Ще купят 2026г., обаче косите ще са сиви, семейството отдавна забравен блян, трудно ще се намира работа, приятелите ще са заети за преместване на мебелите в нова квартира, абе УЖАС за некупилите!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Започна ли ценовата стабилизация на пазара на имоти у нас?
Collapse
Заключена.
X
X
-
Пазарите са "Непроменими" места
Нищо ново няма да кажа по въпроса , освен старото с други думи
а старото е :
довери ли се човек на "колективното" мислене - ще губи пари защото :
Журналистите НЕ продават Евтини жилища - (най-страхливите спечелиха - най-алчните ще го из*у*хат пак)
през 2010 год Отново започна рекламата на ипотеки ,
през 2011 смениха "плочата" ,
сега Вече е Ясно
-----------
И понеже никой не се учи от грешките си - Пазарите са "непроменими места"
излъгани ще има винаги ........
"Няма по-опасен израз от "Всички така правят / мислят" - Лев Толстой
- който не е купил през 2010 - 2011 - през 2026 год Пак ще има Шанс
Коментар
-
Абе вие критикувате туканка, ама като гледам май хората с усещане за поскъпване са се увеличили доста. Не съм само аз като преди 2 години. Вече виждам поне още 7-8.
Е, нормално е печелившите да сме малцинство, ама и ротшилдовците и бъфетите не са сред мнозинството от населението.
А само като си представите когато ни сполети това:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5311211
, тогава хиляда евро на квадрат ще струват селските къщи в Бяла Слатина!Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнениеРазбира се, че се бъзика. Историята за продавача, който я обарвал не я ли помниш?
Ще и се ама на дали
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеТози пък! Аз моята под 1000 евра няма да я дам посмъртно. Купил съм една за 19,6, друга за 300. Е първата може и да я шитна на Е960/м.2, ама тази за триста докато не стане 3000 няма да я барам. Още малко и инфлацията да оправи нещата и хоп-готово. Цял безмислен влогарски живот, ще отиде марцина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ale1 Разгледай мнениеПазарите никога не "слушат" мнозинството .......Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
никакво значение няма цената
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеникой не е казал, че няма да стигнат 1000Е+ панелките... особено до циганите... само дето тогава любимите ти панирани кожички ще са 10-20 евра в кварталната кръчма, а бензина ще е по 4-5 еврака литъра.
лошото е , че всеки вярва само на това , което му харесва
а още по-лошото е , че Пазарите никога не "слушат" мнозинството .......
иначе няма кой да оправи крайния резултат
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеТози пък! Аз моята под 1000 евра няма да я дам посмъртно. Купил съм една за 19,6, друга за 300. Е първата може и да я шитна на Е960/м.2, ама тази за триста докато не стане 3000 няма да я барам. Още малко и инфлацията да оправи нещата и хоп-готово. Цял безмислен влогарски живот, ще отиде марцина.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеТози пък! Аз моята под 1000 евра няма да я дам посмъртно. Купил съм една за 19,6, друга за 300. Е първата може и да я шитна на Е960/м.2, ама тази за триста докато не стане 3000 няма да я барам. Още малко и инфлацията да оправи нещата и хоп-готово. Цял безмислен влогарски живот, ще отиде марцина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеБабитката се бъзика с нас. Панел на последен етаж по 750Е м2 .. това и в мокрите сънища на музовира го нямаИмот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЕй, тва брокЕтата напълно сте изтрещели!
Добра оферта?!?! ТОВА?!?! Панеляк, последен етаж, в средата на нищото! Кое му е доброто? "Усвоените" балкони може би? Секциите и тапетите тип "Късен соц"? Боже, Боже... И това за 75 бона В ЕВРО???
Луди хора...
Но само това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнениеНе ви разбирам, ако тази супермодерна сграда и удобно разположение е втасала" обява, то тогава незнам.........сигурно искате някакви извънземни имоти. Добре, ето една наистина добра оферта:
http://www.imoti.net/tristaen-aparta...no2039590.html
Тука мога да играя повече, до 6%.
Добра оферта?!?! ТОВА?!?! Панеляк, последен етаж, в средата на нищото! Кое му е доброто? "Усвоените" балкони може би? Секциите и тапетите тип "Късен соц"? Боже, Боже... И това за 75 бона В ЕВРО???
Луди хора...Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнениеОфертата, която посочваш се равнява на 194 средни заплати от третото тримесечие на 2012г. в България и при това само за 102 кв. м.
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=26
За сравнение апартамент във Франкфурт на Майн, а не Франкфурт на Одер:
- 200 кв. м.
- струва само 177 средни заплати от второто тримесечие на 2012г. в Германия
http://www.von-poll.de/index.php5?ke...&immo=67292999
https://www.destatis.de/EN/FactsFigu...yEarnings.html
Чест и почитания, колега Информ!
Позволи ми да продължа. Не, че не е казвано вече Н пъти, но очевидно трябва периодично да се повтаря.
Дълги наблюдения са довели до извода, че при ненарушени базови икономически съотношения, цената на 1 кв. м. среден по характеристики и разположение жилищен имот следва да тендира към размера на 1-на средна едномесечна брутна работна заплата.
Примерът с германския имот "илюстрира" правилото.
Е, вярно, този актив "живее" на един зрял пазар, конкурентен и доста консервативен, с висока ефективност, а Германия участва в разделението на труда със стоки с висока добавена стойност и масиран експорт в гигантски размери.
Последният абзац по-горе го пиша само и единствено за да сложа пранги на собствения си порив да се изцепя юнашки: Ето, видите ли! За да стигнем до нормалната цена на българския имот, трябва безмилостно да делнем оферираното на две. Твърде просто, за да е вярно. А защо, би попитал някой? И то с пълно право.
Само ще намекна, че то пълно изследване на връзки и зависимости е сложна работа.
Течните горива, като пример, и в Германия и в Бг, са практически на една цена в абсолютни стойности, но като % отнесени към други фактори, се отличават значително.
В последна сметка, цената е не това, което показват разни абстрактни сметки, а това, на което си стиснат ръцете двете страни.
Без спекула с конкретни числа, тази оферта е драстично над всякакви мислими стойности.
Последното е субективно и без всякакъв ангажимент.
Коментар
Коментар