066

Коментар

• LANDLORD 31

Проблема Лордиевски се нарича дефлационен капан, хората знаят от какво имат нужда но не искат да губят пари..никой не иска да губи пари. А по повод дългосрочното мислене, те краткосрочно не знаят как ще оцелеят.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
        Може ли едно лееекичко разяснение:
        1) Аз 2002 направих основен ремонт на апартамент в идеалния център на Сф и ремонта ми излезе около 8 к $. Като включваше сваляне на мазилка до тухла, нови електро и ВИК инсталации, нова шпакловка, боядисване... За 3 к лв. тогава не можеше и материали да си купиш. Та едно разяснение какво си ремонитрал и как от коптор е станало кукличка?
        2)Тази строителна бригада като е строила ново, каквото и де е, то влиза ли в тези 3 к лв? И как от къща с предписание за събаряне си вземал наем въобще? Как тази къща не е съборена?
        3)Това като информация за тебе. На пазара с наеми, най-ниско се котират имоти за строителни бригади. Да, взима се най-много, но е за кратък период и с голяма амортизация. Тоест да направиш ремонт и последното което искаш е строителна бригада да ти направи имота на г*з за два три месеца.
        Да трябва да уточня, не беше с предписание за събаряне, а с удостоверение за търпимост. Не е съборена защото за три хиляди лева съм купувал само материали. Работниците строяха новия строеж. Аз смених гредореда на три стаи, направих окачени тавани, измазах едно мазе и там направих окачен таван, шпакловах, после фино с артестук и боядисах. Отделно в тази цена не съм включил ремонт на покрива за около хиляда лева и подмяна на някои мебели , но пак с други които ги имам от еднни други имоти и фалирало заведение.
        Строителната бригада беше за кратко- два месеца докато ги изгоних

Коментар

• Панелкин е майстор на късия разказ.Стига да има кои да му вЕрва.

Last edited by van05; 01.07.2013, 14:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
            ....
            Исках да споделя за мой четвърти имот, който е най-показателен. Порутена къща от 1934г., но на страхотна локация. Къщата е с предписание за събаряне, ама дори като влязох в нея още преди около 11 години бях потресен!
            Вложих не повече от 3К лева и я направих кукличка. След това и взех едни чисти и недекларирани около 42 К лева наеми по мои сметки. Това си беше около 37К чиста печалба до момента след ремонти и платени данъци.
            През това време строяхме нов имот и този просто трябваше да се бутне. Вътре в стария живееше и бригада която строеше новия. Плащах им надник всеки ден, освен това и храна и моя прислужница им готвеше всеки ден и им купуваше цигари червено боро. След като бригадата строяща новият имот напусна, оттогава отброих 42К от наеми. ОТ ОБРЕЧЕНА СЪБОРЕТИНА!
            Може ли едно лееекичко разяснение:
            1) Аз 2002 направих основен ремонт на апартамент в идеалния център на Сф и ремонта ми излезе около 8 к $. Като включваше сваляне на мазилка до тухла, нови електро и ВИК инсталации, нова шпакловка, боядисване... За 3 к лв. тогава не можеше и материали да си купиш. Та едно разяснение какво си ремонитрал и как от коптор е станало кукличка?
            2)Тази строителна бригада като е строила ново, каквото и де е, то влиза ли в тези 3 к лв? И как от къща с предписание за събаряне си вземал наем въобще? Как тази къща не е съборена?
            3)Това като информация за тебе. На пазара с наеми, най-ниско се котират имоти за строителни бригади. Да, взима се най-много, но е за кратък период и с голяма амортизация. Тоест да направиш ремонт и последното което искаш е строителна бригада да ти направи имота на г*з за два три месеца.

Коментар

ЧОВЕЧЕ, на първо място аз като вляза в банка не ме гонят като ненужен клошар ако такива асоциации възникват в теб несъзнателно, а просто ми предлагат идеи как да се обогатим взаимно.
              И това , че съм изкупил половин София е силно преувеличено damned!
              От 2009г. насам не успях да купя нищо. Участвах в търгове на ЧСИ и прочее, но удрях на камък. Много съм фрустриран от факта, че спрях да купувам защото търся в определен сегмент, ама не изпада нищо свястно на ниска цена.
              Исках да споделя за мой четвърти имот, който е най-показателен. Порутена къща от 1934г., но на страхотна локация. Къщата е с предписание за събаряне, ама дори като влязох в нея още преди около 11 години бях потресен!
              Вложих не повече от 3К лева и я направих кукличка. След това и взех едни чисти и недекларирани около 42 К лева наеми по мои сметки. Това си беше около 37К чиста печалба до момента след ремонти и платени данъци.
              През това време строяхме нов имот и този просто трябваше да се бутне. Вътре в стария живееше и бригада която строеше новия. Плащах им надник всеки ден, освен това и храна и моя прислужница им готвеше всеки ден и им купуваше цигари червено боро. След като бригадата строяща новият имот напусна, оттогава отброих 42К от наеми. ОТ ОБРЕЧЕНА СЪБОРЕТИНА!
              Доналд Тръмп явно е вземал уроци от теб. Защо чак сега споделяш за страшната далавера със задна дата. Искрено ти се радвам ако успехът е твой,реален.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                Аз все още не мога да разбера как изкупи половин София с инвестиция от 2000лв на месец. Демек с пари за 1,5м2 на месец, за 2 години придоби 5 имота ( по памет)
                ЧОВЕЧЕ, на първо място аз като вляза в банка не ме гонят като ненужен клошар ако такива асоциации възникват в теб несъзнателно, а просто ми предлагат идеи как да се обогатим взаимно.
                И това , че съм изкупил половин София е силно преувеличено damned!
                От 2009г. насам не успях да купя нищо. Участвах в търгове на ЧСИ и прочее, но удрях на камък. Много съм фрустриран от факта, че спрях да купувам защото търся в определен сегмент, ама не изпада нищо свястно на ниска цена.
                Last edited by LANDLORD 31; 30.06.2013, 22:18.

Коментар

Знам, че не злобееш, ти си пич, ама ония говеда с разните сложни имена се разчленяват в момента
                  Друг мой имот - търговски ми е втора година на 6% възвръщаемост. Планирам да го разширя със съседен за невероятно ниска цена, която мога да си позволя ако една година не си купувам вафли, семки, обяд и минерална вода, а пия такава от чешмата. Санитарния възел който ще изградя вътре в разширения имот ще му направи наема поне на 10% възвръщаемост. Така след няма и още 8 години и той ще ми е фитка. ПОСЛЕ какво става с доходността от този имот- ЧИСТА ПЕЧАЛБА!
                  Аз все още не мога да разбера как изкупи половин София с инвестиция от 2000лв на месец. Демек с пари за 1,5м2 на месец, за 2 години придоби 5 имота ( по памет)

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
                    Братле. Стига се излага. Не злобея, нито нищо. И аз искам да цъфтим и връзваме, но държавата отива на майната си и тухлите са едно от първите неща, които ще повлече след себе си.
                    Знам, че не злобееш, ти си пич, ама ония говеда с разните сложни имена се разчленяват в момента
                    Друг мой имот - търговски ми е втора година на 6% възвръщаемост. Планирам да го разширя със съседен за невероятно ниска цена, която мога да си позволя ако една година не си купувам вафли, семки, обяд и минерална вода, а пия такава от чешмата. Санитарния възел който ще изградя вътре в разширения имот ще му направи наема поне на 10% възвръщаемост. Така след няма и още 8 години и той ще ми е фитка. ПОСЛЕ какво става с доходността от този имот- ЧИСТА ПЕЧАЛБА!

Коментар

......да вземем още един друг мой панелен апартамент - двустаен...... В момента мога да му лапна 40 000 евра от воле.....
                      Братле. Стига се излага. Не злобея, нито нищо. И аз искам да цъфтим и връзваме, но държавата отива на майната си и тухлите са едно от първите неща, които ще повлече след себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Лордиевски за всеки е ясно, че като живее 20 години в едно жилище и не плаща за него наем, то вече му е без пари ! На мен ми е ХИКС, защо искат жилището да има възвръщаемост с която да се изплати дори за по малко от 10 години, толкова малко ли искат да живеят не знам ? Това още не съм го разбрал ! Вече всичко е подготвено да се завърти рулетката за червено и черно с банковите инвестиции, законово в Европа ги оформиха нещата. Кеша е кеш , само когато е в кеш. Кеша лихва не носи !
                        Абе не на всеки, има толкова потопени във формалин мозъци на живи млади хора, че просто се плаша от липсата на елементарна мисъл у тях. Вече си мисля да не би да е от консервантите и аспартама в повечето продукти които консумират. Не може да си толкова прост или дрогиран, че да не виждаш двойната печалба от инвестиция като имота!
                        Те не искат не само да живеят бре, те не искат дори да се движат и по най-малкото съпротивление. Те са раята!
                        Ти сам имаш поглед как се формират финансовите политики на централно ниво в Европа и за мен е много полезно да те чета, ама неуврялите свински глави дето опонират на мен и теб много горчиви сълзи ще леят в скоро време.

Коментар

• Лордиевски за всеки е ясно, че като живее 20 години в едно жилище и не плаща за него наем, то вече му е без пари ! На мен ми е ХИКС, защо искат жилището да има възвръщаемост с която да се изплати дори за по малко от 10 години, толкова малко ли искат да живеят не знам ? Това още не съм го разбрал ! Вече всичко е подготвено да се завърти рулетката за червено и черно с банковите инвестиции, законово в Европа ги оформиха нещата. Кеша е кеш , само когато е в кеш. Кеша лихва не носи !
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Да оставим градската ми къща която вече е въпрос на голям лукс за такива голтаци като моите опоненти, но да вземем още един друг мой панелен апартамент - двустаен. Наема му в района винаги се е движил на около 200 долара защото е на добра локация и е апетитен за чуждестранни студенти. Притежавам го от 1994г. до днес и аз живея в него от 1998г. Парите които бих спестил затова, че не съм мизерен номад възлизат на общо от 1998г. до днес $36 000. Тоест спестил съм за още една гарсониера примерно само заради това, че не съм изпаднал чергар! В момента мога да му лапна 40 000 евра от воле. Жлъчката вече ви боли нали, както казва Мечобиков.

Коментар

Нещо не разбрах. Този апартамент купен ли е или не и за колко? Ти ми даваш сметка за 'спечелени' пари, като разлика от наем между 1990г до 2013г??? За тебе обезценяване на парите нямаше ли????
                              А цената на която е купен тогава ( ама в долари ). Не трябва ли от тези 'спечелени' наеми да извадиш парите за които е купен?? И да ми сравняваш хрантутници ( с извинение), облажили се на гърба на държавата със нормални наемни отношения си е мако казано нагло.
                              Успехи.
                              Тези пари са усреднени като цена на пазарен наем през годините, а печалбата е същинската между субсидираният общински наем и пазарният. Да речем, че е 250 долара, защото намешахте инфлация и прочее, но и назад в годините и общинския наем е бил доста символичен в сравнение със заплатите през инфлационните периоди.
                              Тези около 110 000 днешни лева са печалба от разликата още преди апартамента да бъде придобит. Всеки втори мангал е спечелил подобна сума затова, че не живее на пазарен наем. Ама какво да се прави, циганите са по-грамотни финансово от половината участници тук!
                              След като апартамента биде купен с ипотечен кредит за пак преференциалната цена от 30К евра, което си е подарък заедно с цялото оскъпяване за периода на заема- остават още 12 години а целият период е 20 става сумата от 90 000лв. Тези пари се избиват за още около 18,8 години или за около 4,8 % годишна доходност и то след като веднъж това жилище ти е спестило парите за цяло още едно такова като него .
                              Last edited by LANDLORD 31; 30.06.2013, 20:56.

Коментар

Нещо не разбрах. Този апартамент купен ли е или не и за колко? Ти ми даваш сметка за 'спечелени' пари, като разлика от наем между 1990г до 2013г??? За тебе обезценяване на парите нямаше ли????
                                А цената на която е купен тогава ( ама в долари ). Не трябва ли от тези 'спечелени' наеми да извадиш парите за които е купен?? И да ми сравняваш хрантутници ( с извинение), облажили се на гърба на държавата със нормални наемни отношения си е мако казано нагло.
                                Успехи.
                                Абе Панелака на толкова сложни въпроси не може ти отговори.
                                Не виждаш ли наем от 400 кинта сега го реекстраполира за 23 години на прост език специално за него - няма как през целия си минал период да взимаш по 400 кинта наем, аз още си чакам да ми каже реалната дохдност колко му е и колко е алтернативната му доходност - но като знам за него има само панеляци

П.С.
                                Лоредец по дърт си от мен та се чудя как така забрави за фалитите/банкрутите на БГ
                                90-та Мораториум на ЛУКанов
                                97-та хиперинфлация и отново фалит/банкрут

Та тези 400 кинта ако си ги взимал през 95-97 са били с яка отрицателна реална стойност, но да не ти убивам ентусиазма
                                Last edited by needtoknowmore; 30.06.2013, 19:50.
                                Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

Working...
                                X