Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеза чирпан ли говориш или за карнобат.... а според мен доматите ти трябва да са по 17 стинки....
Коментар
-
Bones56
Няма реална цена, тя цената е основно в заплащане не на за строителството. Самото строителство нищо не струва буквално в сравнение с парите харчени за мотополите , държавата, която също се държи като монопол ! Риска е огромен ,то е направо екшън в който не знаеш от къде ще те застрелят. Трябва да си готов да се откупиш.
Резултата се вижда - България прилича на гето , София на гето с метро.Last edited by supertrader; 29.11.2012, 10:06.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеДори са много 550 евро , завършен строеж на сграда 1500 -2000 квадрата излиза 130 -150 евро за квадратен метър и то с мазилки върху които отвън е залепен фибран , а отвътре картон , влачена мазилка силиконова отвън в която не може да се забие пирон , ПВЦ дограма от произведени в БГ профили, МДФ врати вътрешни, алуминиева на санитарния възел и блиндирана входна. С немски хидравличен асансьр и прилично завършени общи части с първо качество гранитогрес. 300 000 евро за 2000 квадрата ще стигнат като пари , без земята и електро и водозахранване. Основния риск са последните две, с тях сметката може да излети в пъти...много пъти - например 10 пъти. Не голословя а имам 4 000 квадрата строителство оставено да си "почива " в момента и цената ми е ясна от опит и при мен е точно така - един прост кабел и трафопост и една още по проста тръба струват много пъти повече от четири малки сгради !!! Основно парите са за тези монополни структури , така както и повечето от хората с нормално ниски доходи в БГ през целия си живот същественната част от дохода си я дават на тези монополи. Как да стане да паднат цените на строителството ? И риска в строителството е просто огромен - никой не знае на колко ще го завърши.
Евала човек! Виж това за довършителните работи си е проблем от край време, но така е в банановите републики. Липсата на елементарна протекция за бизнеса + корупцията на всички нива = хаос в ценообразуването и строителство без каквато и да е инфраструктура. Надушиха лайнарите по-върховете от къде да цуцат пари и всичко това излезе на гърба на решилите да инвестират в бранша.
Коментар
-
Бате Пешо
Дори са много 550 евро , завършен строеж на сграда 1500 -2000 квадрата излиза 130 -150 евро за квадратен метър и то с мазилки върху които отвън е залепен фибран , а отвътре картон , влачена мазилка силиконова отвън в която не може да се забие пирон , ПВЦ дограма от произведени в БГ профили, МДФ врати вътрешни, алуминиева на санитарния възел и блиндирана входна. С немски хидравличен асансьр и прилично завършени общи части с първо качество гранитогрес. 300 000 евро за 2000 квадрата ще стигнат като пари , без земята и електро и водозахранване. Основния риск са последните две, с тях сметката може да излети в пъти...много пъти - например 10 пъти. Не голословя а имам 4 000 квадрата строителство оставено да си "почива " в момента и цената ми е ясна от опит и при мен е точно така - един прост кабел и трафопост и една още по проста тръба струват много пъти повече от четири малки сгради !!! Основно парите са за тези монополни структури , така както и повечето от хората с нормално ниски доходи в БГ през целия си живот същественната част от дохода си я дават на тези монополи. Как да стане да паднат цените на строителството ? И риска в строителството е просто огромен - никой не знае на колко ще го завърши.Last edited by supertrader; 29.11.2012, 08:51.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЗа момента според мен нормалната цена на квадратния метър е около 550 евро.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ale1 Разгледай мнениестранни са ми такива субекти :
хем си турил подпис "аз съм спекулант - не ме слушайте"........хем коментира спекулативни тези-които не разбира.
Ти разбиращ ли смисъла на подписа си ??
Само слепите спекуланти не знаят ,че имотите поскъпват и такива като теб - които чакат да им го кажат официално
Когато чуеш в трамвая че имотите поскъпват - половината пътека ще е извървяна
а ти със сигурност ще чуеш в трамвая - щом са занимаваш да смяташ доходност
Точно обратно вашите мнения до едно са спекулативни, без грам доводи освен че трябва се качват
Момчета много сте далеко от инвестирането, как да вкарам пари като доходността ще е по-малка от банков депозит?! Чувате ли се какви ги говорите.
Цените имат да падат още надолу а вие си чакайте ръста.
Айде на прост език да го задам на какъв фундамент очаквате цената да се качи?!Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеХрумна ми, че българите сме късметлии дето уцелихме само 7-8 години набалончване, сега в периода на възстановяването + задаващия се ръст може спокойно и безметежно да си продължи няколко десетилетия, без сътресения. Толкова дълги години ни чака спокоен и угоен пазар на имоти.Поздрави за всички в бранша!
Коментар
-
Хрумна ми, че българите сме късметлии дето уцелихме само 7-8 години набалончване, сега в периода на възстановяването + задаващия се ръст може спокойно и безметежно да си продължи няколко десетилетия, без сътресения. Толкова дълги години ни чака спокоен и угоен пазар на имоти.Поздрави за всички в бранша!
Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Първоначално изпратено от GoldBear Разгледай мнениеи как разбра че ми е празен джобаи кой те излъга че са свършили офертите до 40к нямам време да ти търся оферти да видиш виж си ги сам само да те информирам че вече най яките оферти не са в имот.бг или имоти.нет а в продавалника
ето ти един за 30к http://prodavalnik.com/tristaen-i12987061
апартаменти , много, но си имат големи недостатъци. Сега точно търся и какво е положението, продават се апартаменти поне с едно от изброените, а понякога и няколко : на шумна улица, изцяло северно изложение, скосени тавани или първи етаж. А тези, които не са на това положение са с 30% от горе над средната цена.
Да може и от строител, свалили са доста цените с около 40% от пика ако не и 50%. Гъвкави са , поне някои от към плащания (примерно, предложиха ми 80% на акт 16 другото при сключване на договор), но си остава риска да не ти го завършат или да е нещо съвсем различно от това което са ти показали на хартия. А такива като мен дето печелят не лошо и са били до сега под наем около 30-те има, от моите приятели /познати поне 3-4 си купиха или търсят в последната 1 година. Така, че едно нормално развитие на сектора мисля, че може да се случи. Отделно банките свалиха много лихвите и са доста активни. Не знам аз ли съм толкова привлекателен или те имат много пари искат да ги дадат на някой ама само след заявен потенциален интерес ме скъсват от обаждания...
А тоя коментар е за София, в другите градове не знам как е.за да останат хора в България
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеПозволих си да те цитирам в една друга тема дето не желая да пиша. В последната година ми се виждаш доста израстнал и реалист човек. Добре обясняваш на тези дето постоянно бутат цените, че ако се стигне до такива цени положението в страната ще е катастрофално, те няма да имат работа и каквито и цени да са искали, вече няма да има значение за тях. Аз съм прекален оптимист, ето днес разглеждаме закона за насърчаване на инвестициите, което ще доведе до нови работни места.
Има песимисти в имотните теми които пишат за демографски срив, липса на нормална икономическа среда , на тях не се сърдя и не ги съдя. Има обаче и един особен род гащници, които просто олицестворяват желани цени със собствения си скъсан джоб. Няма да ги посочвам поименно , те си се знаят кои са:
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеПроблемацията на всички мечоци ви е, че олицетворявате пазара със собствения си празен джоб, оттам и вашата дълбока заблуда, че нямало купувачи, а имало много непродадени имоти. Само, че като тръгнеш да търсиш нещо конкретно и се сблъскваш със суровата действителност. Има много дето не стават за живеене, има и такива които стават, но те се оказват на цените през 2008-ма. Затова бяхто толкова ошашавени вчера от новината че свършиха жилищата до 40К евро. Догодина ще сте още по-ошашавени от новината, че са свършили тези до60К. Банките готвят ново настъпление през 2013г., голямо настъпление с лихви от порядъка на 2-3% и нови стотици хиляди длъжници изправили се на пръсти за да пипнат тавана, но не им достиг привлечен ресурс. Купона ще е пълен. Още сега сядам на първия реди кой те излъга че са свършили офертите до 40к нямам време да ти търся оферти да видиш виж си ги сам само да те информирам че вече най яките оферти не са в имот.бг или имоти.нет а в продавалника
ето ти един за 30к http://prodavalnik.com/tristaen-i12987061Last edited by GoldBear; 28.11.2012, 14:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеТърсените цени от вас са следствие, а не причина, и не знам дали искате да се случат всички събития, които биха довели до тези цени.
Има песимисти в имотните теми които пишат за демографски срив, липса на нормална икономическа среда , на тях не се сърдя и не ги съдя. Има обаче и един особен род гащници, които просто олицестворяват желани цени със собствения си скъсан джоб. Няма да ги посочвам поименно , те си се знаят кои са:Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
Коментар